Δεν ανεξαρτητοποιείται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, σύμφωνα με όσα η ίδια τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις“. Όπως είπε, δεν θέλει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ... Περισσότερα

Γ. Πούλου: Παραιτούμαι αλλά δεν ανεξαρτητοποιούμαι – Δεν θα στερήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Epiloges Press

Epiloges Press

Δεν ανεξαρτητοποιείται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, σύμφωνα με όσα η ίδια τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις“. Όπως είπε, δεν θέλει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σημείωσε ότι είναι και άλλοι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σκέφτονται να αποχωρήσουν.

“Έχω ήδη πάρει μερικές αποφάσεις. Έχω παραιτηθεί από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως έχω υποβάλει παραίτηση από τις θέσεις ευθύνης που είχα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ως υπεύθυνη συντονίστρια της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κοινοβουλευτικού Έργου της ΕΠΕΚΕ, αλλά και ως Τομεάρχης Εσωτερικών. Αυτές είναι οι μέχρι τώρα αποφάσεις μου. Και επίσης ότι παραμένω ως βουλευτής Βοιωτίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έλεγα με έναν ρόλο της συνεργαζόμενης προς το παρόν. Αυτό σημαίνει ότι είμαι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, με την έννοια ότι όλα αυτά ήταν πολύ πυκνά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα και είμαι σε βαθιά περίσκεψη για τις επόμενες κινήσεις” τόνισε η κα Πούλου, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη φάση δεν θα φύγει.

Δεν θα έπρεπε να στερήσω εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του είχε αναθέσει. Όμως δεν κρύβω ότι ο προβληματισμός μου είναι ότι έχουν συμβεί πράγματα τα οποία έχουν ανατρέψει τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ του 2023 και βεβαίως και του 2019. Άρα θα πρέπει να μετρήσω τις απόψεις στο εκλογικό σώμα δηλαδή, να δω ποιες είναι οι δικές τους απόψεις και το τι πρέπει να κάνω. Αλήθεια είναι ότι πλέον δεν εκφράζομαι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τα όλα όσα έγιναν και όλο αυτό το δίμηνο, αλλά και κυρίως στο συνέδριο” πρόσθεσε.

Νομίζω όμως ότι δεν θα σταματήσει εδώ. Δηλαδή δεν τίθεται το θέμα ότι σήμερα πλέον τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα ανεξαρτητοποιηθούν. Νομίζω ότι αυτό θα το ζήσουμε και τις επόμενες ημέρες. Θα είναι και άλλοι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σκέφτονται να αποχωρήσουν, να ανεξαρτητοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά πόσο θα ενταχθούν σε μία κοινοβουλευτική ομάδα του νέου σχήματος του Στέφανο Κασελάκι αυτό δεν το γνωρίζω” τόνισε η κα Πούλου.

Η ίδια είπε ότι δεν μπορεί προσωπικά να νομιμοποιήσει όλα αυτά που συνέβησαν αυτό το διάστημα. “Πέρα από τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη, ο αποκλεισμός ολόκληρων περιοχών, ολόκληρων οργανώσεων, μελών, συνέδρων και των συνέδρων έξω από το συνέδριο. Αυτό για μένα είναι το αποκορύφωμα, το γεγονός που με κάνει να φεύγω από το ΣΥΡΙΖΑ και πραγματικά δεν στέκομαι στο ότι εγώ δεν είχα κάρτα διαπίστευσης. Προτιμώ σε τελευταία ανάλυση να είμαι έξω, με τον κόσμο, παρά μέσα σε μία αίθουσα VIP” σημείωσε.

Σχετικά με το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη τόνισε: “Αυτό που έχω μέσα μου δεν μπορεί να το ξεδιαλύνει ο Στέφανος Κασελάκης, με την έννοια ότι μετά από μια πορεία δεκαετιών στο χώρο είναι να ξεκαθαρίσω εγώ τη σχέση μου με το χώρο. Τώρα η ανάγκη για το καινούργιο, αν με ρωτήσετε θα σας πω ναι. Υπάρχει ανάγκη για καινούργια πράγματα, για καινούργια σχήματα με νέες ιδέες. Και βέβαια όταν αυτά θα εκφραστούν, εδώ είμαι να αποφασίσω κι εγώ, να σκεφτώ και να αποφασίσω για το τι θα κάνω” κατέληξε.

Advertisement
Family Kitchen


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέοι αντιδήμαρχοι στον δήμο Σερρών: Παραιτήθηκε η Χρυσούλα Δρίγκα, εκλέγεται νέος πρόεδρος του Δ.Σ.

12/01/26 2:51 μμ

Νέοι αντιδήμαρχοι στον δήμο Σερρών: Παραιτήθηκε η Χρυσούλα Δρίγκα, εκλέγεται νέος πρόεδρος του Δ.Σ.

Άνοιξαν οι εγγραφές του 14ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

12/01/26 2:49 μμ

Άνοιξαν οι εγγραφές του 14ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ εισάγει δοκιμασία με ανιχνευτή ψεύδους

12/01/26 2:42 μμ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ εισάγει δοκιμασία με ανιχνευτή ψεύδους

Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί, λόγω παγετού και χιονοπτώσεων

12/01/26 2:33 μμ

Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί, λόγω παγετού και χιονοπτώσεων

Γαλλία-Κλειστό και πάλι το μουσείο του Λούβρου λόγω απεργίας

12/01/26 2:18 μμ

Γαλλία-Κλειστό και πάλι το μουσείο του Λούβρου λόγω απεργίας

ΑΜΘ: Το αφτί που ...ακούει τις ευχές - «Έκθεμα του Μήνα» για το 2026

12/01/26 2:15 μμ

ΑΜΘ: Το αφτί που …ακούει τις ευχές – «Έκθεμα του Μήνα» για το 2026

ΠΚΜ: Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία

12/01/26 2:11 μμ

ΠΚΜ: Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία

ΥΠΠΟ: Η «άγνωστη» Κρήνη Ανταίου προστατεύεται και αναδεικνύεται στα Πετράλωνα

12/01/26 2:08 μμ

ΥΠΠΟ: Η «άγνωστη» Κρήνη Ανταίου προστατεύεται και αναδεικνύεται στα Πετράλωνα

Ο σακχαρώδης διαβήτης κοστίζει 78,8 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

12/01/26 2:03 μμ

Ο σακχαρώδης διαβήτης κοστίζει 78,8 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

Αθωώθηκε, λόγω έμπρακτης μετάνοιας, πρώην μέλος της διοίκησης του ΔΣΘ για υπόθεση κακοδιαχείρισης

12/01/26 2:56 μμ

Αθωώθηκε, λόγω έμπρακτης μετάνοιας, πρώην μέλος της διοίκησης του ΔΣΘ για υπόθεση κακοδιαχείρισης

Αλεξανδρούπολη: Στις 68 ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την καταιγίδα και στις 150 οι κατοικίες που υπέστησαν ζημίες

12/01/26 2:55 μμ

Αλεξανδρούπολη: Στις 68 ανέρχονται οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την καταιγίδα και στις 150 οι κατοικίες που υπέστησαν ζημίες

Ο Πολ Μέσκαλ αποκάλυψε ότι θα τραγουδά ο ίδιος ως Πολ ΜακΚάρτνεϊ στις ταινίες για τους Beatles

12/01/26 2:54 μμ

Ο Πολ Μέσκαλ αποκάλυψε ότι θα τραγουδά ο ίδιος ως Πολ ΜακΚάρτνεϊ στις ταινίες για τους Beatles