Η MYTILINEOS θα κατασκευάσει ένα 2ο έργο CCGT στην Πολωνία

  • Κατασκευή ενός CCGT 560MW για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Πολωνίας
  • Πρόκειται για το 2ο ενεργειακό έργο σε συνεργασία με τη SIEMENS ENERGY
  • Το φυσικό αέριο συνεχίζει να χρησιμεύει ως καύσιμο γέφυρα προς την ενεργειακή μετάβαση

 Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS) σε κοινοπραξία με τη Siemens Energy Global GmbH & Co KG και Siemens Energy sp. z o.o. (SIEMENS ENERGY), ανέλαβε  την κατασκευή μονάδας CCGT ισχύος 560 MW  με σχετική υποδομή στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Adamów στην περιοχή Turek της Πολωνίας.

Συγκεκριμένα, η Κοινοπραξία έχει υπογράψει σύμβαση μελέτης, προμήθειας και κατασκευής (EPC) με τη θυγατρική της ZE PAK, PAK CCGT Sp z o.o., για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής απόδοσης σε τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου (CCGT) ισχύος 560 MW, που αποτελείται από έναν αεριοστρόβιλο και έναν ατμοστρόβιλο, με τη χρήση πύργου ψύξης και κατασκευής εγκατάστασης φυσικού αερίου στην περιοχή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συνοδευτική υποδομή.

Advertisement

Πρόκειται για το δεύτερο ενεργειακό έργο της MYTILINEOS στην Πολωνία, καθώς η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει σύμβαση EPC και κατασκευάζει επί του παρόντος ένα έργο CCGT 560 MW στο Grudziadz, και πάλι σε κοινοπραξία με τη SIEMENS ENERGY.

Advertisement
Family Kitchen

Το έργο PAK CCGT αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2027 και για την ανάπτυξή του θα συμμετάσχουν πολωνικές και διεθνείς αναθέτουσες εταιρείες και προμηθευτές. Στο αποκορύφωμα της κατασκευής του, 700 εργαζόμενοι και επόπτες αναμένεται να συμμετάσχουν στο εργοτάξιο.

Η συμβατική τιμή για την MYTILINEOS ανέρχεται περίπου σε 250 εκατ. ευρώ. Η συνολική επένδυση υπερβαίνει την αξία των 2,3 δισ. PLN (500 εκατ. ευρώ).

Τα έργα CCGT καθίστανται απαραίτητα σε όλη την Ευρώπη λόγω του κρίσιμου ρόλου τους στην ενεργειακή απόδοση και ασφάλεια. Επιπλέον, καθώς το φυσικό αέριο αναμένεται να παραμείνει μακροπρόθεσμα ως μεταβατικό καύσιμο, δρα συμπληρωματικά στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, παράλληλα με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η MYTILINEOS κατέχει ένα ισχυρό, μακροχρόνιο και επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο κατασκευής θερμικών έργων στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική και θεωρείται παγκοσμίως ως κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης έργων.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα