Η νέα πραγματικότητα φέρνει πρωτόγνωρες καταστάσεις     Όσοι ετοιμάζονταν φέτος να ενωθούν εις σάρκα μίαν βλέπουν τα σχέδιά τους να ανατρέπονται και να μη θυμίζουν σε τίποτα όσα είχαν ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η νέα πραγματικότητα φέρνει πρωτόγνωρες καταστάσεις

 

 

Όσοι ετοιμάζονταν φέτος να ενωθούν εις σάρκα μίαν βλέπουν τα σχέδιά τους να ανατρέπονται και να μη θυμίζουν σε τίποτα όσα είχαν αρχικά προγραμματίσει.

Δεξιώσεις γάμων με την απόσταση μεταξύ των τραπεζιών να την καθορίζει η μεζούρα, αντισηπτικά στα τραπέζια ανάμεσα σε ποτά και φαγητά, κυλιόμενη προσέλευση στην πίστα για χορό, με γάντια και μαντήλια, αλλά και live streaming για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Αυτή θα είναι η εικόνα στα γαμήλια πάρτι στην εποχή του κορονοϊού, όπως λένε διοργανωτές γάμων και ιδιοκτήτες χώρων δεξιώσεων, οι οποίοι ετοιμάζονται και αυτοί για την επιστροφή σε δράση.

«Οι αλλαγές είναι πολλές και τόσο τα ζευγάρια όσο και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους γάμους αναζητούν τρόπους ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων και ταυτόχρονα να το γλεντήσουν», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοργανώτρια γάμων Φαίδρα Λιάκου.

«Η χοροθέτηση είναι το μεγαλύτερο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Οι δεξιώσεις γίνονται μικρότερες, τα ζευγάρια κάνουν εκ νέου επιλογή καλεσμένων και σβήνουν από τις λίστες τους αρκετούς από αυτούς, προστατεύοντας τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας», λέει η κ. Λιάκου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν κλείσει και την υπηρεσία live streaming ώστε να βοηθήσουν γιαγιάδες και παππούδες να μείνουν στο σπίτι αλλά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη δεξίωση των αγαπημένων τους προσώπων από την οθόνη τους.

Το τοπίο όμως, αλλάζει και στο φαγητό, αφού σύμφωνα με τη διοργανώτρια γάμων, στόχος είναι η αποφυγή της επιλογής του μπουφέ. «Προσπαθούμε να είναι το κάθε τραπέζι σε οικογενειακή δομή και όχι να το μοιράζονται άγνωστοι μεταξύ τους, ενώ το ανώτατο όριο είναι τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, τηρώντας φυσικά τις απαραίτητες αποστάσεις του ενός τραπεζιού από το άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Λιάκου.

Αγώνας δρόμου για όσους έχουν αίθουσες δεξιώσεων

 

Προετοιμασία για τα νέα δεδομένα έχουν ήδη ξεκινήσει οι ιδιοκτήτες αιθουσών δεξιώσεων. Η Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, που διαθέτει υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων, επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως ήδη έχουν σχεδιάσει τις δεξιώσεις στη βάση των νέων συνθηκών που επιβάλλει ο κορονοϊός, «παντρεύοντας» το γλέντι με την ασφάλεια.

«Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, όπου βρίσκεται το κτήμα μας, υπήρχαν έτσι κι αλλιώς κάμερες και δίδονταν η δυνατότητα σε κάποιον να παρακολουθεί το μυστήριο από οθόνες και εκτός του ναού. Αυτήν την περίοδο ωστόσο, θα γίνει πιο εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας με δεδομένο ότι πρέπει να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό», δηλώνει η κ. Γεωργιάδου.

Αναφέρει ακόμη ότι από τους επαγγελματίες του είδους δίνεται ένας αγώνας, ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι τόσο το ζευγάρι όσο και οι καλεσμένοι, ενώ η απώλεια εσόδων της επιχείρησης έρχεται σε δεύτερη μοίρα, όπως τονίζει, με την ασφάλεια να είναι σε πρώτο πλάνο.

