Δέκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική σήμερα, ενώ περίμεναν να γεμίσουν δοχεία νερού στην κεντρική Γάζα, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Οι σοροί τους στάλθηκαν ... Περισσότερα

Γάζα: Έξι παιδιά στην ουρά για να προμηθευτούν νερό σκοτώθηκαν από ισραηλινό πύραυλο

Epilogestv

Epilogestv

Δέκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική σήμερα, ενώ περίμεναν να γεμίσουν δοχεία νερού στην κεντρική Γάζα, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Οι σοροί τους στάλθηκαν στο νοσοκομείο αλ-Άουντα της Νουσεϊράτ, όπου περιέθαλψαν επίσης και 16 τραυματίες σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου.

Γάζα: Έξι παιδιά στην ουρά για να προμηθευτούν νερό σκοτώθηκαν από ισραηλινό πύραυλο
φωτο: AP Photo/Abdel Kareem Hana

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε έναν πύραυλο σε ένα πλήθος που έκανε ουρά με άδεια μπιτόνια δίπλα σε ένα βυτιοφόρο νερού στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Νουσέιρατ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι υπήρξε «τεχνικό σφάλμα» σε μια επιδρομή που στόχευε έναν «τρομοκράτη» της Ισλαμικής Τζιχάντ, το οποίο προκάλεσε την ρίψη του πυραύλου δεκάδες μέτρα από τον στόχο. Το περιστατικό βρίσκεται υπό εξέταση, πρόσθεσε ο στρατός.

Οι κάτοικοι έσπευσαν στο σημείο και μετέφεραν τους τραυματίες χρησιμοποιώντας ιδιωτικά οχήματα και κάρα με γαϊδούρια.

Η επίθεση έλαβε χώρα καθώς οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν κλιμακωθεί.

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας της Γάζας δήλωσε ότι 19 άλλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα Κυριακή, σε τρία ξεχωριστά πλήγματα σε οικιστικά συγκροτήματα στο κέντρο του παλαιστινιακού θύλακαι και στην πόλη της Γάζας.

Από την πλευρά της, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) γνωστοποίησε ότι έχει περιθάλψει περισσότερα περιστατικά μαζικών ατυχημάτων στο νοσοκομείο εκστρατείας της Ράφα στη νότια Γάζα τις τελευταίες έξι εβδομάδες από ό,τι τους 12 μήνες πριν από αυτό. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχει περιθάλψει περισσότερους από 3.400 ασθενείς τραυματισμένους από όπλα και είχε καταγράψει περισσότερους από 250 θανάτους από τότε που άνοιξαν οι νέες μονάδες διανομής τροφίμων στις 27 Μαΐου, ξεπερνώντας όλα τα περιστατικά μαζικών ατυχημάτων που αντιμετωπίστηκαν στο νοσοκομείο το προηγούμενο έτος. «Η ανησυχητική συχνότητα και κλίμακα αυτών των περιστατικών μαζικών θυμάτων υπογραμμίζει τις φρικτές συνθήκες που βιώνουν οι άμαχοι στη Γάζα», καταλήγει η δήλωση της ΔΕΕΣ.

Γάζα: Έξι παιδιά στην ουρά για να προμηθευτούν νερό σκοτώθηκαν από ισραηλινό πύραυλο
Photo/Ohad Zwigenberg

Advertisement
MEGA

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε την Παρασκευή ότι μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 789 δολοφονίες που σχετίζονται με την ανθρωπιστική βοήθεια. Οι 615 από αυτές συνέβησαν κοντά στις εγκαταστάσεις του Ανθρωπιστικού Ιδρύματος για τη Γάζα (GHF) που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και ξεκίνησε να λειτουργεί στις 27 Μαΐου από ιδιωτικούς εργολάβους ασφαλείας των ΗΠΑ εντός στρατιωτικών ζωνών στη νότια και κεντρική Γάζα. Οι υπόλοιπες δολοφονίες καταγράφηκαν κοντά σε κονβόι του ΟΗΕ και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αναγνωρίζει ότι υπήρξαν περιστατικά στα οποία τραυματίστηκαν άμαχοι και ότι εργάζεται για την ελαχιστοποίηση «όσο το δυνατόν περισσότερο» της πιθανής εμπλοκής του άμαχου πληθυσμού με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Στην αντίδρασή του, το GHF κατηγόρησε τον ΟΗΕ ότι χρησιμοποιεί ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαμάς. Ο επικεφαλής του Ιδρύματος, Τζόνι Μουρ, είχε δηλώσει προηγουμένως στο BBC ότι δεν αρνείται τους θανάτους κοντά σε χώρους παροχής βοήθειας, αλλά είπε ότι «το 100% αυτών των θυμάτων αποδίδεται στην κοντινή απόσταση από το GHF» και ότι αυτό «δεν ήταν αλήθεια».

Το Ισραήλ ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα σε απάντηση στην επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι και άλλοι 251 συνελήφθησαν όμηροι.

Τουλάχιστον 57.882 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

πηγή ertnews.gr

φωτο: AP Photo/Abdel Kareem Hana


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
25η Μαρτίου: Πώς θα φτιάξετε σε 20' τις πιο εύκολες και τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου

24/03/26 10:52 μμ

25η Μαρτίου: Πώς θα φτιάξετε τις πιο εύκολες και τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου- Τα έθιμα της ημέρας

24/03/26 10:49 μμ

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου- Τα έθιμα της ημέρας

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου - Ο μύθος και η αλήθεια για την Εθνική Επέτειο

24/03/26 10:46 μμ

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου – Ο μύθος και η αλήθεια για την Εθνική Επέτειο

25η Μαρτίου: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

24/03/26 10:44 μμ

25η Μαρτίου: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Εθνική επέτειος: Πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτίου

24/03/26 10:42 μμ

Εθνική επέτειος: Πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτίου

Το μήνυμα της Δημάρχου Σερρών για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

24/03/26 9:50 μμ

Το μήνυμα της Δημάρχου Σερρών για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

ΥΠΑΑΤ: 8 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

24/03/26 9:46 μμ

ΥΠΑΑΤ: 8 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Στ. Παπασταύρου στο Baker Institute: «Η ανάπτυξη του τομέα υδρογονανθράκων εντάσσεται στην στρατηγική ενεργειακού ρεαλισμού που ακολουθεί η Κυβέρνηση»

24/03/26 9:43 μμ

Στ. Παπασταύρου στο Baker Institute: «Η ανάπτυξη του τομέα υδρογονανθράκων εντάσσεται στην στρατηγική ενεργειακού ρεαλισμού που ακολουθεί η Κυβέρνηση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κατασκευή του 6ου προβλήτα θα αναβαθμίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ώστε να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο

24/03/26 9:02 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κατασκευή του 6ου προβλήτα θα αναβαθμίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ώστε να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο

Στη λαϊκή αγορά των Σερρών ενόψει της 25ης Μαρτίου - video

24/03/26 8:54 μμ

Στη λαϊκή αγορά των Σερρών ενόψει της 25ης Μαρτίου – video

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το  Fuel Pass 2026

24/03/26 8:50 μμ

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το Fuel Pass 2026

Πολίτες για ΔΗΠΕΘΕ: "Δεν θέλουμε να πάψουν να υπάρχουν" - video

24/03/26 8:43 μμ

Πολίτες για ΔΗΠΕΘΕ: “Δεν θέλουμε να πάψουν να υπάρχουν” – video