Ένα μήνυμα τη μέρα θα μπορούν να στέλνουν οι πολίτες στο 13032
 
Στο MEGA μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα, αλλά και το νέο νούμερο που θα μπει στη ζωή μας όταν επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία των εμβολιασμών. Γίνονται 33-35 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα. Έχουν εμβολιαστεί 1,2 εκατ. συμπολίτες και νομίζω ότι το επόμενο διάστημα, ιδίως του Απριλίου θα ξετυλιχθεί ακόμα περισσότερο η εφοδιαστική και η εμβολιαστική αλυσίδα. Τον Απρίλιο περιμένουμε πάνω από 1 εκατ. δόσεις από τη Pfizer και περιμένουμε και το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ο στόχος, αρχές Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί όλοι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες, είναι εφικτός», είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Advertisement

«Οι ευπαθείς ομάδες είναι περίπου 270 χιλ. συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Εντός του Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Λίγες ημέρες μετά θα ξεκινήσει η ηλικιακή ομάδα 70-74. Δεν αργεί η ώρα που θα εμβολιαστούν και αυτές οι κατηγορίες», συνέχισε ο ίδιος αναφορικά με τη σειρά που θα ακολουθηθεί στους εμβολιασμούς από εδώ και πέρα.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca, τη χορήγηση του οποίου έχουν διακόψει ήδη αρκετές χώρες, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «ειδικότεροι είναι οι γιατροί για να απαντήσουν. Δεν υπάρχει κάποια σύνδεση των ελάχιστων περιστατικών με τον εμβολιασμό. Γίνεται η διερεύνηση από τις αρμόδιες επιτροπές. Το μεγάλο παράδειγμα είναι η Μεγάλη Βρετανία όπου με 11 εκατ. εμβολιασμούς δεν υπήρξε τέτοια σύνδεση. Στην Ελλάδα έχουμε μία μόνο περίπτωση που εξετάζεται αν συνδέεται με τον εμβολιασμό. Συνεχίζεται κανονικά ο εμβολιασμός, δεν υπάρχει καμία επίσημη σύνδεση».

«Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson εξετάζονται όλες οι δυνατότητες. Όταν θα υπάρχει μεγάλη ροή εμβολίων, θα υπάρχει συμβολή και από φαρμακοποιούς και από ιδιώτες γιατρούς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Advertisement

Νέο sms στο 13032 για το λιανεμπόριο

 
Μιλώντας για το νέο νούμερο 13032, στο οποίο θα στέλνουμε μήνυμα για να πηγαίνουμε για αγορές, όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι «σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθήσαμε να βρούμε τεχνικές λύσεις που θα μπορούν να διευκολύνουν το λιανεμπόριο και τους καταναλωτές, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολόγοι. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει περιορισμός τριών ωρών. Αλλά θα υπάρχει οριζόντιος περιορισμός στην αποστολή μηνύματος, θα επιτρέπεται ένα μήνυμα την ημέρα. Στη δεύτερη προσπάθεια θα είναι αρνητική η απάντηση».

«Δεν υπάρχει σκέψη για περιορισμό στους υπόλοιπους κωδικούς. Θα γίνει ξεχωριστός αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο», πρόσθεσε.

«Θέλω να πιστεύω ότι τον Μάιο θα υπάρχει ένα τείχος ανοσίας πολύ ισχυρό στη χώρα μας και το καλοκαίρι θα είμαστε σε κάποια κανονικότητα», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Γεωργαντάς.

Πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα