Ένας γάτος έσωσε την ιδιοκτήτριά του, η οποία κοιμόταν, από μια φωτιά αφού τη δάγκωσε στο λαιμό και νιαούριζε δυνατά για να ξυπνήσει.

 

 

Ο Lyosha βύθισε τα δόντια του στο λαιμό της Dina Nikolayevna, αφού το ψυγείο της 79χρονης και η ηλεκτρική κουζίνα έπιασαν φωτιά στο διαμέρισμά της στη Ρωσία.

Όταν ξύπνησε η συνταξιούχος, ζήτησε βοήθεια από τους γείτονές της που κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία. Οι πυροσβέστες έφτασαν στο διαμέρισμα στο Τσελιαμπίνσκ μέσα σε πέντε λεπτά και κατέσβησαν τις φωτιές, σώζοντας έτσι τη ζωή της 79χρονης.

 


Ο γάτος αρχικά προσπαθούσε χρησιμοποιώντας τα νύχια του για να γρατζουνίσει τη συνταξιούχο στο μάγουλο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, βύθισε τα δόντια του στο λαιμό της και φώναξε δυνατά, ξυπνώντας την, καθώς η φωτιά εξαπλωνόταν μέσα στο διαμέρισμα.

Οι πυροσβέστες πιστεύουν ότι η 79χρονη βρισκόταν μόλις λίγα λεπτά από το να σκοτωθεί από δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα, αλλά σώθηκε από τον γάτο.


Χαϊδεύοντας το ζώο, η Dina Nikolayevna είπε «είναι πολύ νωρίς για μένα να πεθάνω» καθώς γιόρταζε την επιβίωσή της από τη φωτιά και να φτάνοντας στα γενέθλιά της σήμερα.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ένα βραχυκύκλωμα.

 

Η φροντίστρια κατοικιδίων Evelina Kornienko, που κλήθηκε να καθαρίσει τον γάτο από τις στάχτες, έχει ξεκινήσει τώρα μια εκστρατεία για να επιβραβεύσει τη γενναιότητά της.

«Αυτός ο πιστός 15χρονος γάτος έσωσε τη ζωή της ιδιοκτήτριάς του δείχνοντας επιμονή και θάρρος», πρόσθεσε.

«Θα μπορούσε να έχει μαζευτεί κάτω από το κρεβάτι και όλα θα είχαν τελειώσει με δυστυχή τρόπο. Πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι αυτή η γάτα αξίζει ένα μετάλλιο για ηρωισμό. Για να πω ότι είμαι περήφανη για αυτόν τον ήρωα είναι μια υποτίμηση. Έχω ενθουσιαστεί και σηκώθηκα για να τον χειροκροτήσω. Έσωσε τον εαυτό του, τη γιαγιά του και όλους τους γείτονες που θα μπορούσαν να υποφέρουν από τη φωτιά. Δεν φοβόταν», συμπλήρωσε.

Ο γάτος ζούσε με την κόρη της συνταξιούχου αλλά μετακόμισε στην ηλικιωμένη μετά το θάνατο του συζύγου της.

 

Η εγγονή της συνταξιούχου Evgenia Ponomareva είπε ότι ο συγκεκριμένος γάτος είναι πολύ ταλαντούχος.

Η κ. Nikolayevna είναι κωφή και όταν χτυπήσει το τηλέφωνό της, ο γάτος πηδά γύρω της μέχρι η συνταξιούχος να αντιληφθεί ότι πρέπει να απαντήσει, είπε.

«Εάν η γάτα πηδάει στο διάδρομο, σημαίνει ότι κάποιος είναι στην πόρτα και η γιαγιά πρέπει να κοιτάξει να δει ποιος είναι», πρόσθεσε.

Πηγή topontiki

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 126