«Να μην πιστεύουν τον Ερντογάν. Στην Ελλάδα οι μετανάστες είναι ανεπιθύμητοι»     Για τα κέντρα κράτησης μεταναστών τα οποία δεν δίστασε να πει πως «θα είναι προσωρινές και ισόβιες ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Να μην πιστεύουν τον Ερντογάν. Στην Ελλάδα οι μετανάστες είναι ανεπιθύμητοι»

 

 

Για τα κέντρα κράτησης μεταναστών τα οποία δεν δίστασε να πει πως «θα είναι προσωρινές και ισόβιες φυλακές για όποιον δεν θέλει να γυρίσει πίσω» μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης.

Μιλώντας στο Open, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα «δεν έχει παγώσει αλλά ούτε αποχώρησαν τα ΜΑΤ». «Τα κλειστά κέντρα ξεκίνησαν να φτιάχνονται και θα γίνουν» είπε. «Τώρα οι νησιώτες το καταλαβαίνουν ακόμη καλύτερα, χωρίς κλειστά κέντρα δηλαδή χωρίς τις εικόνες του εγκλεισμού και της αποτροπής το ρεύμα προς τα νησιά δεν θα σταματήσει» σημείωσε.

 

«Για να σταματήσουν οι βάρκες, πρέπει αυτοί που μπαίνουν στις βάρκες να σταματήσουν να θέλουν να πληρώνουν τους λαθρέμπορους για να τους περνάνε απέναντι. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξέρουν από τους προηγούμενους ότι εδώ πέρασαν άσχημα, ότι εδώ τους κλείσαμε μέσα και ότι εδώ δεν μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν» τόνισε.

Advertisement
ΔΕΗ

«Μόνο αυτές οι εικόνες της πλήρους αποτροπής, της αυστηρής φύλαξης των κλειστών κέντρων, του εγκλεισμού όσων δεν είναι πρόσφυγες στα κλειστά κέντρα θα στείλει το μήνυμα απέναντι ”μην πηγαίνετε στην Ελλάδα”. Εάν δεν κάναμε κλειστά κέντρα οι νησιώτες θα έπρεπε να μας το ζητάνε» ανέφερε.

Τότε η δημοσιογράφος επεσήμανε απευθυνόμενη στον υπουργό πως όλα αυτά ακούγονται σαν να μιλάει για προσωρινές φυλακές. «Θα είναι προσωρινές φυλακές και ισόβιες φυλακές για όποιον δεν θέλει να επιστρέψει πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός ωστόσο, στη συνέχεια το πήρε πίσω λέγοντας ότι «δεν είναι φυλακή γιατί θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους».

«Ξέρετε καμία φυλακή που όταν θες να φύγεις σου δίνουν και το εισιτήριο για να φύγεις;» διερωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Όποιος θέλει θα είναι κλεισμένος μέσα αλλά όταν σηκώσει το χέρι του και πει ”θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου” θα του δίνουμε το εισιτήριο. Είναι κλειστά κέντρα για να προστατεύσουμε την Ελλάδα από την εισβολή» είπε και τόνισε «Να μην πιστεύουν τον Ερντογάν. Στην Ελλάδα είναι ανεπιθύμητοι».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

13/09/25 7:23 μμ

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

13/09/25 7:19 μμ

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

13/09/25 7:13 μμ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

13/09/25 7:05 μμ

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

13/09/25 6:57 μμ

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

13/09/25 6:51 μμ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις του

13/09/25 6:44 μμ

Θεσσαλονίκη: Ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου – Τον επανέφεραν διασώστες του ΕΚΑΒ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

13/09/25 12:59 μμ

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news