Γυναίκες επιχειρηματίες συναντιούνται, μιλούν και διαμορφώνουν το μέλλον στο ΒΕΑ, στο πλαίσιο του «Women Business Open Coffee»

Γυναίκες επιχειρηματίες συναντιούνται, μιλούν και διαμορφώνουν το μέλλον στο ΒΕΑ, στο πλαίσιο του «Women Business Open Coffee»

Epilogestv

Epilogestv

Μια νέα πρωτοβουλία για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα εγκαινιάζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), καθιερώνοντας τις συναντήσεις Women Business Open Coffee – «Γνωριζόμαστε και Μιλάμε για Εμάς».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, το 1st Women Business Open Coffee φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενισχύοντας τη φωνή, τη συνεργασία και τη δικτύωση των γυναικών που δημιουργούν, καινοτομούν και εξελίσσουν την ελληνική οικονομία.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026, στις 18:00, στην αίθουσα συνεδρίων του ΒΕΑ (Ακαδημίας 18, Αθήνα, 1ος όροφος), με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος της δράσης είναι να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός χώρος διαλόγου, ανταλλαγής εμπειριών και δικτύωσης, όπου γυναίκες από όλους τους επαγγελματικούς και βιοτεχνικούς κλάδους θα συναντηθούν για να συζητήσουν το όραμά τους, τις ευκαιρίες, τα εμπόδια, τους διαθέσιμους πόρους και τις λύσεις που διαμορφώνουν τη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει θεματικές ενότητες γύρω από τις ιστορίες επιτυχίας Ελληνίδων επιχειρηματιών, την παρουσίαση διεθνών ερευνητικών και στατιστικών στοιχείων για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, την ανάδειξη προβλημάτων και ευκαιριών που αντιμετωπίζουν οι γυναικείες επιχειρήσεις-μέλη του επιμελητηρίου, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με καταγραφή προτάσεων και αιτημάτων.
Έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Κωνσταντίνος Δαμίγος, ο οποίος θα αναφερθεί στον εκσυγχρονισμό του επιμελητηρίου και στις δράσεις στήριξης της γυναίκας-επιχειρηματία.

Θα προβληθεί βίντεο με γυναίκες επιχειρηματίες-μέλη του ΒΕΑ, οι οποίες καταθέτουν θέσεις, απόψεις και προτάσεις. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετέχουν προσωπικότητες από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της κοινωνίας των πολιτών, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της ΕΕΔΕΓΕ, Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη, η Άννα Μαρία Μαζαράκη, ιδρύτρια της ομώνυμης αλυσίδας κοσμημάτων, η Μαίη Ζαννή, πρόεδρος και συνιδρύτρια του οργανισμού Women Act, καθώς και η Ξένια Κούρτογλου, MSc. ιδρύτρια Focus Bari, ειδικός στην ανθεκτικότητα και στρατηγική εστίαση.

Advertisement
MEGA

Θέματα όπως το ήθος στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, το όραμα και η διαδρομή προς την επιτυχία, τα στερεότυπα και οι προκλήσεις, αλλά και η σημασία της ψυχολογίας στην επαγγελματική εξέλιξη, θα αναλυθούν από τις Στέλλα Διαμαντοπούλου, ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλο της Ήλιος Μπαχαρικά, Ράνια Ουσταμπασίδου, ιδιοκτήτρια και ιδρύτρια της Alpha Prolipsis, Βάσω Κόλλια, πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Νίκο Τράντο, ψυχολόγο M.Sc σύμβουλο Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων και άλλους ομιλητές. Τον ρόλο και τις πρωτοβουλίες του ΒΕΑ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα θα παρουσιάσει η Έφη Παύλου, εκπρόσωπος του αρμόδιου τομέα, ενώ η Νένα Χρονοπούλου, ιδρύτρια του Πανελλαδικού Κοινωνικού Δικτύου 4ΑΜΕΑ, θα μιλήσει για «τη δύναμη για να ιδρύσεις».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή

Άνθρωποι που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης βρίσκουν «καταφύγιο» σε 44 διαμερίσματα

20/02/26 11:58 μμ

Άνθρωποι που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης βρίσκουν «καταφύγιο» σε 44 διαμερίσματα

Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να διαγράψει τον Άντριου από τη σειρά διαδοχής του θρόνου

21/02/26 12:00 πμ

Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να διαγράψει τον Άντριου από τη σειρά διαδοχής του θρόνου

Πώς φτιάχνουμε την κυρά Σαρακοστή - Το κουλουράκι με τα 7 πόδια που τα παιδιά έσπαγαν ένα κάθε βδομάδα

20/02/26 11:39 μμ

Πώς φτιάχνουμε την κυρά Σαρακοστή – Το κουλουράκι με τα 7 πόδια που τα παιδιά έσπαγαν ένα κάθε βδομάδα

Τραμπ: Θα επιβάλω παγκόσμιο δασμό 10% – Βαθιά απογοητευτική η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

20/02/26 11:48 μμ

Τραμπ: Θα επιβάλω παγκόσμιο δασμό 10% – Βαθιά απογοητευτική η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Αλβανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία έξω από την έδρα της κυβέρνησης

20/02/26 11:37 μμ

Αλβανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία έξω από την έδρα της κυβέρνησης

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλας παρέχει διευκρινήσεις για την εκταφή θυμάτων των Τεμπών

20/02/26 11:36 μμ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλας παρέχει διευκρινήσεις για την εκταφή θυμάτων των Τεμπών

NASA: Στις αρχές Μαρτίου η πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

20/02/26 11:33 μμ

NASA: Στις αρχές Μαρτίου η πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

Πλατφόρμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στο πλαίσιο του προγράμματος “ONCODIR

20/02/26 11:32 μμ

Πλατφόρμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στο πλαίσιο του προγράμματος “ONCODIR”