Νεκρή η 49χρονη γυναίκα, σοβαρά τραυματίστηκε το κορίτσι Τρεις γυναίκες μαχαίρωσε και σκότωσε ο δράστης της επίθεσης στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας την Παρασκευή. Ανάμεσά τους είναι μια μητέρα, η οποία ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Νεκρή η 49χρονη γυναίκα, σοβαρά τραυματίστηκε το κορίτσι

Advertisement
 

Τρεις γυναίκες μαχαίρωσε και σκότωσε ο δράστης της επίθεσης στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας την Παρασκευή. Ανάμεσά τους είναι μια μητέρα, η οποία έπεσε πάνω στην 111χρονη κόρη της την ώρα της επίθεσης για να της σώσει τη ζωή.

Ο ύποπτος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο 24χρονος Σομαλός Abdirahman J., πυροβολήθηκε στο πόδι από την αστυνομία και συνελήφθη.

Η 49χρονη μητέρα από τη Βραζιλία, την οποία τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ως Christiane H, βρισκόταν στο πολυκατάστημα Woolworth την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση. Ο δράστης μπήκε στο εσωτερικό του, ρώτησε «Πού είναι τα μαχαίρια;», άρπαξε εκείνο με τη μεγαλύτερη λεπίδα και μαχαίρωσε θανάσιμα μια εργαζόμενη, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η Christiane ενστικτωδώς έπεσε πάνω στην 11χρονη κόρη της Akines, την ώρα που ο δράστης άρχισε να επιτίθεται και στις δύο τους, σκοτώνοντας τη μητέρα και τραυματίζοντας σοβαρά το κορίτσι.

Μια 82χρονη γυναίκα προσπάθησε να σώσει το παιδί, το οποίο βγήκε από το κατάστημα καλυμμένο στα αίματα και φωνάζοντας «δεν θέλω να πεθάνω ακόμα».

Η Akines είχε πάει στη Γερμανία στο ξεκίνημα της χρονιάς με τη μητέρα της, η οποία θα ξεκινούσε να διδάσκει σε ένα σχολείο της περιοχής. Τώρα το κορίτσι αναρρώνει από τα τραύματά του, έχοντας μάθει ότι η μητέρα του έχει σκοτωθεί.

«Η μικρή ξέρει ότι η μητέρα της είναι νεκρή. Ο πατέρας της είναι ακόμη στο σπίτι. Η Akines θέλει απλώς ο πατέρας της να έρθει εδώ», δήλωσε κάποιος από το φιλικό τους περιβάλλον στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Advertisement
MEGA

Η 82χρονη γυναίκα και μια 24χρονη σκοτώθηκαν επίσης, ενώ έξι ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσα στους οποίους μια 15χρονη και μια 73χρονη, η οποία δέχτηκε 13 μαχαιριές. «Η μητέρα μου πήγαινε στη στάση του τραμ όταν ένιωσε μαχαιρώματα στην πλάτη και στον λαιμό. Ο δράστης δεν πέτυχε την αρτηρία για δύο0 χιλιοστά. Αλλιώς η μητέρα μου θα ήταν νεκρή», είπε ο γιος της.

Ο δράστης, ο οποίος έχει ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας, φέρεται να φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος») την ώρα της επίθεσης.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

15/11/25 12:22 πμ

Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα στην βαθμίδα BBB- Κυριάκος Πιερρακάκης : «Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο. Κερδίζουμε σε αξιοπιστία και στηρίζουμε με ασφάλεια την κοινωνία»

15/11/25 12:17 πμ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Λύση για χιλιάδες φοιτητές και πολίτες της Θεσσαλονίκης η έναρξη λειτουργίας του Δυτικού Προαστιακού»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 15 Νοεμβρίου

15/11/25 12:10 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 15 Νοεμβρίου

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

14/11/25 11:24 μμ

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

Πιπεριές με κιμά και φασολάκια

14/11/25 11:51 μμ

Πιπεριές με κιμά και φασολάκια

Αύξηση 11,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

15/11/25 12:08 πμ

Αύξηση 11,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Μουντιάλ 2026: Η Μάλτα «τελείωσε» οριστικά τη Φινλανδία απ' τη 2η θέση

15/11/25 12:08 πμ

Μουντιάλ 2026: Η Μάλτα «τελείωσε» οριστικά τη Φινλανδία απ’ τη 2η θέση

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - 23 προσαγωγές

15/11/25 12:06 πμ

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – 23 προσαγωγές

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε πλοίο που τις μετέφερε στην Τουρκία

15/11/25 12:05 πμ

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε πλοίο που τις μετέφερε στην Τουρκία

ΠΑΟΚ: «Μπαμ» με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Ούρος Κοβάτσεβιτς

15/11/25 12:04 πμ

ΠΑΟΚ: «Μπαμ» με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Ούρος Κοβάτσεβιτς

Ιωάννινα - Ημερίδα για τη Χειροτεχνία - Λ. Μενδώνη: Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει την εθνική μας οικονομία

15/11/25 12:03 πμ

Ιωάννινα – Ημερίδα για τη Χειροτεχνία – Λ. Μενδώνη: Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει την εθνική μας οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου

15/11/25 12:02 πμ

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου