«Μέσα από τον πόνο που βιώνουμε, που δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν, είτε τέσσερα όπως είναι μεθαύριο, είτε δεκατέσσερα, ως που να πεθάνουμε, προσπαθούμε όσο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Μέσα από τον πόνο που βιώνουμε, που δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν, είτε τέσσερα όπως είναι μεθαύριο, είτε δεκατέσσερα, ως που να πεθάνουμε, προσπαθούμε όσο μπορούμε να δώσουμε κάτι σ’ αυτή την κοινωνία. Να δώσουμε κάτι στα παιδιά μας, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. Αυτό σημαίνουν για μας οι σημερινές δράσεις στη μνήμη της Ελένης μας…».

Με τις φράσεις αυτές, ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της Ελένης, της 21χρονης φοιτήτριας, η δολοφονία της οποίας στη Ρόδο πριν τέσσερα χρόνια, στις 28 Νοεμβρίου 2018, συγκλόνισε την κοινωνία, εξηγεί τι σημαίνουν για την οικογένειά του οι δράσεις στη μνήμη της κόρης του, που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Διδυμότειχο με απόφαση της δημοτικής Αρχής. Μία οδός, ένα μνημείο που φέρουν το όνομα της Ελένης και μία ενημερωτική για την έμφυλη βία εκδήλωση με τη συμμετοχή μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι δράσεις που σύμφωνα με τον κ. Τοπαλούδη στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Με απαράμιλλη δύναμη ψυχής, ευχαριστώντας τον Δήμο Διδυμοτείχου και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου καθώς και τον προκάτοχό του Παρασκευά Πατσουρίδη ο κ. Τοπαλούδης διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν πρόκειται για ένα μνημείο μνημοσύνου αλλά ελπίδας για τα παιδιά. «Θέλαμε ως οικογένεια να συμμετάσχουν σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας, τα οποία να έχουν κάποια ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες, από φορείς του Έβρου αλλά και τα ίδια να κάνουν κάποιες βιωματικές δράσεις. Αυτά είναι η ελπίδα του τόπου και εύχομαι αυτή η αυριανή γενιά να αποτελέσει κάτι καλύτερο, να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. Προσπαθούμε να δώσουμε κάτι στα παιδιά μας και θα είμαστε εδώ παρόντες όπως και πολλοί άλλοι από την ελληνική κοινωνία, αρκεί και οι εκάστοτε κυβερνώντες να έχουν τη διάθεση να ακούσουν και να πράξουν αναλόγως», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Advertisement
Babis

Δηλώνει ότι τόσο για την οικογένειά του όσο και για όλες τις οικογένειες που βίωσαν αντίστοιχη απώλεια η διαχείριση των συναισθημάτων, του πόνου «είναι μία κατάσταση ανυπέρβλητης δυσκολίας. Όλοι μας προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αυτή την ανυπέρβλητη δυσκολία, να ανέβουμε αυτόν τον ψυχολογικό Γολγοθά. Ώσπου να πεθάνουμε αυτός ο Γολγοθάς δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, ούτε θα μπορέσουμε να ανεβούμε στην κορυφή και να ξαποστάσουμε. Ως προς το τι μηχανισμούς άμυνας διαθέτει ο κάθε ένας άνθρωπος για να μπορέσει να το διαχειριστεί θα έλεγα ότι πρωτίστως η μάνα και ο πατέρας δίνει ο ένας στον άλλο κουράγιο και τα άλλα παιδιά τα αδέλφια του θύματος, αν υπάρχουν, όλοι μαζί προσπαθούν ενωμένοι ν’ αντιμετωπίσουν αυτή τη δυσκολία. Από εκεί και μετά προσπαθείς μέσα από κάποιες τέτοιες δράσεις που γίνονται να ευαισθητοποιήσεις την ελληνική κοινωνία και όπως προανέφερα τους κυβερνώντες για να κάνουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά μας, για να κάνουμε και να πετύχουμε κάτι που όπως είπαμε απ’ την πρώτη στιγμή “Καμιά Άλλη Ελένη” αλλά να μην είναι μόνο ευχές δικές μας. Εμείς προσπαθούμε εκτός από τις ευχές, με τις δράσεις μας να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όσο και όπως μπορούμε και θα είμαστε εδώ σ’ αυτές τις επάλξεις του κοινωνικού αγώνα».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λαϊκή αγορά: Καλές οι τιμές αλλά ελάχιστες οι αγορές - video

26/08/25 7:45 μμ

Λαϊκή αγορά: Καλές οι τιμές αλλά ελάχιστες οι αγορές – video

Σέρρες: Απαγορεύεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

26/08/25 7:39 μμ

Σέρρες: Απαγορεύεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

Με τη συναυλία αφιέρωμα για τα 100 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης ολοκληρώθηκε η Εμποροπανήγυρη Ηράκλειας - video

26/08/25 7:28 μμ

Με τη συναυλία αφιέρωμα για τα 100 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης ολοκληρώθηκε η Εμποροπανήγυρη της Ηράκλειας – video

12 υπάλληλοι του Δήμου Σερρών που εργάζονταν με το πρόγραμμα 55+ προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να παραμείνουν - video

26/08/25 7:17 μμ

12 υπάλληλοι του Δήμου Σερρών που εργάζονταν με το πρόγραμμα 55+ προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να παραμείνουν – video

Πρόγραμμα επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει της 89ης ΔΕΘ

26/08/25 4:46 μμ

Πρόγραμμα επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει της 89ης ΔΕΘ

Αστροβραδιά 2025 στην Άνω Βροντού Σερρών

26/08/25 4:41 μμ

Αστροβραδιά 2025 στην Άνω Βροντού Σερρών, η κορυφαία καλοκαιρινή συνάντηση φίλων της αστρονομίας και της φύσης

Δίκη για Novartis: «Όσα είπα ήταν αλήθεια» απολογήθηκε η «Αικατερίνη Κελέση»

26/08/25 4:34 μμ

Δίκη για Novartis: «Όσα είπα ήταν αλήθεια» απολογήθηκε η «Αικατερίνη Κελέση»

Γερμανία: Το Apple Watch δεν είναι ένα "προϊόν ελεύθερο διοξειδίου του άνθρακα", αποφάνθηκε δικαστήριο

26/08/25 4:28 μμ

Γερμανία: Το Apple Watch δεν είναι ένα “προϊόν ελεύθερο διοξειδίου του άνθρακα”, αποφάνθηκε δικαστήριο

Προσωπικός αριθμός: Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για έκδοσή του

26/08/25 3:49 μμ

Προσωπικός αριθμός: Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για έκδοσή του

Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων: Η ψηφιακή επανάσταση στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας

26/08/25 3:43 μμ

Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων: Η ψηφιακή επανάσταση στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας

Επαναλειτουργεί το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος

26/08/25 3:39 μμ

Επαναλειτουργεί το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

26/08/25 3:33 μμ

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης