Σε δύο ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, και με τέσσερις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, η Διάσκεψη των Προέδρων καλείται να διατυπώσει γνώμη για την πλήρωση των θέσεων του προέδρου και του εισαγγελέα του ... Περισσότερα

Για τον νέο πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων

Epiloges Team

Epiloges Team

Σε δύο ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, και με τέσσερις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, η Διάσκεψη των Προέδρων καλείται να διατυπώσει γνώμη για την πλήρωση των θέσεων του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Θα προηγηθεί ακρόαση των υποψηφίων λειτουργών της δικαιοσύνης που έχουν περιληφθεί στη λίστα που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη.

Advertisement
 

Στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια» αναρτήθηκε ο προγραμματισμός των συνεδριάσεων της Διάσκεψης των Προέδρων και ορίζεται ότι:

  • Την Πέμπτη 20 Ιουλίου η Διάσκεψη των Προέδρων συνέρχεται, στις 16:00, με αντικείμενο την ακρόαση των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου κ.κ. Νικόλαου Πιπιλίγκα, Θεόδωρου Κανελλόπουλου, Γεώργιου Χριστοδούλου, Ελένης Φραγκάκη, Μαρίας Μουλιανιτάκη και Μυρσίνης Παπαχίου και των αρεοπαγιτών κ.κ. Αικατερίνης Κρυσταλλίδου, Μαρίας Λεπενιώτη, Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα, Χρήστου Κατσιάνη, Δήμητρας Ζώη και Ασημίνας Υφαντή, προκειμένου η Διάσκεψη των Προέδρων να εκφράσει γνώμη για την πλήρωση της θέσης του προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία κενώθηκε στις 30 Ιουνίου 2023.
  • Την ίδια ημέρα, στις 18:30, έχει προγραμματιστεί συνέχιση της ακρόασης από τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων των αρεοπαγιτών κ.κ. Ιωάννας Μαργέλλου Μπουλταδάκη, Ελένης Κατσούλη, Ιωάννη Δουρουκλάκη, Μαρουλιώς Δαβίου, Μαρίας Κουφούδη, Γεώργιου Καλαμαρίδη, Κυριάκου Μπαμπαλίδη, Μαρίας Βάρκα, Γεωργίας Κατσιμαγκλή, Σοφίας Οικονόμου, Δημήτριου Τράγκα, Κωστούλας Πρίγγουρη, Ελένης Μπερτσιά, Διονύσιου Παλλαδινού, Σπυρίδωνα-Στέφανου Πανταζόπουλου και Αθανάσιου Θεοφάνη, επίσης για την έκφραση γνώμης για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία κενώθηκε στις 30 Ιουνίου 2023. Η ψηφοφορία για την έκφραση της απαιτούμενης γνώμης θα διεξαχθεί κατά τη 2η συνεδρίαση.
  • Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, στις 11:00, έχει προγραμματιστεί η ακρόαση των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου κ.κ. Νικόλαου Πιπιλίγκα, Θεόδωρου Κανελλόπουλου, Γεώργιου Χριστοδούλου, Ελένης Φραγκάκη, Μαρίας Μουλιανιτάκη και Μυρσίνης Παπαχίου και των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κ.κ. Αριστέας Θεοδόση, Ιωάννη Αγγελή, Ιωάννη Προβατάρη, Όλγας Σμυρλή, Βασίλειου Παππαδά, Λάμπρου Σοφουλάκη, Γεωργίας Αδειλίνη, Μαριάννας Ψαρουδάκη, Βιργινίας Σακελλαροπούλου και Ιωάννη Μωραϊτάκη, προκειμένου η Διάσκεψη των Προέδρων να εκφράσει γνώμη για την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία κενώθηκε στις 30 Ιουνίου 2023.
  • Την ίδια ημέρα, στις 14:00, έχει οριστεί η ακρόαση των αρεοπαγιτών κ.κ. Αικατερίνης Κρυσταλλίδου, Μαρίας Λεπενιώτη, Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα, Χρήστου Κατσιάνη, Δήμητρας Ζώη, Ασημίνας Υφαντή, Ιωάννας Μαργέλλου-Μπουλταδάκη, Ελένης Κατσούλη, Ιωάννη Δουρουκλάκη, Μαρουλιώς Δαβίου, Μαρίας Κουφούδη, Γεώργιου Καλαμαρίδη, Κυριάκου Μπαμπαλίδη, Μαρίας Βάρκα, Γεωργίας Κατσιμαγκλή, Σοφίας Οικονόμου, Δημήτριου Τράγκα, Κωστούλας Πρίγγουρη, Ελένης Μπερτσιά, Διονύσιου Παλλαδινού, Σπυρίδωνα-Στέφανου Πανταζόπουλου και Αθανάσιου Θεοφάνη, προκειμένου η Διάσκεψη των Προέδρων να εκφράσει γνώμη επίσης για την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία κενώθηκε στις 30 Ιουνίου 2023. Η ψηφοφορία για την έκφραση της απαιτούμενης γνώμης θα διεξαχθεί κατά τη 2η συνεδρίαση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από τη Ν.Ηράκλεια μέχρι τη Ν.Καλλικράτεια Χαλκιδικής

