«Στόχος είναι να βρεθεί η χώρα στην πρώτη δεκάδα» «Επιτύχαμε το 2020 την μεγαλύτερη αύξηση, κατά +70%, στις άμεσες ξένες επενδύσεις και βρεθήκαμε στην 23η θέση στην Ευρώπη από την 29η το ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Στόχος είναι να βρεθεί η χώρα στην πρώτη δεκάδα»

«Επιτύχαμε το 2020 την μεγαλύτερη αύξηση, κατά +70%, στις άμεσες ξένες επενδύσεις και βρεθήκαμε στην 23η θέση στην Ευρώπη από την 29η το 2019 και 35η το 2018. Αυτό ακούγεται σαν καλή μουσική για τις προοπτικές για το μέλλον όσο και για όσα ήδη έχουν επιτευχθεί».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο Invest.Gr όπου και παρουσιάζεται η εφετινή έκθεση της EY για τις Επενδύσεις στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι τα καλά νούμερα αυτής της έκθεσης η κυβέρνηση θέλει να τα βελτιώσει περαιτέρω και στόχος είναι να βρεθεί η χώρα στην πρώτη δεκάδα αυτής της λίστας.

Η συνεκτική και συγκροτημένη πολιτική της κυβέρνησης δημιουργεί τις συνθήκες προκειμένου να αυξηθούν οι άμεσες ξένες επενδύσεις, πρόσθεσε ο υπουργός ενώ συμπλήρωσε ότι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δημιουργεί νέο πεδίο ενδιαφέροντος και επενδύσεων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η κυβερνηση για το μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη σημασία που δίνεται στη μεγέθυνσή τους με συνέργειες, συνενώσεις και συνεργασίες, γι αυτό το σκοπό, όπως είπε, έχουν δρομολογηθεί χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα που θα παρουσιαστούν το προσεχές διάστημα, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μπορέσουν να αποκτήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το μέγεθος που θα βοηθήσει στον παραγωγικό μετασχηματισμό.

Σε ό,τι αφορά στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη ελκυστικότητας επενδύσεων, ο υπουργός σημείωσε πως για να υλοποιηθούν οι θετικές προσδοκίες, υπάρχει συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και παρακολουθούνται σε εβδομαδιαία βάση συγκεκριμένοι μεταρρυθμιστικοί στόχοι. Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη, ότι θα υπάρξει μεγάλη άνοδος την επόμενη διετία καθώς ωριμάζουν αρκετές μεταρρυθμίσεις, όπως το Κτηματολόγιο, κ.α.

Advertisement
Family Kitchen

«Εργαζόμαστε με εντατικούς ρυθμούς και για το οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί στην υλοποίηση ενός επενδυτικού εγχειρήματος και υπάρχει καλή διάθεση να λυθούν τα προβλήματα και όχι με γκρίνια» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε «δεν μας φτάνει η θέση 23, θέλουμε η Ελλάδα να είναι στην πρώτη δεκάδα».

Τέλος ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σε λίγες μέρες θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου η νέα ψηφιακή εφαρμογή με την οποία μπορεί ο επενδυτής να παρακολουθεί διεξοδικά κάθε βήμα και που βρίσκεται ο φάκελος της επένδυσης του.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ο κόσμος κάνει λιγότερα παιδιά – Η σιωπηλή κρίση της υπογεννητικότητας

13/01/26 12:18 μμ

Γιατί ο κόσμος κάνει λιγότερα παιδιά – Η σιωπηλή κρίση της υπογεννητικότητας

Απάντηση Οικουμενικού Πατριαρχείου σε Ρωσία: Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες

13/01/26 11:59 πμ

Απάντηση Οικουμενικού Πατριαρχείου σε Ρωσία: Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ειρήνη Κατσινοπούλου: «Πηγή του κακού» η ενίσχυση της κατοχής γης και όχι της παραγωγής

13/01/26 11:54 πμ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ – Ειρήνη Κατσινοπούλου: «Πηγή του κακού» η ενίσχυση της κατοχής γης και όχι της παραγωγής

Άννα Βίσση: «Μου άρεσε που ο Καπουτζίδης έγραψε στο reunion του “Παρά Πέντε” ότι η Βίσση είναι για πάντα»

13/01/26 11:05 πμ

Άννα Βίσση: «Μου άρεσε που ο Καπουτζίδης έγραψε στο reunion του “Παρά Πέντε” ότι η Βίσση είναι για πάντα»

Στέλιος Ρόκκος: Θεωρώ ότι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου είναι ο βλάκας

13/01/26 10:59 πμ

Στέλιος Ρόκκος: Θεωρώ ότι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου είναι ο βλάκας

Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης

13/01/26 10:51 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης

Πανελλαδική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα ταξί

13/01/26 10:46 πμ

Πανελλαδική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα ταξί

Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

13/01/26 9:31 πμ

Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» - «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

13/01/26 9:26 πμ

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» – «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

13/01/26 9:19 πμ

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

13/01/26 8:43 πμ

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

13/01/26 8:38 πμ

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης – Σκοπίων