Όπως ανέφερε ο κ. Κώτσηρας, «η χώρα μας αναγνωρίζεται πλέον ως ένας σοβαρός πόλος σταθερότητας και ασφάλειας»

Γιώργος Κώτσηρας: Με μόνιμα μέτρα η καλή πορεία της οικονομίας επιστρέφει στους πολίτες

Epiloges Press

Epiloges Press

Διαφυλάσσοντας την οικονομική σταθερότητα της χώρας, επιστρέφουμε στον πολίτη μέρισμα της ανάπτυξης με μόνιμα μέτρα. Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Κώτσηρας, συνομιλώντας σήμερα Τρίτη 25 Νοεμβρίου με τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου στο πλαίσιο του 2ου Thessaloniki Investment Forum, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το CNN Greece.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώτσηρας, «η χώρα μας αναγνωρίζεται πλέον ως ένας σοβαρός πόλος σταθερότητας και ασφάλειας». Μετά από μια δύσκολη δεκαετία, «με  συντεταγμένη και μεθοδική προσπάθεια και με τους κόπους του ελληνικού λαού», μπορούμε σήμερα τα έσοδα που έχουμε ως προϊόν της ανάπτυξης και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής να τα επιστρέφουμε στους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε να δίνεται από χθες η ενίσχυση των 250 ευρώ σε συνταξιούχους και θα ακολουθήσει η επιδότηση ενοικίου – «δύο μόνιμα μέτρα, προϊόν της καλής απόδοσης της οικονομίας».

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε στη φορολογική μεταρρύθμιση, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη  Βουλή και αποτυπώνει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Είναι η πρώτη φορά που η μείωση των φορολογικών συντελεστών συνδέεται με το πόσα παιδιά έχει κάποιος. Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που-  επί της ουσίας-  μέχρι ένα σημαντικό εισοδηματικό όριο οι πολύτεκνες οικογένειες δεν θα πληρώνουν φόρο. Είναι η πρώτη φορά που προτεραιοποιούνται οι νέοι», τόνισε ο κ. Κώτσηρας. Με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, θα μειωθεί, όπως είπε, η  φορολογική επιβάρυνση όλων των πολιτών και, παράλληλα, στέλνεται μήνυμα στήριξης της οικογένειας και των νέων. Επιπλέον, επεκτείνονται τα φορολογικά κίνητρα για την αύξηση της προσφοράς ακινήτων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του στεγαστικού.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Κώτσηρας στην πολιτική επιλογή του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για μείωση των φόρων, σημειώνοντας ότι συνολικά, τα τελευταία χρόνια, «έχουμε  μειώσει 83 φόρους». Σημείωσε δε  ότι η μείωση της φορολογίας μπορεί να συνδυαστεί με την αύξηση των εσόδων, δεδομένου ότι η αύξηση αυτή προκύπτει από την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ομαλή λειτουργία της οικονομίας.

Advertisement
MEGA

Τέλος, με αφορμή και τη σημερινή επίσκεψή του στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μίλησε για τη σημασία της ψηφιοποίησης τόσο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής όσο και για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Όπως ανέφερε, «με τα ψηφιακά εργαλεία που αναπτύσσουμε καθημερινά, έχουμε καταπολεμήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη φοροδιαφυγή», ένα θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, και, παραλλήλως, διευκολύνεται και απλοποιείται η επαφή με τη φορολογική διοίκηση, προς όφελος όλων των πολιτών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Ποιοι σκοτώνουν την πανίδα στον Γράμμο και την Δαδιά του Έβρου;

28/03/26 11:22 πμ

Ποιοι σκοτώνουν την πανίδα στον Γράμμο και την Δαδιά του Έβρου;

Τσίλλερ: Ο παθιασμένος ελληνολάτρης και τετραπέρατος επιχειρηματίας, που άφησε τη σφραγίδα του σ΄ ολόκληρη τη χώρα και πέθανε στην ψάθα

28/03/26 10:18 πμ

Τσίλλερ: Ο παθιασμένος ελληνολάτρης και τετραπέρατος επιχειρηματίας, που άφησε τη σφραγίδα του στη χώρα και πέθανε στην ψάθα

Βασίλισσα Καμίλα: Η προσωπική εξομολόγηση για τη δύναμη των βιβλίων σε ντοκιμαντέρ του ΒΒC

28/03/26 10:04 πμ

Βασίλισσα Καμίλα: Η προσωπική εξομολόγηση για τη δύναμη των βιβλίων σε ντοκιμαντέρ του ΒΒC

Αλέξης Τσίπρας: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας - επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαφθορά

28/03/26 10:00 πμ

Αλέξης Τσίπρας: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας – επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαφθορά

Υπηρέτης δυο αφεντάδων

28/03/26 9:54 πμ

Υπηρέτης δυο αφεντάδων

Οι 35 αυξήσεις που δόθηκαν στο Δημόσιο

28/03/26 9:42 πμ

Οι 35 αυξήσεις που δόθηκαν στο Δημόσιο

Πλυντήριο πιάτων: 5 λάθη που προκαλούν θαμπάδα στα γυαλικά σας

27/03/26 10:06 μμ

Πλυντήριο πιάτων: 5 λάθη που προκαλούν θαμπάδα στα γυαλικά σας

Αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα: Ποια είναι η σωστή επιλογή για το ψήσιμο στον φούρνο;

27/03/26 9:51 μμ

Αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα: Ποια είναι η σωστή επιλογή για το ψήσιμο στον φούρνο;

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 28 Μαρτίου

27/03/26 9:45 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 28 Μαρτίου

Π. Μαρινάκης: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο

27/03/26 9:42 μμ

Π. Μαρινάκης: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο

4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Νίκος Ανδρουλάκης: Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική Αλλαγή! Μαζί θα κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε

27/03/26 9:38 μμ

4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Νίκος Ανδρουλάκης: Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική Αλλαγή! Μαζί θα κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε

«The Boys of Dungeon Lane»: Το πιο εσωστρεφές άλμπουμ στην καριέρα του Πολ ΜακΚάρτνεϊ

27/03/26 9:33 μμ

«The Boys of Dungeon Lane»: Το πιο εσωστρεφές άλμπουμ στην καριέρα του Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Σχολιάστε

δεκαεννιά − δώδεκα =