23/12/25 12:57 μμ

Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από τη Ν.Ηράκλεια μέχρι τη Ν.Καλλικράτεια Χαλκιδικής

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών - Το 2025 κλείνει με 34 εκατ. επιβάτες

23/12/25 12:53 μμ

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών – Το 2025 κλείνει με 34 εκατ. επιβάτες

Πάνω από 124 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 1,17 εκατ. δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης

23/12/25 12:50 μμ

Πάνω από 124 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 1,17 εκατ. δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης

Ταυτοποιήθηκαν εννέα νεαροί για επιθέσεις, μέσω διαδικτυακών ραντεβού

23/12/25 12:42 μμ

Ταυτοποιήθηκαν εννέα νεαροί για επιθέσεις, μέσω διαδικτυακών ραντεβού

Φωτιά σε αυτοκίνητο στην Περιφερειακή οδό στο ύψος του κόμβου Κωνσταντινουπολίτικων

23/12/25 12:39 μμ

Φωτιά σε αυτοκίνητο στην Περιφερειακή οδό στο ύψος του κόμβου Κωνσταντινουπολίτικων

ΕΕΕΔΕΕ: Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων - Στα 1.985 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 2.449 εκτροφές σε όλη τη χώρα

23/12/25 12:29 μμ

ΕΕΕΔΕΕ: Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων – Στα 1.985 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 2.449 εκτροφές σε όλη τη χώρα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις ημέρες των Χριστουγέννων

23/12/25 12:34 μμ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις ημέρες των Χριστουγέννων

Πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα ο συνδημιουργός του Call of Duty, Βινς Ζαμπέλα 23/12/2025

23/12/25 12:33 μμ

Πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα ο συνδημιουργός του Call of Duty, Βινς Ζαμπέλα

Aλ. Χαρίτσης: Οι πολίτες στηρίζουν στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους τον αγώνα των αγροτών

23/12/25 12:32 μμ

Aλ. Χαρίτσης: Οι πολίτες στηρίζουν στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους τον αγώνα των αγροτών

ΥΠΕΝ: Ολοκληρώθηκε η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης για το 2025-2026

23/12/25 12:14 μμ

ΥΠΕΘΟΟ, ΥΠΕΝ: Ολοκληρώθηκε η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης για το 2025-2026

Η ΑΔΜΘ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ εκπαιδεύει το προσωπικό της στη χρήση απινιδωτή και ΚΑΡΠΑ

23/12/25 12:27 μμ

Η ΑΔΜΘ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ εκπαιδεύει το προσωπικό της στη χρήση απινιδωτή και ΚΑΡΠΑ

Δωρεά έξι μοτοσυκλετών από τον Αντιπεριφερειάρχη στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών

23/12/25 12:09 μμ

6 καινούργιες μοτοσυκλέτες δωρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών στην ομάδα ΔΙΑΣ Σερρών