Μία φορά τον μήνα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θα κάνει στη Θεσσαλονίκη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, κατά την επίσκεψη ... Περισσότερα

Γιάννης Οικονόμου

Συντάκτης: Epiloges.tv

Συντάκτης: Epiloges.tv

Μία φορά τον μήνα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θα κάνει στη Θεσσαλονίκη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, κατά την επίσκεψη του στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη.

Η έναρξη θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, θα καθιερωθεί ως διαδικασία και θα αναβαθμίσει τη σχέση με τον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επισήμανε ότι το υφυπουργείο του και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα έχουν, από εδώ και πέρα, έναν πιο ευδιάκριτο και ουσιαστικό ρόλο στη Θεσσαλονίκη και στη Β. Ελλάδα, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα κάνει προσπάθειες για τη στήριξη του δημοσιογραφικού κλάδου και την εξασφάλιση της επιβίωσης των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, επιδιώκοντας τον πλουραλισμό και την πολυφωνία.

Στήριξη του δημοσιογραφικού κλάδου και της επιβίωσης των περιφερειακών ΜΜΕ

“Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τον δημοσιογραφικό κλάδο, ανάγκες και προβλήματα που οι αλλεπάλληλες κρίσεις έχουν ως συνέπειες και αποτύπωμα και στον εργασιακό χώρο των ΜΜΕ. Αναζητώντας τρόπο για την ενίσχυση του ρόλου τους, εξασφαλίζοντας την επιβίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, την επιβίωση των περιφερειακών ΜΜΕ, στηρίζοντας τον ρόλο τους, επιδιώκοντας, πάντα, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία, κάτι που είναι πολύ ουσιαστικό και για την ίδια τη δημοκρατία και για την ανάδειξη συνολικότερα της προσπάθειας και της κυβερνητικής πολιτικής για την αναβάθμιση της ζωής των ανθρώπων που ζουν εδώ αλλά και του ρόλου ευρύτερα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Είπε ότι για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Θεσσαλονίκη κι η Βόρεια Ελλάδα έχουν απόλυτη προτεραιότητα, η οποία αποτυπώνεται και σε μια πολιτική που με συγκεκριμένες πράξεις αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις, τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η περιοχή.

“Η Θεσσαλονίκη με τις πολλαπλές της δυνατότητες, με την εξωστρέφεια, είναι στοίχημα για όλους μας, για την ελληνική πολιτεία συνολικότερα, να επιτελέσει τον ρόλο που προσδοκούμε να διαδραματίσει. Αναπόσπαστο κομμάτι είναι ο δημοσιογραφικός και εκδοτικός χώρος της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας, διότι ανάπτυξη και εξέλιξη σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθεί και αυτός ο κλάδος την ανάπτυξη και την εξέλιξη”, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κομβικός ο ρόλος της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας

Ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα μπαίνουν όλο και περισσότερο στο ραντάρ δυνητικών επενδυτών και πρόσθεσε: “Υποδομές αναπτυξιακής τροχιάς, από τη μια, επενδύσεις, εγχώριες και από το εξωτερικό, από την άλλη, είναι ένα πλαίσιο στο οποίο φιλοδοξεί να κινηθεί με αποτελεσματικότητα η κυβέρνηση την αμέσως επόμενη περίοδο, σε αυτή τη νέα εποχή, η οποία θα ανατείλει, σε μια εποχή του μέλλοντος όπου η Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να διαδραματίσει τον δικό της κομβικό αναπτυξιακό ρόλο”.

Ο κ. Καλαφάτης είπε ότι συμφώνησαν με τον κ. Οικονόμου να έχουν συχνή επαφή για θέματα της αρμοδιότητας του.

Τους δύο υφυπουργούς και τον γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Νίκος Καρράς.

Πριν την ΕΣΗΕΜ-Θ οι κ.κ. Οικονόμου και Γαλαμάτης επισκέφθηκαν τον κ. Καλαφάτη στο Διοικητήριο και συζήτησαν για θέματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σ. Φάμελλος: Ακραία και τοξική η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

26/08/25 11:36 μμ

Σ. Φάμελλος: Ακραία και τοξική η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ρένια Λουιζίδου για το “Σόι σου”: Γίνεται κατάχρηση όταν υπάρχουν τρεις επαναλήψεις ημερησίως

26/08/25 11:31 μμ

Ρένια Λουιζίδου για το “Σόι σου”: Γίνεται κατάχρηση όταν υπάρχουν τρεις επαναλήψεις ημερησίως

Νεκρό δέρμα στα πόδια: Πως να το απομακρύνετε με απλούς τρόπους στο σπίτι

26/08/25 11:24 μμ

Νεκρό δέρμα στα πόδια: Πως να το απομακρύνετε με απλούς τρόπους στο σπίτι

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές: 7 συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος

26/08/25 11:17 μμ

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές: 7 συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος

Θεσσαλονίκη: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το Flyover- Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο «μπλε» καλούπι

26/08/25 10:50 μμ

Θεσσαλονίκη: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το Flyover- Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο «μπλε» καλούπι

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Νότιας Κορέας

26/08/25 10:42 μμ

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Νότιας Κορέας

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

26/08/25 10:34 μμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 27 Αυγούστου

26/08/25 10:33 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 27 Αυγούστου

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

26/08/25 10:29 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Από το 8ωρο στο 13ωρο - Η ΝΔ ξηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα

26/08/25 10:21 μμ

ΠΑΣΟΚ: Από το 8ωρο στο 13ωρο – Η ΝΔ ξηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα

Γαλλία: Ποιες επιλογές έχει ο Μακρόν εάν πέσει η κυβέρνηση Μπαϊρού

26/08/25 10:16 μμ

Γαλλία: Ποιες επιλογές έχει ο Μακρόν εάν πέσει η κυβέρνηση Μπαϊρού

Κάρυανη Καβάλας: 76χρονη έχασε την ζωή της στην παραλία

26/08/25 10:10 μμ

Κάριανη Καβάλας: 76χρονη έχασε την ζωή της στην παραλία