9.9 C
Serres

Γιάννης Κανίογλου: Όταν η χημεία αποτυπώνεται στους τοίχους με χρώματα και σχέδια

Date:

Ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός εικαστικός της Καβάλας Γιάννης Κανίογλου την τελευταία δεκαετία έγινε συνώνυμο της αστείρευτης δημιουργικής διάθεσης, της μεγάλης αγάπης του για τα παιδιά, της εξαιρετικής επικοινωνίας που ανάπτυξε μαζί τους αλλά και της ιδιαίτερης μεταδοτικότητα που έχει, καταφέρνοντας να μυήσει μικρούς και μεγάλους στην τέχνη της ζωγραφικής.

Μετά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά και τη Σαντορίνη, τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία, τα ΚΑΠΗ, τα διάφορα κοινωφελή ιδρύματα και τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους που κοσμούνται από ζωγραφικά έργα του, ήρθε η ώρα των τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΠΕ) που λειτουργούν στην Καβάλα να μεταμορφωθούν μέσα από χρώματα και σχέδια.

Οι φοιτητές του τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΔΠΕ, υπό την επίβλεψη και το συντονισμό του Γιάννη Κανίογλου, αποτύπωσαν με τα πινέλα τους πάνω στους λευκούς τοίχους την τέχνη της επιστήμης τους. Η εικαστική τους δράση με το τίτλο «Ζωγραφίζοντας τη Χημεία» πραγματοποιήθηκε στο νέο εργαστήριο χημείας εντός της Πανεπιστημιούπολης της Καβάλας και η συμμετοχή όλων ήταν πραγματικά συγκινητική.

Στην εικαστική δράση, που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα μέσα σε μια γιορτινή σχεδόν ατμόσφαιρα, προσκλήθηκαν φοιτητές, καθηγητές, φίλοι ώστε όλοι μαζί από κοινού να συμμετάσχουν σε μια όμορφη και ιδιαίτερα προσεγμένη δημιουργική προσπάθεια που φέρει τη σφραγίδα του καβαλιώτη εικαστικού αλλά και τη δημιουργική πνοή όλων όσων συνέβαλαν ώστε να γίνει πράξη.






Το τελικό αποτέλεσμα δεν πρόσφερε απλώς χρώμα και σχέδια στους μέχρι χθες ψυχρούς τοίχους του εργαστηρίου, αλλά βοήθησε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της σχολής να εργαστούν συλλογικά, δημιουργικά δίνοντας μια άλλη εικόνα σ’ ένα χώρο επιστημονικής μελέτης.

Και με αυτή την εικαστική παρέμβαση ο Γιάννης Κανίογλου έστειλε για πολλοστή φόρα τα δικά του μηνύματα, δίνοντας την ευκαιρία σε φοιτητές και καθηγητές να εκφραστούν ελεύθερα. Εξάλλου όπως συνηθίζει και ο ίδιος να λέει: «Είναι σημαντικό μέσα από τη ζωγραφική να στέλνεις μηνύματα και να δίνεις τη δυνατότητα στους άλλους να εκφράζονται ελεύθερα. Μέσα από τη ζωγραφική δίνεις στον άλλον την αίσθηση της ελευθερίας. Ζωγραφίζοντας για παράδειγμα πατερίτσες πεταμένες στο γρασίδι, όταν στην πραγματικότητα ο δημιουργός της ζωγραφιάς είναι καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, τότε αντιλαμβάνεσαι πόσο λυτρωτική και ελεύθερη είναι η τέχνη γενικότερα και δη η ζωγραφική».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΕλλάδαΓιάννης Κανίογλου: Όταν η χημεία αποτυπώνεται στους τοίχους με χρώματα και σχέδια

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Βίντεο ντοκουμέντο: Ένοπλος ξαφρίζει κοσμηματοπωλεία σε Παλλήνη και Νέα Μάκρη με Porsche

Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση ένοπλου ληστή σε 2...

Μικροκινητικότητα: Τι είναι και τι πρέπει να προσέξουμε

Για την μικροκινητικότητα μίλησε ο δημοσιογράφος, ειδικός στο θέμα...

Κιβωτός: Ποινή φυλάκισης 51 μηνών εξαγοράσιμη και με αναστολή στον π. Αντώνιο

Με συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα