Τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου  της επιμελητηριακής νομοθεσίας παρουσίασε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμος Γιακουμάτος στα μέλη της  Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στις Σέρρες. Οι μεταρρυθμίσεις και οι λύσεις σε χρόνια προβλήματα και στρεβλώσεις που παρουσίασε ο υφυπουργός έγιναν αποδεκτές με ιδιαίτερο θερμό τρόπο από τα μέλη των διοικήσεων των Επιμελητηρίων της χώρας. 

Epiloges Press

Epiloges Press

Το λάθος ήταν τα ληξιπρόθεσμα, είναι βασική αρχή, αυτά ρυθμίζουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεράσιμος Γιακουμάτος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, με τους δημοσιογράφους, στις Σέρρες, με αφορμή την παρουσία του στην έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποίηθηκε στην πόλη των Σερρών.

«Όποιος δουλεύει κάνει και σφάλματα» είπε συμπληρώνοντας ο κ. Γιακουμάτος.

«Είχαμε έξι χρόνια ύφεση, φέτος έχουμε 1,7% ανάπτυξη και προβλέπεται για το 2015, 3%» είπε ο κ. Γιακουμάτος, σημειώνοντας ότι μέσα στο 2015 «μπορεί να επιστραφεί ένα μικρό κομμάτι» από αυτά που στερήθηκε, τα προηγούμενα χρόνια, ο λαός. Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2015 «πολύ καλύτερο από αυτόν του 2014» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν άλλες περικοπές».

«Τώρα που το αεροπλάνο προσπαθεί να απογειωθεί, ας σταματήσουν ντόπιοι και ξένοι να σπέρνουν ζιζάνια και να προσπαθούν να ακυρώσουν την προσπάθεια. Η προσπάθεια δεν είναι κομματική, δεν είναι να σωθεί η ΝΔ, ο Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ο Τσίπρας. Η προσπάθεια είναι για την πατρίδα, για το έθνος θα έλεγα. ‘Αρα, σε αυτή την προσπάθεια καλούμαστε να δώσουμε όλοι τη μάχη. Και εδώ υπάρχει λαμπρό πεδίο να λύσουμε τις διαφορές τις κομματικές. Σήμερα όμως πρέπει να λύσεις τη μάχη για την πατρίδα. Και αυτή τη μάχη δίνει αυτή η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. 

Ο κ. Γιακουμάτος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2012 και την επίτευξη για πρώτη φορά το 2013 πλεονάσματος ενάμιση δισεκατομμυρίου, χωρίς η χώρα να δανειστεί, το οποίο επέτρεψε ρυθμίσεις κοινωνικού χαρακτήρα μέσα στο 2014 (κούρεμα 30% στην εισφορά αλληλεγγύης, επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης, ρυθμίσεις για «κόκκινα» δάνεια, κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος, πιλοτικό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κ.α.). «Οσονούπω, αύριο, μεθαύριο, έρχεται και η εγκύκλιος που δεν κάνει πίσω, ξεχάστε το, για τις δόσεις στο δημόσιο, 100 και 72» πρόσθεσε ο κ. Γιακουμάτος.

Advertisement
MEGA

Ο υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα βρεθούν οι 180 ψήφοι βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τάχθηκε υπέρ της συνταγματικής πρόβλεψης για εκλογές κάθε τετραετία. «Πρέπει να μάθουμε κάποτε στη χώρα και τώρα με την αναθεώρηση του συντάγματος ότι οι εκλογές είναι κάθε τέσσερα χρόνια. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι» είπε.

Ο κ. Γιακουμάτος, με αφορμή την επίσκεψή του στις Σέρρες για το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, σημείωσε ότι μέσα στο μήνα θα ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση για την εξισορρόπηση των επιπτώσεων της κατάργησης από την αρχή του 2015 της υποχρεωτικής συνδρομής των επιχειρήσεων προς τα επιμελητήρια, όπως και για τις λαϊκές αγορές, το ΓΕΜΗ, κ.α. «Είναι αναγκαία (τα επιμελητήρια) και χρειάζονται, θεωρούμε ότι προσφέρουν, απλώς πρέπει να μπουν κι αυτοί σε ένα σύστημα εκσυγχρονισμού και περικοπής των δαπανών», είπε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ολομέλεια των προέδρων των ΔΣΕ καταδικάζει την συμπεριφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην δίκη για τα Τέμπη

04/04/26 8:32 μμ

Η Ολομέλεια των προέδρων των ΔΣΕ καταδικάζει την συμπεριφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην δίκη για τα Τέμπη

Ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

04/04/26 8:26 μμ

Ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

Το "τελεσίγραφο" προς το Ιράν λήγει σε 48 ώρες, υπενθυμίζει ο πρόεδρος Τραμπ

04/04/26 7:56 μμ

Το “τελεσίγραφο” προς το Ιράν λήγει σε 48 ώρες, υπενθυμίζει ο πρόεδρος Τραμπ

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στη Δήμαρχο Σερρών παιδιά και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων

04/04/26 7:46 μμ

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στη Δήμαρχο Σερρών παιδιά και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων

Σπηλιά της Αναλήψεως στο Αχλαδοχώρι Σερρών: Ένα μυστηριώδες σπήλαιο με άγνωστη ιστορία

04/04/26 7:39 μμ

Σπηλιά της Αναλήψεως στο Αχλαδοχώρι Σερρών: Ένα μυστηριώδες σπήλαιο με άγνωστη ιστορία

Πασχαλιά: Πώς να τη φυτέψετε και τι να προσέξετε

04/04/26 7:36 μμ

Πασχαλιά: Πώς να τη φυτέψετε και τι να προσέξετε

Γιατί τρώμε ψάρι την Κυριακή των Βαΐων

04/04/26 7:26 μμ

Γιατί τρώμε ψάρι την Κυριακή των Βαΐων

Βάψιμο αυγών με παντζάρια, κρεμμύδια, τσουκνίδα, μαϊντανό και άλλα φυσικά υλικά

04/04/26 7:17 μμ

Βάψιμο αυγών με παντζάρια, κρεμμύδια, τσουκνίδα, μαϊντανό και άλλα φυσικά υλικά

8 οικονομικές ιδέες για την πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι

04/04/26 7:12 μμ

8 οικονομικές ιδέες για την πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι

Κρίνο της κοιλάδας ή «Δάκρυ της Παναγιάς»: Σύμβολο καλής τύχης & γιατροσόφι για καρδιά και μνήμη

04/04/26 7:07 μμ

Φενγκ Σούι: 4 tips διακόσμησης για ένα τυχερό Πάσχα

Νεκρή γυναίκα στην Κόρινθο από κατάρρευση μπαλκονιού - video

04/04/26 6:51 μμ

Νεκρή γυναίκα στην Κόρινθο από κατάρρευση μπαλκονιού – video

«Φωτιά» στη «μάχη» της σωτηρίας έβαλε ο Πανσερραϊκός

04/04/26 6:39 μμ

«Φωτιά» στη «μάχη» της σωτηρίας έβαλε ο Πανσερραϊκός