«Η απεραντοσύνη του ουρανού, το γαλάζιο της θάλασσας, η μεσημβρινή ώχρα της άμμου και η βλάστηση που προσφέρει γενναιόδωρη σκιά είναι μια σειρά από εικόνες που έχουν ταυτιστεί με την ... Περισσότερα

Geo.fr: Άνδρος και Αλόννησος στα 15 μέρη της Ευρώπης με τις ομορφότερες παραλίες

Epiloges Press

Epiloges Press

«Η απεραντοσύνη του ουρανού, το γαλάζιο της θάλασσας, η μεσημβρινή ώχρα της άμμου και η βλάστηση που προσφέρει γενναιόδωρη σκιά είναι μια σειρά από εικόνες που έχουν ταυτιστεί με την ιδανική παραλία και έρχονται στο μυαλό των ταξιδιωτών όταν αποχαιρετούμε τον χειμώνα», αναφέρει το δημοφιλές γαλλικό ταξιδιωτικό μέσο Geo.fr στον πρώτο κατάλογο που ανακοίνωσε ενόψει του φετινού καλοκαιριού με τις 15 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, οι οποίες θα γοητεύσουν το ταξιδιωτικό κοινό.

Η λίστα που διαμορφώθηκε, βάσει πρόσφατης εκτενούς έρευνας του Lonely Planet, περιλαμβάνει δύο ελληνικές παραλίες https://www.geo.fr/voyage/les-15-plus-belles-plages-europe-en-2024-selon-lonely-planet-croatie-france-espagne-grece-218797. Στην 11η θέση βρίσκεται η παραλία της Άνδρου «της Γριάς το Πήδημα» που εντυπωσιάζει με τις αποχρώσεις της και τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς μέσα στη θάλασσα. Ακολουθεί το «Κοκκινόκαστρο» της Αλοννήσου στην 15η θέση, μια πανέμορφη λωρίδα γης που διασχίζει τα γαλαζοπράσινα εξωτικά νερά του νησιού και δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις στους επισκέπτες. Επιπρόσθετα, ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει παραλίες από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Γερμανία και την Ισλανδία.

«Η Άνδρος εμφανίζει μια νέα δυναμική, προσελκύοντας τουρίστες και εκτός της υψηλής τουριστικής σεζόν. Η επισκεψιμότητα των προηγούμενων τριημέρων ήταν σε υψηλά επίπεδα και ειδικά της Καθαράς Δευτέρας οι αφίξεις εμφανίστηκαν ενισχυμένες κατά 40,4% σε σύγκριση με πέρυσι. Το κλίμα του νησιού, οι γραφικοί οικισμοί, οι άρτιες υπηρεσίες και η δαντελωτή ακτογραμμή φέρνουν το καλοκαίρι πιο νωρίς, προσφέροντας ποιοτικές αλλά όχι υπερτιμημένες ταξιδιωτικές εμπειρίες, μόλις δύο ώρες από τη Ραφήνα. Αυτό άλλωστε αποτελεί και τον “κορμό” του καλέσματος μας σε Ελλάδα και εξωτερικό», αναφέρει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου Νίκος Μουστάκας.

«Αλόννησος σημαίνει χαλάρωση σε εξωτικές παραλίες, τοπική κουζίνα, αυθεντική φιλοξενία και αναζωογόνηση μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως θαλάσσιες εκδρομές, καταδύσεις και εξερεύνηση στη φύση. Η οργανωμένη προσπάθειά μας βρίσκει απήχηση σε αγορές του εξωτερικού όπως τη Γαλλία. Αξιοποιούμε τη νέα τάση που ενθαρρύνει την ποιότητα και όχι την τυποποίηση στο ταξίδι. Δεν είναι τυχαίο πως το νέο έτος βρήκε την Αλόννησο στην κορυφή των προτεινόμενων προορισμών για το 2024, σύμφωνα με τη Le Figaro και την Die Welt», επισήμανε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αλοννήσου Κωνσταντίνος Χλίβας.

Advertisement
ktimatologio

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ταξί: Πανελλαδική απεργία και την Τετάρτη - Καθολική συμμετοχή του κλάδου την πρώτη ημέρα

18/03/26 12:01 πμ

Ταξί: Πανελλαδική απεργία και την Τετάρτη – Καθολική συμμετοχή του κλάδου την πρώτη ημέρα

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 18 Μαρτίου

17/03/26 11:57 μμ

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 18 Μαρτίου

Το Ιράν επιβεβαίωσε το θάνατο του Αλί Λαριτζανί

17/03/26 11:55 μμ

Το Ιράν επιβεβαίωσε το θάνατο του Αλί Λαριτζανί

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ έκανε πρόταση γάμου κάτω από το νερό στη σύντροφό του

17/03/26 11:50 μμ

Ο Τζέιμς Χέτφιλντ έκανε πρόταση γάμου κάτω από το νερό στη σύντροφό του

Η Μέριλ Στριπ έκανε σημαντική δωρεά στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας Γυναικών

17/03/26 11:47 μμ

Η Μέριλ Στριπ έκανε “σημαντική επταψήφια δωρεά” στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας Γυναικών

Ουκρανία: Ο Σον Πεν παρέλαβε ένα Όσκαρ... από την ουκρανική εταιρεία σιδηροδρόμων

17/03/26 11:43 μμ

Ουκρανία: Ο Σον Πεν παρέλαβε ένα Όσκαρ… από την ουκρανική εταιρεία σιδηροδρόμων

ΕΚΠΟΙΖΩ: Το τελευταίο μοντέλο συγκατάθεσης για διαφημίσεις της Meta εξακολουθεί να μην τηρεί τη νομοθεσία

17/03/26 11:37 μμ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Το τελευταίο μοντέλο συγκατάθεσης για διαφημίσεις της Meta εξακολουθεί να μην τηρεί τη νομοθεσία

EY «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» Ελλάδος 2025 ο Χάρης Βαφειάς, διευθύνων σύμβουλος της VAFIAS GROUP

17/03/26 11:32 μμ

EY «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» Ελλάδος 2025 ο Χάρης Βαφειάς, διευθύνων σύμβουλος της VAFIAS GROUP

Επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του «Χαμόγελου του Παιδιού»

17/03/26 11:26 μμ

Επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Από την Πέμπτη 2/4 σε ισχύ το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

17/03/26 11:22 μμ

Από την Πέμπτη 2/4 σε ισχύ το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Ν. Δένδιας: Στόχος η περαιτέρω σύγκλιση των ελληνικών και βρετανικών οικοσυστημάτων στον τομέα της αμυντικής καινοτομίας

17/03/26 11:16 μμ

Ν. Δένδιας: Στόχος η περαιτέρω σύγκλιση των ελληνικών και βρετανικών οικοσυστημάτων στον τομέα της αμυντικής καινοτομίας

Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. από το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές

17/03/26 11:12 μμ

Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. από το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές