«Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Απλώς αυτή την στιγμή είναι πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση» δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης «Ο κορονοϊός ήρθε για ... Περισσότερα

γιατρος

Epiloges.tv

Epiloges.tv

«Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Απλώς αυτή την στιγμή είναι πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση» δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

«Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Απλώς αυτή την στιγμή είναι πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» σχετικά με την έξαρση της τριδημίας (γρίπη, ιώσεις, Covid-19) που έχει μολύνει μεγάλη μερίδα του κόσμου.

«Ο κορονοϊός είναι ένας επιπλέον ιός που θα τον έχουμε συνέχεια μαζί μας» συμπλήρωσε ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος τόνισε ότι δεν προβλέπεται εξαφάνισή του.

Mιλώντας για την έξαρση των ιώσεων ο βιοπαθολόγος και επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ τόνισε ότι επειδή κυκλοφορούν φέτος πιο έντονα έχουν μπει σε κάθε σπίτι.

«Είναι πολλοί οι ιοί της γρίπης και το εμβόλιο μέσα έχει πολλά στελέχη. Αυτή που μας απασχολεί κυρίως είναι η γρίπη Α» είπε ο γιατρός. Σχολιάζοντας την εμφάνιση της μετάλλαξης kraken, που το όνομά της που παραπέμπει σε μυθικό θαλάσσιο τέρας και προκάλεσε τρόμο στον κόσμο διευκρίνισε ότι ακόμη δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για την επικινδυνότητά της ενώ δεν έχει καταγραφεί πίεση στα νοσοκομεία των ΗΠΑ.

«Κάθε φορά που θα βγαίνει μια νέα μετάλλαξη θα ακούμε ότι ξεφεύγει από την ανοσία ή τον εμβολιασμό και ότι είναι το πιο μεταδοτικό στέλεχος μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε σαφή στοιχεία γι’ αυτά τα πράγματα», σχολίασε δεικτικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Advertisement
Babis

Βρισκόμαστε στην κορύφωση της έξαρσης
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις αναπνευστικές ιώσεις που επιβαρύνουν το ΕΣΥ λέγοντας ότι «όλα μαζί μας ανησυχούν γιατί όλα μαζί μπορούν να δημιουργήσουν μία πίεση στο σύστημα υγείας. Δεν βλέπουμε κάτι στα επίπεδα που βλέπαμε πέρυσι. Βρισκόμαστε στην κορύφωση της έξαρσης. Μέχρι τέλη Ιανουαρίου, λογικά θα συνεχιστεί στην ίδια ένταση. Από τέλη Ιανουαρίου και μετά μπορούμε να περιμένουμε κάποια βελτίωση».

Αναφορικά με τις ελλείψεις φαρμάκων επισήμανε ότι υπάρχουν γενόσημα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. «Νομίζω ο κόσμος πρέπει να κάνει λιγάκι υπομονή. Θα περάσουμε μια άρρωστη περίοδο, όπου όμως δεν θα χρειαστεί να πάμε στα νοσοκομεία σε μεγάλο βαθμό, αλλά και θα αρρωστήσουμε και θα κάνουμε συνάχι και πυρετούς» εξήγησε.

Μιλώντας για τις νοσηλείες των παιδιών υποστήριξε ότι τα παιδιά δεν καταλήγουν στις ΜΕΘ και το γεγονός ότι οι παιδιατρικές κλινικές είναι γεμάτες οφείλεται στην εποχική γρίπη και τις ιώσεις.

Πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video