Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώς Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, επέστρεψε στην ΕΡΤ1 με ... Περισσότερα

Ηλέκτρα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώς Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, επέστρεψε στην ΕΡΤ1 με καινούργια επεισόδια γεμάτα ανατροπές, ανομολόγητους έρωτες και σκοτεινά μυστικά που έρχονται στο φως.

Advertisement
 

Το σκληρό φως του ήλιου φωτίζει το μικρό νησί της Αρσινόης. Ένοχα μυστικά, προδοσίες, εγκλήματα, έρχονται στο φως. Ο καθρέφτης γυρνάει ανάποδα. Ο Σωτήρης, προδομένος από γυναίκα, πατέρα κι αδερφό, θα γίνει από θύμα θύτης. Οι επιλογές του σε αυτό το ταξίδι εκδίκησης θα τον οδηγήσουν στο μοιραίο τέλος. Ο Νικόλας, σ’ ένα ειρωνικό γύρισμα της μοίρας, θα γίνει από θύτης θύμα μιας αδίστακτης γυναίκας. Η Νέμεσις είναι εδώ για τον Νικόλα μα και για την Ηλέκτρα, που πρόδωσε τον Σωτήρη, αλλά και προδόθηκε από τον Παύλο. Ο αρραβώνας της κόρης της μαζί του θα είναι το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει δεχτεί ποτέ στη ζωή της. Θα τ’ αντέξει; Ηλέκτρα, Σωτήρης, Παύλος, Νεφέλη και Νικόλας παλεύουν να ζήσουν, να λησμονήσουν, ν’ αγαπηθούν, να εκδικηθούν, να εξιλεωθούν. Όλοι τους έρμαια της μοίρας μα και των επιλογών τους. Καθένας στον πόνο του, καθένας στη μοναξιά του μα και στην οργισμένη εκδίκησή του… Στο τέλος, ποιος θα νικήσει, μα και ποιος θα διαλύσει; Τι θα απομείνει; Ραγισμένες ψυχές, σκόρπια κομμάτια χάους που μονάχα ένα χέρι θεϊκό θα μπορέσει να συναρμολογήσει.

Eπεισόδιο 52

Όλοι είναι ύποπτοι. Ανακρίσεις, απειλές, τηλεφωνήματα από τα κεντρικά. Αυτό που έγινε στιγμάτισε τους πάντες και πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι αμέσως. Ο υπουργός είναι έξαλλος, όλοι κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους, αν όχι και τη ζωή τους. Θ’ ανακαλύψει ο Λάζαρος, με τη βοήθεια της Αστυνομίας, τον υπεύθυνο γι’ αυτό το χάος;

Ο Βασίλης αρχίζει να υποψιάζεται ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την έκρηξη και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος. Η Νεφέλη ανησυχεί πως ο Παύλος μπορεί να έχει μπλεξίματα. Αποφασίζει να επισκεφθεί τον Βλάση για να τα ξεκαθαρίσουν, χωρίς να γνωρίζει πως το σπίτι παρακολουθείται. Ο Βασίλης ξανακυλά στο αλκοόλ.

Εισπράττοντας μόνο περιφρόνηση και πίκρα από τους γύρω του, αυτήν τη φορά πιάνει πραγματικά πάτο. Ο Λάζαρος συλλαμβάνει τον υπαίτιο για την έκρηξη, ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας.

Advertisement
ΔΕΗ

Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός), Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα), Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή), