Αυλαία ρίχνει μετά από 16 χρόνια λειτουργίας το «Γιασεμί», το πανέμορφο και γραφικό μαγαζί της Πλάκας στην Αθήνα. Το ιστορικό καφέ – μπιστρό «Γιασεμί», που εμφανίστηκε σε πολλές ελληνικές σειρές ... Περισσότερα

“Γιασεμί”: Τέλος εποχής για το πιο θρυλικό μαγαζί της Πλάκας – Κλείνει μετά από 16 χρόνια

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Αυλαία ρίχνει μετά από 16 χρόνια λειτουργίας το «Γιασεμί», το πανέμορφο και γραφικό μαγαζί της Πλάκας στην Αθήνα.

Το ιστορικό καφέ – μπιστρό «Γιασεμί», που εμφανίστηκε σε πολλές ελληνικές σειρές και ταινίες και υπήρξε κόμβος για τους Αθηναίους και τους τουρίστες που ήθελαν να δουν την ακόμα πιο ρομαντική πλευρά της Πλάκας, αναμένεται σήμερα (31/3) να κλείσει για τελευταία φορά τα φώτα του.

Με ανάρτηση που έγινε στα social media από την επίσημη σελίδα του μαγαζιού, ανακοινώθηκε πως σήμερα θα είναι η τελευταία ημέρα της λειτουργίας του και καλεί όλους τους θαυμαστές να δώσουν το «παρών» στο τελευταίο πάρτι.

Advertisement
Family Kitchen

Αναλυτικά ολόκληρη η ανάρτηση:

«Οι κύκλοι όταν κλείνουν είναι πράγμα δύσκολο! Κι ο δικός μας ο κύκλος με το μυρωδάτο όνομα “Γιασεμί” άνοιξε πριν ακριβώς 16 χρόνια. Ήταν Μεγάλο Σάββατο του 2009, απόγευμα στις έξι, λίγο πριν αρχίσει να βραδιάζει. Το Άγιο Φως ανέβαινε για το Μετόχι, ο Γιάννης ο Κούκλης μ’ έστειλε μ’ ένα φαναράκι να το φέρω. Άναψε ένα ψηλό κερί, έκανε το σταυρό πάνω από την πόρτα και μου είπε: Καλορίζικο… Έτσι άρχισαν όλα!

Με φως που έλαμψε προς στιγμήν και που δεν σταμάτησε να οδηγεί τις επιλογές μας επί 16 όμορφα χρόνια. Το Γιασεμί δεν ήταν μόνο η μικρή του ιστορία. Ούτε μόνο οι νοστιμιές της κουζίνας μας, που οι περισσότερες είχαν πηγή τα κιτάπια και τα λόγια της γιαγιάς μου. Ούτε και ήταν μόνο τα αρώματα των ροφημάτων μας. Ήταν κάτι πέρα από εμάς. Ήταν και παραμένει ο κόσμος που το αγάπησε. Ήταν οι μουσικοί που έντυσαν με νότες και ήχους αυτή την ιστορία, αυτό το ταξίδι. Ήταν οι άνθρωποι που δούλεψαν μαζί μας. Ήταν τα απολαυστικά πρωινά στα σκαλάκια της Μνησικλέους. Ήταν τα χαλαρωτικά μεσημέρια, όταν χάιδευε ο ήλιος τα πρόσωπα της μεγάλης μας παρέας. Ήταν τα βράδια που η ψυχή μας χουζούρευε απολαμβάνοντας από το πιάνο ήχους Χατζηδακικούς.

Μουσικές κλασσικές και μουσικές σύγχρονες, νότες που σκάλωναν στους τοίχους μπερδεμένες συχνά με τα ηχηρά και αλλεπάλληλα “τικ” των διαττόντων σπιθών καθώς τα φλεγόμενα ξύλα στο τζάκι μας ταξίδευαν σε χορούς κυκλωτικούς, σε παραλίες τις εφηβείας μας. 31/3/2025 Δευτέρα ξημερώματα, κοντεύει Πάσχα.

Με ευγνωμοσύνη αγκαλιάζουμε απόψε τα μαξιλάρια όπου νωχελικά πάνω τους ακουμπήσατε την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Ο Νίκος ο Δημητροκάλης σηκώνει το πιάνο στο άδειο “Γιασεμί” κι ανοίγουμε πανιά για νέες θάλασσες, νέα λιμάνια.

Στο @yiasemi.cottage, της οδού Ηρακλειδών 7 θα πάρουμε μια ανάσα. Εκεί η αγάπη και η εμπειρία μας στο φαγητό που δημιουργεί συναισθήματα, γεμίζει τα ράφια ενός delicatessen. Το Γιασεμί σηματοδότησε «κάτι» τα τελευταία χρόνια στη ζωή και την ιστορία της Πλάκας. Γι αυτό και σύντομα, χάριν του νόστου και της νοστιμιάς, αλλά κυρίως χάρη στην αγάπη σας, θα επανέλθει. Εις το επανιδείν! Μαρίζα Κουζέλη της οικογένειας του “Γιασεμί”, των φίλων και των συνεργατών».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

23/08/25 9:31 μμ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

23/08/25 9:29 μμ

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

23/08/25 9:27 μμ

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του

23/08/25 7:23 μμ

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του – video