Ο αρχηγός φιλοϊρανικής ένοπλης ομάδας, που συμμετείχε σύμφωνα με την Ουάσινγκτον σε επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων της, σκοτώθηκε την Πέμπτη στο Ιράκ σε αμερικανικό πλήγμα, επιβεβαίωσε την ίδια ημέρα ο ... Περισσότερα

Ηγετικό στέλεχος και μέλος φιλοϊρανικής ένοπλης ομάδας σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη από αμερικανικό πλήγμα

Epilogestv

Epilogestv

Ο αρχηγός φιλοϊρανικής ένοπλης ομάδας, που συμμετείχε σύμφωνα με την Ουάσινγκτον σε επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων της, σκοτώθηκε την Πέμπτη στο Ιράκ σε αμερικανικό πλήγμα, επιβεβαίωσε την ίδια ημέρα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ.

“Αυτό το χτύπημα ήταν μια πράξη νόμιμης άμυνας. Κανένας άμαχος δεν τραυματίστηκε. Καμιά υποδομή ή εγκατάσταση δεν επλήγη”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Το πλήγμα είχε στόχο τον αρχηγό μιας από τις παρατάξεις των Χασντ αλ Σάαμπι (“Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης”) μιας συμμαχίας σιιτών πρώην παραστρατιωτικών που πρόσκεινται στο Ιράν, η οποία πλέον έχει ενταχθεί στις τακτικές ιρακινές δυνάμεις.

Το ηγετικό αυτό στέλεχος “εμπλέκετο ενεργά στην οργάνωση και την πραγματοποίηση επιθέσεων κατά αμερικανικών στρατευμάτων”, πρόσθεσε ο Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματικός επιβεβαιώνοντας τον θάνατο και ενός άλλου μέλους της οργάνωσης.

Και οι δύο σκοτώθηκαν από πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον κτιρίου της οργάνωσής τους στη Βαγδάτη.

Το πλήγμα με “μη επανδρωμένο αεροσκάφος” είχε στόχο “ένα κέντρο επιμελητειακής υποστήριξης της Χασντ αλ-Σάαμπι”, στην ανατολική πλευρά της ιρακινής πρωτεύουσας, δήλωσε Ιρακινός αξιωματούχος ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας ότι “δύο μέλη (της Χασντ αλ-Σάαμπι) σκοτώθηκαν και άλλα επτά τραυματίστηκαν”.

“Ο υποδιοικητής των επιχειρήσεων για τη Βαγδάτη, ο Μουστάκ Ταλίμπ αλ-Σαϊντι” “έπεσε ως μάρτυρας σε αμερικανικό πλήγμα”, διευκρίνισε το κίνημα αλ-Νουτζάμπα, μια από αυτές τις φιλοϊρανικές και σφόδρα αντιαμερικανικές παρατάξεις, σε ανακοίνωση.

Πηγή της Χασντ αλ-Σάαμπι επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό.

Advertisement
MEGA

Τα αμερικανικά στρατεύματα και εκείνα του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών που αναπτύσσονται στο Ιράκ και τη Συρία γίνονται σχεδόν καθημερινά στόχοι επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Γάζα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ένοπλες ομάδες της ιρακινής Χασντ αλ-Σάαμπι έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος βομβαρδισμών, για ορισμένους από τους οποίους την ευθύνη έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ, χώρα που μισούν οι φιλοϊρανικές παρατάξεις λόγω της υποστήριξης της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η καρδιά της Δημοσιογραφίας χτυπάει στο Μεσολόγγι

20/03/26 8:52 μμ

Η καρδιά της Δημοσιογραφίας χτυπάει στο Μεσολόγγι

Από τους πρώτους 65 φοιτητές και τη διελκυστίνδα καθαρεύουσας/ δημοτικής, στο σήμερα- Η Φιλοσοφική Σχολή γιορτάζει τα 100 της χρόνια και το ΑΠΘ αποκτά Πινακοθήκη

20/03/26 8:42 μμ

Από τους πρώτους 65 φοιτητές και τη διελκυστίνδα καθαρεύουσας/ δημοτικής, στο σήμερα- Η Φιλοσοφική Σχολή γιορτάζει τα 100 της χρόνια και το ΑΠΘ αποκτά Πινακοθήκη

Πέθανε ο Τσακ Νόρις

20/03/26 8:27 μμ

Πέθανε ο Τσακ Νόρις

Βουλή - Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα «ταξί»

20/03/26 8:39 μμ

Βουλή – Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα «ταξί»

20/03/26 8:17 μμ

Δήμος Σερρών: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των οικοπέδων για την αντιπυρική περίοδο – video

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Θέσεις και αιτήματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - "Τι ΔΗΠΕΘΕ θέλουμε;"

20/03/26 8:07 μμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Θέσεις και αιτήματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» – “Τι ΔΗΠΕΘΕ θέλουμε;”

Πώς η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στον Έβρο

20/03/26 8:32 μμ

Πώς η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στον Έβρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων «Bearing Witness: Trauma and Resilience in Modern Journalism»

20/03/26 8:30 μμ

Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων «Bearing Witness: Trauma and Resilience in Modern Journalism»

Ιωσήφ Χουρουζίδης: "Η εστίαση προσπαθεί να απορροφήσει τις αυξήσεις, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη" - video

20/03/26 8:00 μμ

Ιωσήφ Χουρουζίδης: “Η εστίαση προσπαθεί να απορροφήσει τις αυξήσεις, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη” – video

Κ.Τσιάρας: Προτεραιότητα ο περιορισμός του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

20/03/26 7:55 μμ

Κ.Τσιάρας: Προτεραιότητα ο περιορισμός του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Αισθητηριακό Δωμάτιο και δράσεις με καλές πρακτικές Μουσείων για την ισότιμη συμμετοχή στην τέχνη

20/03/26 8:28 μμ

Αισθητηριακό Δωμάτιο και δράσεις με καλές πρακτικές Μουσείων για την ισότιμη συμμετοχή στην τέχνη

Κάθειρξη 10 ετών στον Ψωμιάδη για τα «45άρια» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης

20/03/26 7:48 μμ

Κάθειρξη 10 ετών στον Ψωμιάδη για τα «45άρια» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης