Για τις διεθνείς εξελίξεις μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «όποιος πρατηριούχος τυχόν ανέβασε τις τιμές εξ αυτού του λόγου ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Για τις διεθνείς εξελίξεις μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «όποιος πρατηριούχος τυχόν ανέβασε τις τιμές εξ αυτού του λόγου είναι κλέφτης».

Advertisement
 

 

 

«Κάθε λογικός άνθρωπος ανησυχεί για τις εξελίξεις στο Ιράν, ένας υπουργός Ανάπτυξης ακόμη περισσότερο διότι, αν έχουμε παρατεταμένη κρίση εκεί και το πετρέλαιο αυξηθεί πάνω από τα 100 δολάρια για μακρό χρονικό διάστημα, αυτό επιβαρύνει συνολικά την οικονομία μας στο μέτρο που αυτή εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα», τόνισε σε συνέντευξη του στο OPEN ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Σήμερα δε νοείται καμία αύξηση στην τιμή των καυσίμων λόγω της επίθεσης των Αμερικανών στο Ιράν προχθές». «Όποιος πρατηριούχος τυχόν ανέβασε τις τιμές εξ αυτού του λόγου είναι κλέφτης. Ως υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε βγάλει συνεργεία και κάνουμε ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων».

«Ο αποθανών στρατηγός του Ιράν ήταν κεντρικό πρόσωπο στις επιχειρήσεις του Ιράν εκτός Ιράν. Το Ιράν ακολουθεί πολιτική πάρα πολύ παρεμβατική στις γειτονικές της χώρες κι είναι χώρα εξαιρετικά επιθετική στην περιοχή της. Προφανώς, αυτό έφθασε σε ένα σημείο που έκριναν οι ΗΠΑ ότι έπρεπε να αντιδράσουν. Καλώς ή κακώς, αυτό θα το κρίνει η Ιστορία. Πρόκειται πάντως για το σοβαρότερο γεγονός των τελευταίων ετών», εκτίμησε ο υπουργός και προσέθεσε: «Εμείς ως Ελλάδα επιθυμούμε ηρεμία, ησυχία, να κυλούν όλα σε μια παγκόσμια κανονικότητα ώστε να δράσουμε προσελκύοντας επενδύσεις».

Advertisement
MEGA

Σχετικά με την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

«Μετέχω στην αποστολή που συνοδεύει τον κ. πρωθυπουργό στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Παράλληλα, θα έχω συνάντηση με τον ομόλογό μου για μια σειρά θεμάτων που αφορούν αμερικανικές επενδύσεις, είτε εκκρεμών είτε σχεδιαζομένων για το μέλλον, στην Ελλάδα προκειμένου να δούμε πώς μπορούν να υλοποιηθούν ταχύτερα. Οι Αμερικανοί έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Τον Φεβρουάριο προγραμματίζεται μεγάλη αποστολή Αμερικανών επιχειρηματιών του τομέα της πληροφορικής και του IT, από τη Silicon Valley και αλλού, με την ενθάρρυνση της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να συναντηθούν με Έλληνες επιχειρηματίες του ίδιου τομέα για να σχεδιάσουν κοινές δράσεις και κοινά επιχειρηματικά σχέδια».

«Ως προς τις επενδύσεις», συνέχισε ο υπουργός,

«εστιάζουμε στο αμερικανικό ενδιαφέρον στα ναυπηγεία. Η εταιρεία ΟΝΕΧ έχει πάρει τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου. Εμείς προσδοκούμε αυτό να επεκταθεί και στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που είναι πιο σύνθετο επιχειρηματικό πρότζεκτ. Άρα, πρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να βοηθήσει αυτού του είδους την επένδυση στην Ελευσίνα, που την έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας».

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε:

«Αμερικανικό ενδιαφέρον υπάρχει και για τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνησή μας και ειδικά για τη ΔΕΠΑ, που αποτελεί στρατηγική επένδυση. Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται έντονα για την αγορά φυσικού αερίου καθώς είναι πλέον εξαγωγική χώρα φυσικού αερίου εξ ου και η επένδυση στην Αλεξανδρούπολη για το LNG. Περιμένουμε να δούμε πώς αυτό το ρητορικό ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί σε πράξη».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης: Ένα μνημείο που αφηγείται 17 αιώνες ιστορίας - Δείτε video

16/11/25 12:38 μμ

Η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης: Ένα μνημείο που αφηγείται 17 αιώνες ιστορίας – Δείτε video

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν τη Δευτέρα από τις 2 το μεσημέρι

16/11/25 12:34 μμ

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν τη Δευτέρα από τις 2 το μεσημέρι

Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα στην Ιαπωνία - Ακυρώθηκαν πτήσεις

16/11/25 12:33 μμ

Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα στην Ιαπωνία – Ακυρώθηκαν πτήσεις

40η Philoxenia: Ο ελληνικός ιαματικός τουρισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής

16/11/25 12:32 μμ

40η Philoxenia: Ο ελληνικός ιαματικός τουρισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής

Αστικές αναπλάσεις και κατασκευές - Οι επαγγελματικοί ρόλοι που χτίζουν τις πόλεις του μέλλοντος

16/11/25 12:30 μμ

Αστικές αναπλάσεις και κατασκευές – Οι επαγγελματικοί ρόλοι που χτίζουν τις πόλεις του μέλλοντος

Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά

16/11/25 12:27 μμ

Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά

Μέλη εμβληματικών ροκ συγκροτημάτων ενώνονται σε supergroup για καλό σκοπό

16/11/25 12:17 μμ

Μέλη εμβληματικών ροκ συγκροτημάτων ενώνονται σε supergroup για καλό σκοπό

Το rebranding της Ζακύνθου μέσα από την παράδοση, τον πολιτισμό και τον οινικό πλούτο

16/11/25 12:15 μμ

Το rebranding της Ζακύνθου μέσα από την παράδοση, τον πολιτισμό και τον οινικό πλούτο

Η FIFA εντείνει την «μάχη» κατά της διαδικτυακής κακοποίησης

16/11/25 12:13 μμ

Η FIFA εντείνει την «μάχη» κατά της διαδικτυακής κακοποίησης

«SBIFF»: Κορυφαία τιμητική διάκριση στον Στέλαν Σκάρσγκαρντ

16/11/25 12:12 μμ

«SBIFF»: Κορυφαία τιμητική διάκριση στον Στέλαν Σκάρσγκαρντ

Η δύναμη της επιλογής: Οι άνθρωποι πίσω από τις υιοθεσίες - 48χρονος μονογονέας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Έχω βιώσει ένα θαύμα»

16/11/25 12:10 μμ

Η δύναμη της επιλογής: Οι άνθρωποι πίσω από τις υιοθεσίες – 48χρονος μονογονέας: «Έχω βιώσει ένα θαύμα»

Ιωάννης Κυμίσης, ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia που οραματίζεται ηλεκτρονικά συστήματα σε κάθε επιφάνεια

16/11/25 12:08 μμ

Ιωάννης Κυμίσης, ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia που οραματίζεται ηλεκτρονικά συστήματα σε κάθε επιφάνεια