15.4 C
Serres

Γ. Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Το ζητούμενο είναι η διάσωση των θέσεων εργασίας

Date:

Το ζητούμενο είναι η διάσωση των θέσεων εργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας Γιάννης Παναγόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, οι προκλήσεις είναι τέσσερις. Όπως είπε, “η πρώτη πρόκληση είναι η αναπτυξιακή, που αφορά στην αντιμετώπιση της πολυεπίπεδης αβεβαιότητας και την επίτευξη υψηλού βαθμού συνοχής μεταξύ οικονομικών και κοινωνικών προτεραιοτήτων. Δεύτερη πρόκληση είναι η δημοσιονομική, δηλαδή η διασφάλιση της δημοσιονομικής φερεγγυότητας και αξιοπιστίας, η αναγκαία αύξηση των δαπανών για την υγεία και η μείωση της άδικης υπερφορολόγησης. Η τρίτη πρόκληση είναι η μακροοικονομική που αφορά το μετασχηματισμό των ισοζυγίων των βασικών τομέων της οικονομίας”. “Το σημερινό έλλειμμα του ισοζυγίου των νοικοκυριών είναι μη διαχειρίσιμο. Αν δεν εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ισοζυγίου των νοικοκυριών, ο κίνδυνος θα μετακυλήσει και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα” σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι η τέταρτη πρόκληση είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εκτίμησε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα φέρει ανάπτυξη ούτε θα ενισχύσει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, υποστηρίζοντας ότι οι προϋποθέσεις για να γίνουν προσλήψεις, είναι οι εργοδότες να έχουν πρόσβαση στην αγορά κεφαλαίων και να υπάρχουν επενδυτικές προοπτικές ανάπτυξης.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για σωρεία καταγγελιών από εργαζόμενους, αλλά και για καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι έγινε κατάχρηση της τηλεργασίας, λέγοντας ότι το 35% των ερωτηθέντων σε σχετική έρευνα που εργάστηκε με καθεστώς τηλεργασίας, δήλωσε ότι δούλεψε παραπάνω από το ωράριο. Τόνισε δε, ότι η τηλεργασία χρειάζεται σοβαρή ρύθμιση, καθώς έγιναν μεγάλοι μετασχηματισμοί στην ψηφιακή οικονομία.





Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συμπλήρωσε ότι υπήρχαν νομοθετικά κενά, ενώ καταγράφηκαν και εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όπως για παράδειγμα η χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών χωρίς να τις έχει αιτηθεί ο εργαζόμενος, απασχόληση εργαζομένων ενώ η σύμβαση εργασίας τους τελούσε σε αναστολή, απολύσεις χωρίς αποζημίωση, μονομερείς μειώσεις μισθών κά.

Ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε επίσης, ότι το υπουργείο Εργασίας δεν επέκτεινε και δεν έκανε υποχρεωτικές τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ιδιαίτερα στους κρίσιμους τομείς που πλήττονται, λόγω του κορονοϊού, δηλαδή στον τουρισμό και τον επισιτισμό.

 

Πηγή thestival.gr

ΟικονομίαΓ. Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Το ζητούμενο είναι η διάσωση των θέσεων εργασίας

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΤΑΙΠΕΔ: Πώς θα λειτουργεί το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νησιών

Σημαντική πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, την...

Εμπλοκή με το Πόθεν Έσχες: Προβλήματα στη νέα πλατφόρμα – Τι ισχύει για συζύγους

Σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους υπόχρεους στη νέα πλατφόρμα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα