Πολιτική αντιπαράθεση, ενόψει εκλογών, είχε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου με τον βουλευτή και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη και ... Περισσότερα

Χατζηβασιλείου

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Πολιτική αντιπαράθεση, ενόψει εκλογών, είχε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου με τον βουλευτή και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Advertisement
 

Ο Σερραίος βουλευτής τόνισε τη σημασία της αυτοδυναμίας για την αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας. «Η αυτοδυναμία δεν αποτελεί αυτοσκοπό, είναι εθνική αναγκαιότητα. Τις μεγάλες προκλήσεις μόνο μία σταθερή κυβέρνηση μπορεί να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Η πολιτική ιστορία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, έχει καταδείξει ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δρουν πάντα ταχύτερα. Η απλή αναλογική φέρνει πολιτική Βαβέλ. Για το λόγο αυτό, η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν υπήρξε θιασώτης αυτού του συστήματος. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ακράδαντα στην ανάγκη σχηματισμού σταθερών κυβερνήσεων. Άλλωστε, αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει αυστηρά μονοκομματική. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί ικανά στελέχη από όμορους πολιτικούς χώρους», δήλωσε.

Για τις αβάσιμες κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί δήθεν αποστασίας μετά τις εκλογές, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια ανιστόρητη σύγκριση. «Τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Μιλάει για αποστασία ο ΣΥΡΙΖΑ που το Μάιο του 2019 πήρε στήριξη από βουλευτές που προέρχονταν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Ήταν ή δεν ήταν αποστασία τότε;», αναρωτήθηκε, για να πάρει την απάντηση από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ήταν σύμπτωση».

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου σχολίασε τις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επιλογή τρίτου πολιτικού προσώπου που έθεσε ως προϋπόθεση για κυβέρνηση συνεργασίας. «Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα με κυβέρνηση συνεργασίας, Πρωθυπουργός γίνεται ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Δεν μπορεί το όνομα του Πρωθυπουργού να βγαίνει ως έκπληξη από «πασχαλινό αυγό». Ο Σερραίος βουλευτής τόνισε: «Όταν ψηφίζουν οι πολίτες, επιλέγουν Πρωθυπουργό. Και όταν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, ψηφίζουν για Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, τότε επιλέγουν τον Αλέξη Τσίπρα. Και αν ήθελαν τον κ. Ανδρουλάκη για Πρωθυπουργό, θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει ποιον θέλει για Πρωθυπουργό και εκείνος θα δείξει το δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Advertisement
ΔΕΗ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Έσπασε ο πλάτανος στην οδό Αρκαδιουπόλεως -video

04/10/25 12:13 μμ

Σέρρες: Έσπασε ο πλάτανος στην οδό Αρκαδιουπόλεως

Σπιτικό φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη

04/10/25 9:43 πμ

Σπιτικό φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη

Επίσκεψη της κινητής βιβλιοθήκης στις σχολικές μονάδες των Σερρών

04/10/25 11:13 πμ

Επίσκεψη της κινητής βιβλιοθήκης στις σχολικές μονάδες των Σερρών

Συνελήφθη ένα άτομο για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων μέσω διαδικτύου

04/10/25 12:16 μμ

Κατηγορείται ότι προέτρεπε μέσω διαδικτύου σε εγκληματικές πράξεις κατά ηγούμενου Ι.Μ. του Αγίου Όρους

Το αθώο λάθος στο πλυντήριο που μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα

04/10/25 9:48 πμ

Το αθώο λάθος στο πλυντήριο που μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα

Σέρρες: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών

04/10/25 10:41 πμ

Σέρρες: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών

Η ιστορία και τα θαύματα της Παναγίας Οικονόμισσας στο Άγιον Όρος

04/10/25 10:15 πμ

H θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς Οικονόμισσας- Γιατί ονομάστηκε έτσι

6 tips διατροφής για καλύτερη μνήμη

04/10/25 9:54 πμ

6 tips διατροφής για καλύτερη μνήμη

Πώς να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί: 3 κόλπα που βοηθούν

04/10/25 9:45 πμ

Πώς να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί: 3 κόλπα που βοηθούν

Κρέας με πατάτες στην κατσαρόλα

04/10/25 9:41 πμ

Κρέας με πατάτες στην κατσαρόλα

Σημάδια ότι έχετε πέσει σε κατάθλιψη και επιμένετε να το αγνοείτε

04/10/25 9:39 πμ

Σημάδια ότι έχετε πέσει σε κατάθλιψη και επιμένετε να το αγνοείτε

Κρυφές χρεώσεις στις δόσεις ασφαλίστρων ζωής – Τι προβλέπει η νέα Οδηγία 2023/2225

04/10/25 9:35 πμ

Κρυφές χρεώσεις στις δόσεις ασφαλίστρων ζωής – Τι προβλέπει η νέα Οδηγία 2023/2225