Για την πορεία του κορονοϊού, τη χαλάρωση που παρατηρείται από τους πολίτες, το πρόγραμμα επιδότησης στην εστίαση αλλά και το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού μίλησε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Πέμπτη ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Για την πορεία του κορονοϊού, τη χαλάρωση που παρατηρείται από τους πολίτες, το πρόγραμμα επιδότησης στην εστίαση αλλά και το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού μίλησε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Πέμπτη (20/5) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Advertisement
 

«Έως τώρα έχουν κάνει αίτηση περίπου 12.500. Όσοι ολοκληρώνουν την αίτησή τους, σε 4 βδομάδες από την ημέρα της ολοκλήρωσης θα λαμβάνουν τα χρήματά τους. Τα χρήματα είναι μη επιστρεπτέα αρκεί να καταθέσεις μέχρι τέλος του χρόνου τα ανάλογα τιμολόγια για την επιχείρησή σου για την αγορά υλικών» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για το πρόγραμμα επιδότησης στην εστίαση.

Εστιάζοντας στα μέτρα στους γάμους ο υπουργός όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε για το όριο των 100 ατόμων: «Εμείς θα προτείνουμε και αύριο στην Επιτροπή το θέμα των ορίων κυρίως στους γάμους και τα κτήματα, διότι τα 100 άτομα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Όπως ακριβώς η εστίαση δεν έχει όριο ατόμων, άλλα έχει όριο αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών και όριο ατόμων ανά τραπέζι, το ίδιο προτείνουμε και στα κτήματα».

«Ο κόσμος αισθάνεται πως η πανδημία έχει φύγει, υπάρχει μία μεγάλη χαλάρωση»
«Δυστυχώς, η μεγάλη εικόνα είναι ότι ο κόσμος αισθάνεται πως η πανδημία έχει φύγει και έτσι υπάρχει μία μεγάλη χαλάρωση. Ίσως λόγω της κόπωσης, ίσως λόγω ότι πλησιάζει το καλοκαίρι, ίσως και σίγουρα λόγω των πολλών εμβολιασμών, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μία αίσθηση, ότι πια η πανδημία δεν μας πολυαφορά. Αυτό όμως μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο και επιζήμιο. Και για αυτό θέλω να στείλω ένα μήνυμα: η πανδημία είναι ακόμα εδώ. Έχουμε λίγο δρόμο ακόμα, όχι πολύ, αλλά η πανδημία είναι ακόμα εδώ και θα είναι κρίμα στα τελευταία 100 μέτρα να σκοντάψουμε» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σε ερώτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Ξεκίνησε σε μία μονάδα της Πυροσβεστικής, την ΕΜΑΚ και ξεκίνησε για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο. Οι άνθρωποι που υπηρετούν σε αυτή τη μονάδα συμμετέχουν σε διεθνείς αποστολές όταν υπάρχει μια φυσική καταστροφή. Για να πάνε στις χώρες αυτές θα χρειάζονταν ούτως ή άλλως πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί καμία χώρα δεν αφήνει κανέναν να μπαίνει χωρίς εμβόλιο εύκολα, τους βάζει καραντίνα 10-15 ημερών».

«Μου προκαλεί θλίψη η συζήτηση αν πρέπει να κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους υγειονομικούς. Οι υγειονομικοί έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα. Εμείς δεν έχουμε ούτε τάσεις τυραννικές ούτε αυταρχικές. Εμείς προτιμούμε την ανθρώπινη και καλόπιστη πολιτισμένη συνεννόηση. Τώρα αν δεν υπάρχει αυτή η συνεννόηση, τι να πω».

Τι είπε για την Προανακριτική Επιτροπή και τον Νίκο Παππά
«Εάν ένας επιχειρηματίας, και μάλιστα εργολάβος, πήγαινε σε μία Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής και έλεγε: “Ο Άδωνις Γεωργιάδης κοιμόταν στο σπίτι μου. Εγώ του κρατούσα τις μετοχές του σε αυτό το κανάλι και όλοι εσείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχετε εκλεγεί με δικά μου χρήματα”, τι πιστεύετε ότι θα έλεγε ο κ. Πολάκης για εμένα; Τι πιστεύετε ότι θα έλεγε η “Αυγή”, ο Κώστας Βαξεβάνης, οι διάφοροι ιδιαιτέρως ευαίσθητοι υποτίθεται Συριζαίοι και ούτω καθεξής; Τώρα που τα λέει ο κ. Καλογρίτσας για τον κ. Νίκο Παππά είναι Κυριακή και δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εμάς μας κρεμάγανε στα μανταλάκια επειδή τρεις κουκουλοφόροι έλεγαν “μου φαίνεται ότι” και “νομίζω ότι”. Τώρα που λέει ο κ. Καλογρίτσας ότι “άλλαζα εκατομμύρια με τον Παππά στο σπίτι μου”, είναι Κυριακή. Αυτό είναι το μέγεθος της υποκρισίας της Αριστεράς» πρόσθεσε.

Advertisement


«Αφού ήταν αναξιόπιστος ο κ. Καλογρίτσας και αυτά που λέει είναι ψέματα, γιατί δεν του κάνει μήνυση ο κ. Παππάς; Για τον πολύ απλό λόγο ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει αφήσει πολλά υπονοούμενα στην κατάθεσή του και στις συνεντεύξεις του ότι έχει βαρύ αποδεικτικό υλικό, με παράνομες συναλλαγές με τον Παππά και τους άλλους.

Εφόσον αυτό που λέει είναι αλήθεια, το βίντεο αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρά μόνο αν του κάνει μήνυση ο κ. Παππάς. Γιατί τότε, βάσει του νόμου, το παρανόμως κτηθέν υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο» συμπλήρωσε.

Τέλος ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχολίασε: «Ως προς τον κ. Καρανίκα, αναγνώρισα τη θετική του συμβολή σε ένα νομοσχέδιο. Δεν είναι πολιτικός μου φίλος, ούτε εγώ είμαι πολιτικός του φίλος. Από την πρώτη ημέρα που είμαι στην πολιτική πάντοτε αναγνώριζα στους πολιτικούς μου αντιπάλους εάν θεωρούσα ότι κάτι το είχαν κάνει σωστά.

Ως προς τον κ. Πολάκη, δεν θυμάμαι να έχει κάνει κάτι θετικό για να μπορώ να του αναγνωρίσω κάτι ανάλογο. Δυστυχώς για την Ελλάδα, ο κ. Πολάκης υπήρξε υπουργός επί πέντε χρόνια και δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο. Αν είχε κάνει, να είστε απολύτως βέβαιος ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το αναγνωρίσω. Δεν μου αρέσουν τα συμπλέγματα, ούτε στην πολιτική ούτε στους ανθρώπους».

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο Δ.Σ. στο Μαξίμειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης

09/10/25 1:09 μμ

Νέο Δ.Σ. στο Μαξίμειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας στις 10–11-12 Οκτωβρίου 2025

09/10/25 12:59 μμ

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας στις 10–11-12 Οκτωβρίου 2025

Σέρρες: Μάχη επιβίωσης για κτηνοτρόφο που έχασε τα ζώα της - Λίγα τα χρήματα, μεγάλος ο αγώνας - video

09/10/25 12:49 μμ

Σέρρες: Μάχη επιβίωσης για κτηνοτρόφο που έχασε τα ζώα της – Λίγα τα χρήματα, μεγάλος ο αγώνας – video

Η Πειραιώς και η Oracle ανακοινώνουν την επέκταση της στρατηγικής τους συνεργασίας με την υπογραφή νέου Μνημονίου Συνεργασίας (MoU).

09/10/25 12:24 μμ

Η Πειραιώς και η Oracle ανανεώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το Cloud και τη Βιωσιμότητα

Υπουργείο Εργασίας: Συνολικά 317.301 νέες θέσεις εργασίας από τον Ιανουάριο έως τον Αυγούστου 2025

09/10/25 12:37 μμ

Υπουργείο Εργασίας: Συνολικά 317.301 νέες θέσεις εργασίας από τον Ιανουάριο έως τον Αυγούστου 2025

Αλεξανδρούπολη: Φορείο με ασθενή έπεσε στο οδόστρωμα κατά τη διάρκεια μεταφοράς με ασθενοφόρο

09/10/25 12:20 μμ

Αλεξανδρούπολη: Φορείο με ασθενή έπεσε στο οδόστρωμα κατά τη διάρκεια μεταφοράς με ασθενοφόρο

Όμιλος ΔΕΗ: Στο 90% η κατασκευή των φωτοβολταϊκών ισχύος 2,13 GW στη Δυτική Μακεδονία

09/10/25 12:09 μμ

Όμιλος ΔΕΗ: Στο 90% η κατασκευή των φωτοβολταϊκών ισχύος 2,13 GW στη Δυτική Μακεδονία

Μουσικές και χοροί στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

09/10/25 12:01 μμ

Μουσικές και χοροί στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κίνα: Αύξηση 4,7% στα έσοδα από την υποδοχή ξένων τουριστών στο Φεστιβάλ της Άνοιξης

09/10/25 11:59 πμ

Κίνα: Αύξηση 4,7% στα έσοδα από την υποδοχή ξένων τουριστών στο Φεστιβάλ του Φθινοπώρου

Το NBA επιστρέφει στην Κίνα με αγώνες στο Μακάο και πολυετή συνεργασία με την Alibaba

09/10/25 11:43 πμ

Το NBA επιστρέφει στην Κίνα με αγώνες στο Μακάο και πολυετή συνεργασία με την Alibaba

Χαλκιδική: Μπάζωσαν ρέμα και ανακατασκευάσαν πηγάδι για να ποτίζουν τα χωράφια τους

09/10/25 11:42 πμ

Χαλκιδική: Μπάζωσαν ρέμα και ανακατασκευάσαν πηγάδι για να ποτίζουν τα χωράφια τους

Αντετοκούνμπο: «Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στους Μπακς, αλλά είναι ανθρώπινο να αλλάξω γνώμη»

09/10/25 11:36 πμ

Αντετοκούνμπο: «Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στους Μπακς, αλλά είναι ανθρώπινο να αλλάξω γνώμη»