Γουινέα: Σύγκρουση λεωφορείου που μετέφερε μαθητές και φοιτητές με φορτηγό – Τουλάχιστον 21 νεκροί

Γουινέα: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τη σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Τουλάχιστον είκοσι ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα (6/11) στη δυτική Γουινέα κατά τη σύγκρουση ενός λεωφορείου, που μετέφερε κυρίως μαθητές και φοιτητές, και ενός φορτηγού, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αιρετός και η χωροφυλακή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Χαμνταλαγιέ, κοντά στην Κίντια, μια πόλη 130 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας Κονακρί από την οποία είχε αναχωρήσει το λεωφορείο με προορισμό την Φαρανά (νοτιοδυτικά), μια τοποθεσία όπου υπάρχουν πολλά σχολεία και πανεπιστήμια, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τοπικός αιρετός αξιωματούχος, Καμπινέτ Κακέ.

Επί του παρόντος υπάρχουν 21 νεκροί, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες, και αρκετοί τραυματίες. Οι μαθητές και οι φοιτητές είναι κυρίως τα θύματα του τροχαίου”, είπε ο Κακέ.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ένας αξιωματούχος της χωροφυλακής, ο υπολοχαγός Φαουλί Σούχαχ, ο οποίος έκανε λόγο για “μη αναγνωρίσιμα πτώματα“.

Ένας κάτοικος της Χαμνταλαγιέ, ο Μοχάμεντ Καμαρά, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο από το Κονακρί, μίλησε για “βαρύ απολογισμό με 24 νεκρούς”.


Babis


Το λεωφορείο συγκρούστηκε με το φορτηγό όταν προσπάθησε να προσπεράσει ένα άλλο λεωφορείο, είπε ο Κακέ. Το φορτίο του φορτηγού δεν διευκρινίστηκε.

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στα μέσα Σεπτεμβρίου στη Γουινέα σε τροχαίο με μικρό λεωφορείο τη νύχτα.

Θανατηφόρα τροχαία συμβαίνουν συχνά στη Γουινέα και οφείλονται συνήθως στην κακή κατάσταση των δρόμων και των οχημάτων, όπως και στην απροσεξία των οδηγών.

Στις αρχές Ιουνίου, τουλάχιστον 30 ήταν οι νεκροί στη χώρα από τροχαία δυστυχήματα.

Πηγή ΑΠΕ

ΚόσμοςΓουινέα: Σύγκρουση λεωφορείου που μετέφερε μαθητές και φοιτητές με φορτηγό – Τουλάχιστον...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στην Στουτγάρδη – Νεκρή γυναίκα 46 ετών

Γυναίκα 46 ετών έχασε τη ζωή της, υποκύπτοντας στα...

Σιγκαπούρη: Το εμβληματικό Αεροδρόμιο Changi στέφεται πάλι Νο.1 παγκοσμίως – Δείτε φωτογραφίες

Σε μια εποχή που οι ταξιδιώτες επιδιώκουν την ελαχιστοποίηση...

Γαλλία: Κρατούμενος για ληστεία μετά φόνου απελευθερώθηκε κατά λάθος λόγω… συνωνυμίας

Ένας 25χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί τον περασμένο Νοέμβριο...

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Αργεντινή – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε...

Τελευταία Νέα