Ερευνητές παρατήρησαν αυξημένο κίνδυνο 11 διαφορετικών ψυχικών παθήσεων, όπως κατάθλιψη, αγχώδη διαταραχή, αυτοτραυματισμό και δυσκολίες με τον ύπνο.Advertisement   Νέοι άντρες και γυναίκες με αυτισμό επηρεάζονται περισσότερο από ψυχικές παθήσεις ... Περισσότερα

Γυναίκες με αυτισμό έχουν αυξημένο κίνδυνο ψυχικής νόσου

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Ερευνητές παρατήρησαν αυξημένο κίνδυνο 11 διαφορετικών ψυχικών παθήσεων, όπως κατάθλιψη, αγχώδη διαταραχή, αυτοτραυματισμό και δυσκολίες με τον ύπνο.

Advertisement
 

Νέοι άντρες και γυναίκες με αυτισμό επηρεάζονται περισσότερο από ψυχικές παθήσεις και έχουν αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας ως αποτέλεσμα αυτής σε σύγκριση με ανθρώπους χωρίς αυτισμό.

Γυναίκες με αυτισμό είναι ιδιαίτερα ευάλωτες. Αυτό έδειξε έρευνα του Karolinska Institutet που δημοσιεύτηκε στο JAMA Psychiatry.
Aνθρωποι με αυτισμό έχουν αυξημένο κίνδυνο ψυχικής νόσου.

Τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι γυναίκες με αυτισμό είναι πιο ευάλωτες από άντρες με αυτισμό αλλά λίγες έρευνες μπόρεσαν να δείξουν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των 2 φύλων.

Ερευνητές του Karolinska Institutet πραγματοποίησαν έρευνα σε 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους στη Σουηδία που παρακολουθήθηκαν από την ηλικία των 16 έως 24 μεταξύ 2001 και 2013. 20,000 από αυτούς είχαν αυτισμό.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι έως την ηλικία των 25, 77 από 100 γυναίκες με αυτισμό σε σύγκριση με 62 από 100 άντρες με αυτισμό είχαν τουλάχιστον μια διάγνωση ψυχικής νόσου.

Η Miriam Martini, δήλωσε ότι η ομάδα παρατήρησε αυξημένο κίνδυνο 11 διαφορετικών ψυχικών παθήσεων, όπως κατάθλιψη, αγχώδη διαταραχή, αυτοτραυματισμό και δυσκολίες με τον ύπνο.

Η έρευνα έδειξε ότι 32 στις 100 γυναίκες με αυτισμό είχαν νοσηλευτεί ως αποτέλεσμα της ψυχικής νόσου σε σύγκριση με 19 στους 100 άντρες με αυτισμό. Για ανθρώπους χωρίς αυτισμό, ο αριθμός ήταν λιγότερο από 5 στους 100.

Advertisement

Η έρευνα εστίασε σε νέους ενήλικες.

Η αιτία που γυναίκες με αυτισμό επηρεάζονται περισσότερο από ψυχικές νόσους σε σχέση με άντρες με αυτισμό δεν είναι σαφής, αλλά στην έρευνα οι ερευνητές έδειξαν προς αρκετούς πιθανούς παράγοντες.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι γυναίκες με αυτισμό χρησιμοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό συμπεριφορές που καμουφλάρουν τον αυτισμό-που μπορεί να οφείλεται στο ότι οι γυναίκες γενικά τείνουν να προσαρμόζονται στις προσδοκίες των ανθρώπων γύρω τους. Αυτό καθυστερεί τη διάγνωση και την παροχή βοήθειας- που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία.

Aλλη πιθανή εξήγηση μπορεί να είναι ότι θα ήταν δύσκολος ο εντοπισμός αυτισμού σε γυναίκες χρησιμοποιώντας διαγνωστικά κριτήρια.

www.iatronet.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το trailer του "Παρά Πέντε"!

16/12/25 1:03 μμ

Το trailer του “Παρά Πέντε”!

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 12:37 μμ

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας - video

16/12/25 12:30 μμ

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας – video

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

16/12/25 12:22 μμ

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

16/12/25 12:18 μμ

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

16/12/25 12:11 μμ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

16/12/25 12:07 μμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

16/12/25 12:02 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

16/12/25 11:58 πμ

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 11:36 πμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:32 πμ

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:15 πμ

“Ράδιο Αρβύλα”: Το ξεκαρδιστικό βίντεο με την κατάθεση “Φραπέ” στη Ζ. Κωνσταντοπούλου!