Tο 60% θα γίνει στη βάση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και το υπόλοιπο με εθελούσιες αποχωρήσεις στο πλαίσιο συλλογικών διακοπών σύμβασης Ο γαλλικός όμιλος Michelin, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο στην κατασκευή ελαστικών, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Tο 60% θα γίνει στη βάση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και το υπόλοιπο με εθελούσιες αποχωρήσεις στο πλαίσιο συλλογικών διακοπών σύμβασης

Ο γαλλικός όμιλος Michelin, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο στην κατασκευή ελαστικών, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει έως 2.300 θέσεις εργασίας στη Γαλλία, χωρίς αναγκαστικές αποχωρήσεις, στο πλαίσιο «ενός σχεδίου απλοποίησης και ανταγωνιστικότητας».

Ο όμιλος έχει στόχο «μια βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του που μπορεί να φθάσει έως το 5% ετησίως» για τις τριτογενείς δραστηριότητες και για τη βιομηχανία, κάτι που μπορεί να σημαίνει «μέσα σε τρία χρόνια μια μείωση των θέσεων εργασίας που μπορεί να φθάσει έως τις 2.300» από τις 21.000 που διαθέτει τώρα η Μισλέν στη Γαλλία.

Ο όμιλος έχει ήδη περικόψει 1.500 θέσεις εργασίας από το 2017 στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής του, κυρίως στην ιστορική έδρα του στο Κλερμόν-Φεράν (κεντρική Γαλλία) και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει κλείσει επίσης τις μονάδες της Λα Ρος σιρ Ιόν (Βαντέ) και Μπάμπεργκ στη Γερμανία.

‘Εως το 2024, «σχεδόν το 60% των προβλεπόμενων αποχωρήσεων θα γίνουν στη βάση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και οι υπόλοιπες με εθελούσιες αποχωρήσεις» στο πλαίσιο συλλογικών διακοπών σύμβασης, διευκρίνισε η εταιρία.

Από το Κλερμόν-Φεράν μέχρι το Επινάλ και την Τρουά αυτή η νέα αναδιοργάνωση αφορά «όλες τις γαλλικές μονάδες του ομίλου», δήλωσε ο Φλοράν Μενεγκό, πρόεδρος του ομίλου στο Κλερμόν. «Η Μισλέν δεσμεύεται να αναδημιουργήσει τόσες θέσεις εργασίες όσες θα έχει καταργήσει», πρόσθεσε ωστόσο, με την εταιρία να προβλέπει αύξηση των δραστηριοτήτων της σε διάφορους τομείς παράλληλα με αυτό το σχέδιο «απλοποίησης».

Ο αριθμός των αποχωρήσεων ανά μονάδα θα διευκρινιστεί τους επόμενους μήνες: η διεύθυνση του ομίλου επιθυμεί να ξεκινήσει «γρήγορα» διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις γύρω από μια «συμφωνία πλαίσιο διάρκειας τριών ετών».

Ο όμιλος είναι «αντιμέτωπος εδώ και δέκα χρόνια με βαθιές δομικές αλλαγές της παγκόσμιας αγοράς ελαστικών, κυρίως με τη μαζική άφιξη προϊόντων χαμηλού κόστους». Θα πρέπει λοιπόν να «συνοδεύσει τις στρατηγικές εξελίξεις των δραστηριοτήτων του προκειμένου να προετοιμαστεί για το μέλλον. Αυτό ισχύει κυρίως στη Γαλλία όπου η ζωτικότητα των θέσεών του περνάει μέσα από μια σημαντική ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του», υπογραμμίζει.

«Η Μισλέν δεν εγκαταλείπει τη Γαλλία» και «θα επανεπενδύσει ένα μέρος των εξοικονομήσεων που θα κάνει στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων», είπε ο Φλοράν Μενεγκό.

Advertisement
MEGA

Οι 15 βιομηχανικές μονάδες της στη Γαλλία θα ειδικευθούν σταδιακά στα ποιοτικά, αγροτικά, βιομηχανικά ή διαγωνιστικά ελαστικά.

Παράλληλα, ο όμιλος συνεχίζει τη «στρατηγική τοπικής προσαρμογής στη Γαλλία νέων δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας» όπως το υδρογόνο, η τρισδιάστατη εκτύπωση, οι κόλλες ή τα πλαστικά απορρίμματα.

Με ορίζοντα το 2030, η εταιρία ευελπιστεί πως το 30% του κύκλου εργασιών της θα αφορά δραστηριότητες εκτός ελαστικών.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Η Οικοκυρική Σχολή της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμα μαθημάτων

13/09/25 11:47 πμ

Σέρρες: Η Οικοκυρική Σχολή της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμα μαθημάτων

Εφάπαξ: Πότε βγαίνει, πώς υπολογίζεται και ποιοι το δικαιούνται

13/09/25 11:42 πμ

Εφάπαξ: Πώς υπολογίζεται και ποιοι το δικαιούνται

Ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου 

13/09/25 11:29 πμ

Ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου 

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα - video

13/09/25 11:02 πμ

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα – video

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

13/09/25 10:52 πμ

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

13/09/25 10:37 πμ

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

13/09/25 10:32 πμ

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

13/09/25 9:28 πμ

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του - Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

13/09/25 10:22 πμ

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του – Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:59 πμ

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:49 πμ

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ από σήμερα: Έως 2.000 πρόστιμο για κινητό στην οδήγηση, 8.000 ευρώ για όριο ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου

13/09/25 9:23 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου