Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι στη Γαλλία έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν χθες, Δευτέρα, αφού ο πρόεδρος της χώρας προειδοποίησε πως περιορισμοί μπορεί να επιβληθούν στους πολίτες, αν δεν έχουν υγειονομικό πιστοποιητικό ότι έχουν εμβολιαστεί ή ότι έχουν κάνει τεστ Covid και είναι αρνητικό.

Ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε σαρωτικά μέτρα για την καταπολέμηση μιας αύξησης που καταγράφεται στις μολύνσεις και δήλωσε πως ο εμβολιασμός προς το παρόν δεν θα είναι υποχρεωτικός για το γενικό κοινό, αλλά υπογράμμισε ότι οι περιορισμοί θα επικεντρωθούν σ’ αυτούς που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Advertisement

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος δήλωσε πως οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα πρέπει να εμβολιαστούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου διότι διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν συνέπειες.

Ο Στανισλάς Νιόξ-Σατό, ο οποίος ηγείται του Doctolib, ενός από τους μεγαλύτερους ιστότοπους της χώρας που χρησιμοποιείται για να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού για εμβολιασμό, δήλωσε στο ραδιοσταθμό RMC πως αριθμοί ρεκόρ πολιτών ζητούν να εμβολιαστούν μετά την ανακοίνωση του προέδρου.

«Μέσα σε λίγα λεπτά υπήρξαν 7,5 εκατομμύρια συνδέσεις στον Doctolib. Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι έκλεισαν χθες ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, διπλάσιοι απ’ ό,τι στο προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 11 Μαΐου», δήλωσε ο Νιόξ-Σατό.

Advertisement

Ο Μακρόν δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως το υγειονομικό πιστοποιητικό, που απαιτείται για να παρακολουθήσει κανείς εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, θα χρησιμοποιείται πλέον πολύ ευρύτερα, μεταξύ άλλων και για την είσοδο σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα.

Το εν λόγω πιστοποιητικό θα χρειάζεται επίσης από τις αρχές Αυγούστου για να επιβιβαστεί κάποιος σε αμαξοστοιχίες μεγάλων αποστάσεων και σε αεροπλάνα, κάτι που αποτελεί περαιτέρω κίνητρο για να εμβολιαστούν οι πολίτες, καθώς αρχίζει η περίοδος των θερινών διακοπών.

Μια επιβράδυνση του ρυθμού των εμβολιασμών και η αιφνίδια αύξηση των νέων μολύνσεων εξαιτίας της πολύ μεταδοτικής και πλέον κυρίαρχης παραλλαγής Δέλτα ανάγκασαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στρατηγική της.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελαιόλαδο με το πάτημα ενός κουμπιού από αυτόματους πωλητές

09/08/25 10:12 πμ

Ελαιόλαδο από αυτόματους πωλητές με το πάτημα ενός κουμπιού

Το Μελισσοχώρι «ταξίδεψε» την Ελλάδα στην άκρη του κόσμου - Παράδοση και μνήμη στην καρδιά της Ταϊβάν

09/08/25 10:06 πμ

Το Μελισσοχώρι «ταξίδεψε» την Ελλάδα στην άκρη του κόσμου – Παράδοση και μνήμη στην καρδιά της Ταϊβάν

Χαλκιδική: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η προσωρινή γέφυρα Bailey στην Τορώνη

09/08/25 9:48 πμ

Χαλκιδική: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η προσωρινή γέφυρα Bailey στην Τορώνη

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο μεταξύ νεαρών στα Λαδάδικα τα ξημερώματα με πέντε τραυματισμούς

09/08/25 9:42 πμ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο μεταξύ νεαρών στα Λαδάδικα με πέντε τραυματισμούς

Μυτιλήνη: 4ήμερη μάχη για τη ζωή του μικρού Ορφέα, ενός νεαρού δελφινιού, από ομάδα επιστημόνων και εθελοντές

09/08/25 9:37 πμ

Μυτιλήνη: 4ήμερη μάχη για τη ζωή του μικρού Ορφέα, ενός νεαρού δελφινιού

Πάρκινσον: Πώς μπορεί κανείς να καθυστερήσει την εξέλιξη της πάθησης, σύμφωνα με νέα μελέτη

08/08/25 10:05 μμ

Πάρκινσον: Πώς μπορεί κανείς να καθυστερήσει την εξέλιξη της πάθησης, σύμφωνα με νέα μελέτη

Γάζα: Μπαλκόνι καταρρέει από το πλήθος Παλαιστινίων που έτρεξαν να πάρουν ανθρωπιστική βοήθεια – Δείτε βίντεο

08/08/25 9:59 μμ

Γάζα: Μπαλκόνι καταρρέει από το πλήθος Παλαιστινίων που έτρεξαν να πάρουν ανθρωπιστική βοήθεια – Δείτε βίντεο

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική

08/08/25 9:52 μμ

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική

Οι τελευταίες ρίψεις νερού πάνω από τη φλεγόμενη Κερατέα

08/08/25 9:48 μμ

Οι τελευταίες ρίψεις νερού πάνω από τη φλεγόμενη Κερατέα

Πανσέληνος στην Ομορφοκκλησιά στο Γαλάτσι, με αφιέρωμα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση

08/08/25 9:49 μμ

Πανσέληνος στην Ομορφοκκλησιά στο Γαλάτσι, με αφιέρωμα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση

Αντίδημαρχος Αρχαίας Ολυμπίας: «Η φωτιά απειλεί τέσσερα χωριά»

08/08/25 9:43 μμ

Αντίδημαρχος Αρχαίας Ολυμπίας: «Η φωτιά απειλεί τέσσερα χωριά»

Νεκρός 76χρονος στην Κερατέα – Ζούσε μόνος του χωρίς ρεύμα και νερό

08/08/25 9:39 μμ

Νεκρός 76χρονος στην Κερατέα – Ζούσε μόνος του χωρίς ρεύμα και νερό