Η Heidelberg Materials, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές δομικών υλικών παγκοσμίως, παρουσιάζει την evoBuild, τη νέα παγκόσμια σήμανση που εισάγει ενιαία κριτήρια για τα βιώσιμα προϊόντα της. Η  εισαγωγή του ... Περισσότερα

Heidelberg Materials:  Λανσάρει τη νέα παγκόσμια σήμανση “evoBuild” για τα βιώσιμα προϊόντα τσιμέντου 

Epiloges Press

Epiloges Press

Η Heidelberg Materials, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές δομικών υλικών παγκοσμίως, παρουσιάζει την evoBuild, τη νέα παγκόσμια σήμανση που εισάγει ενιαία κριτήρια για τα βιώσιμα προϊόντα της.

Η  εισαγωγή του σήματος  evoBuild  αντικατοπτρίζει τη στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, καθώς και τη δέσμευσή της εταιρείας στην ανάπτυξη καινοτόμων και περιβαλλοντικά υπεύθυνων λύσεων.   

Τα προϊόντα που φέρουν τη σήμανση evoBuild πληρούν αυστηρά κριτήρια μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα ποιότητας και απόδοσης.

Η προδιαγραφή του evoBuild για το τσιμέντο είναι η σύνθεσή του να διαθέτει ανθρακικό αποτύπωμα τουλάχιστον 30% μικρότερο από το CEM I, χαρακτηρίζοντάς το, ως τσιμέντο χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Σύμφωνα με τα κριτήρια του evoBuild, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά τόνο τσιμέντου θα πρέπει να είναι μικρότερες ή ίσες από 552 kg CO2/t CEM.

Στην Ελλάδα, η Heidelberg Materials Hellas διαθέτει ήδη μια σειρά προϊόντων με τη σήμανση evoBuild, τα οποία πληρούν τα ευρωπαϊκά και εθνικά πρότυπα τσιμέντου και περιλαμβάνουν στη σύνθεσή τους υλικά που καθορίζονται από τις αντίστοιχες προδιαγραφές.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία διαθέτει τρία προϊόντα evoBuild: CEM II B-M (P-L) 32,5 N,  CEM IV B (P) 32,5 N – SR και CEM IV B (P-W) 32,5 N. Τα προϊόντα αυτά αντιστοιχούν ήδη σε πάνω από το 63% της συνολικής παραγωγής της,  αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Heidelberg Materials Hellas για άμεση μετάβαση προς προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Advertisement
Family Kitchen

Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα, μέσω του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης, το οποίο εργάζεται συστηματικά για την εξέλιξη καινοτόμων λύσεων που συνδυάζουν υψηλή απόδοση και περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Σχετικά με τη Ηeidelberg Materials

Η Heidelberg Materials είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές δομικών υλικών και εφαρμογών στον κόσμο με ηγετική θέση στην αγορά του τσιμέντου, των αδρανών υλικών και του έτοιμου σκυροδέματος. Εκπροσωπούμαστε σε περισσότερες από 50 χώρες με περίπου 51.000 εργαζόμενους σε σχεδόν 3.000 τοποθεσίες. Στο επίκεντρο των δράσεων μας βρίσκεται η ευθύνη για το περιβάλλον. Ως πρωτοπόρος στην πορεία προς την ουδετερότητα σε αποτύπωμα άνθρακα και την κυκλική οικονομία στη βιομηχανία δομικών υλικών, εργαζόμαστε πάνω σε βιώσιμα δομικά υλικά και λύσεις για το μέλλον και παρέχουμε νέες δυνατότητες για τους πελάτες μας μέσω της ψηφιοποίησης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χατζηβασιλείου: Δυστυχώς ευδοκιμούν οι πατριώτες του γλυκού νερού

07/03/26 8:49 μμ

Χατζηβασιλείου: Δυστυχώς ευδοκιμούν οι πατριώτες του γλυκού νερού

To Ιράν λέει πως διαθέτει αποδείξεις ότι ορισμένες γειτονιικές χώρες είναι στην υπηρεσία «του εχθρού»

07/03/26 8:33 μμ

To Ιράν λέει πως διαθέτει αποδείξεις ότι ορισμένες γειτονικές χώρες είναι στην υπηρεσία «του εχθρού»

Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση

07/03/26 8:25 μμ

Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση

«Παρών» στις περιφερειακές εκλογές του 2028 δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του

07/03/26 8:21 μμ

«Παρών» στις περιφερειακές εκλογές του 2028 δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του

«Η ξεφτίλα δεν έχει όρια»: Η Σοφία Μητσοτάκη απαντά στα fake news για την επιστροφή της από το Ντουμπάι

07/03/26 8:12 μμ

«Η ξεφτίλα δεν έχει όρια»: Η Σοφία Μητσοτάκη απαντά στα fake news για την επιστροφή της από το Ντουμπάι

Ο κυρ-Γιάννης «επέστρεψε» στα αμπέλια του - Γλυπτό από ορείχαλκο στο κτήμα στη Νάουσα

07/03/26 8:04 μμ

Ο κυρ-Γιάννης «επέστρεψε» στα αμπέλια του – Γλυπτό από ορείχαλκο στο κτήμα στη Νάουσα

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης

07/03/26 7:58 μμ

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης

Η άλλη πλευρά της σχολικής βίας: ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών

07/03/26 7:42 μμ

Η άλλη πλευρά της σχολικής βίας: ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών

Σέρρες: Άφαντος εδώ και 40 ημέρες ο Σωτήρης Τσιπιλής – Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του

07/03/26 3:01 μμ

Σέρρες: Άφαντος εδώ και 40 ημέρες ο Σωτήρης Τσιπιλής – Ώρες αγωνίας για τη μητέρα του

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

07/03/26 2:37 μμ

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

07/03/26 2:30 μμ

Εγνατία οδός: Φωτιά σε φορτηγό που μετέφερε ψυκτικό υγρό – Επιχειρούν 18 πυροσβέστες

Σαρώνει η λαμπάδα ChatGPT που εμπνεύστηκε Θεσσαλονικιός δημιουργός

07/03/26 2:24 μμ

Σαρώνει η λαμπάδα ChatGPT που εμπνεύστηκε Θεσσαλονικιός δημιουργός, υπάρχει λίστα προκρατήσεων