«Επειδή οι εγκαταστάσεις μας το επιτρέπουν, θα θέσουμε σε λειτουργία τρεις πίστες αντί για μία, δώδεκα τουαλέτες αντί για πέντε και θα εργάζεται επιπλέον προσωπικό για να συστήνει στον κόσμο να τηρεί τα μέτρα», εξηγεί και προσθέτει: «Όσο για το χορό, έχουμε ως σχεδιασμό να χορεύουν με γάντια, σε ξεχωριστές πίστες το σόι της νύφης και του γαμπρού, ενώ στους συρτούς χορούς θα χρησιμοποιούνται μαντήλια, ώστε να αποφεύγεται η επαφή με τα χέρια και να υπάρχει απόσταση.

Για μια πρωτόγνωρη κατάσταση κάνει λόγο, από την πλευρά του, ο Σωτήρης Καραμπέρης, που από το 1973 έχει διοργανώσει περισσότερες από 1.500 δεξιώσεις.

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ότι τα ζευγάρια έχουν, σήμερα, περισσότερες απορίες από κάθε άλλη φορά. «Ευνοούνται τα μεγάλα μαγαζιά, οι μεγάλοι χώροι και οι υπαίθριοι γάμοι. Σε όλα τα τραπέζια πλέον θα υπάρχουν απολυμαντικά. Οι σερβιτόροι θα φορούν μάσκες, με … χαριτωμένο τρόπο -διότι δεν ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ευχάριστο γεγονός- και θα κάνουν συστάσεις στους παραβάτες που θα παρασυρθούν σε αγκαλιές και φιλιά!», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χορός, που μάλλον θα πρωταγωνιστήσει θα είναι το μοναχικό ζεϊμπέκικο, ενώ η γαμήλια τούρτα, θα είναι ίσως το μόνο που δεν θα αλλάξει, αφού οι νεόνυμφοι, με δεδομένο ότι θα μοιραστούν μία ολόκληρη ζωή, μπορούν να μοιραστούν και το ίδιο κουταλάκι…


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόγραμμα επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει της 89ης ΔΕΘ

26/08/25 4:46 μμ

Πρόγραμμα επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει της 89ης ΔΕΘ

Αστροβραδιά 2025 στην Άνω Βροντού Σερρών

26/08/25 4:41 μμ

Αστροβραδιά 2025 στην Άνω Βροντού Σερρών, η κορυφαία καλοκαιρινή συνάντηση φίλων της αστρονομίας και της φύσης

Δίκη για Novartis: «Όσα είπα ήταν αλήθεια» απολογήθηκε η «Αικατερίνη Κελέση»

26/08/25 4:34 μμ

Δίκη για Novartis: «Όσα είπα ήταν αλήθεια» απολογήθηκε η «Αικατερίνη Κελέση»

Γερμανία: Το Apple Watch δεν είναι ένα "προϊόν ελεύθερο διοξειδίου του άνθρακα", αποφάνθηκε δικαστήριο

26/08/25 4:28 μμ

Γερμανία: Το Apple Watch δεν είναι ένα “προϊόν ελεύθερο διοξειδίου του άνθρακα”, αποφάνθηκε δικαστήριο

Προσωπικός αριθμός: Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για έκδοσή του

26/08/25 3:49 μμ

Προσωπικός αριθμός: Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για έκδοσή του

Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων: Η ψηφιακή επανάσταση στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας

26/08/25 3:43 μμ

Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων: Η ψηφιακή επανάσταση στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας

Επαναλειτουργεί το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος

26/08/25 3:39 μμ

Επαναλειτουργεί το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

26/08/25 3:33 μμ

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Χαλκιδική: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης με λεία 165.000 ευρώ

26/08/25 3:30 μμ

Χαλκιδική: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης με λεία 165.000 ευρώ

Πώς να σώσεις τον σκύλο σου και πώς μπορεί να σε σώσει κι εκείνος

26/08/25 3:25 μμ

Πώς να σώσεις τον σκύλο σου και πώς μπορεί να σε σώσει κι εκείνος

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

26/08/25 12:08 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Διαγωνισμός Γαστρονομίας στην SEREXPO 2025 - Μεγάλη η συμμετοχή των Συλλόγων

26/08/25 12:03 μμ

Διαγωνισμός Γαστρονομίας στην SEREXPO 2025 – Μεγάλη η συμμετοχή των Συλλόγων