Η δολοφονία ενός 20χρονου υπαλλήλου πρατηρίου καυσίμων στη Γερμανία, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το Σάββατο από έναν πελάτη επειδή είχε αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει στις αγορές του λόγω του ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η δολοφονία ενός 20χρονου υπαλλήλου πρατηρίου καυσίμων στη Γερμανία, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το Σάββατο από έναν πελάτη επειδή είχε αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει στις αγορές του λόγω του ότι ο τελευταίος δεν φορούσε υγειονομική μάσκα, προκάλεσε σήμερα έντονες αντιδράσεις στη χώρα.

Ο ύποπτος, ένας 49χρονος από το Ίνταρ-Όμπερσταϊν (δυτικά), ο οποίος δήλωσε αργότερα ότι δεν τηρεί τα περιοριστικά μέτρα, προφυλακίσθηκε, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ η τοπική αστυνομία της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Ο υπάλληλος του πρατηρίου καυσίμων, ένας φοιτητής, είχε αρνηθεί να εξυπηρετήσει τον πελάτη που ήθελε να αγοράσει μια συσκευασία μπίρες, επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Εκνευρισμένος, ο 49χρονος έφυγε αφήνοντας τις μπίρες στο ταμείο. Επέστρεψε μιάμιση ώρα αργότερα φορώντας αυτή τη φορά τη μάσκα, την οποία όμως έβγαλε όταν έφθασε στο ταμείο ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του ταμία.

Αφού έλαβε για μια ακόμη φορά την εντολή να βάλει σωστά τη μάσκα του, ο πελάτης έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη του και πυροβόλησε τον φοιτητή που πέθανε ακαριαία, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε την επομένη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε στην αστυνομία ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19 τα οποία εισέπραττε ως «αυξανόμενη επίθεση στα δικαιώματά του» και ότι δεν έβλεπε «καμία άλλη διέξοδο», δήλωσε χθες ο εισαγγελέας Κάι Φίρμαν.

Η αστυνομία ερεύνησε στη συνέχεια το διαμέρισμά του στο οποίο βρήκε το όπλο του εγκλήματος καθώς και άλλα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Ο δήμαρχος του Ίνταρ-Όμπερσταϊν Φρανκ Φρίχαουφ έκανε λόγο για μια «αποτρόπαιη» ενέργεια. Οι κάτοικοι απέθεσαν λουλούδια και κεριά μπροστά από το πρατήριο καυσίμων.

Η υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ, του συντηρητικού κόμματος CDU της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, που κατάγεται από την περιοχή, δήλωσε πως η δολοφονία ήταν «σοκαριστική».

Advertisement
Family Kitchen

Η Κατρίν Γκόρινγκ Έκχαρντ, στέλεχος των οικολόγων, έγραψε στο Twitter πως είναι «βαθιά συγκλονισμένη» από τον φόνο ο οποίος, όπως είπε, είναι «το βάρβαρο αποτέλεσμα του μίσους».

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο άνδρας ανήκει στο κίνημα των Querdenker που έχει γίνει η κύρια επικριτική φωνή κατά των υγειονομικών περιορισμών στη Γερμανία.

Οι γερμανικές υπηρεσίες Εσωτερικών Πληροφοριών ανακοίνωσαν τον Απρίλιο ότι έθεσαν υπό επιτήρηση τα μέλη των Querdenker, τα οποία υποψιάζονται ότι σχετίζονται με την ακροδεξιά.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

03/02/26 11:09 μμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου – Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

03/02/26 11:05 μμ

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

03/02/26 10:58 μμ

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης - Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

03/02/26 10:49 μμ

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης – Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

03/02/26 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

03/02/26 10:49 μμ

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

03/02/26 10:28 μμ

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:37 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:30 μμ

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ «ταξιδεύει» η έκθεση «Άγιον Όρος και Μετέωρα-1929»

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

03/02/26 10:20 μμ

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

03/02/26 10:13 μμ

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει

03/02/26 10:10 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει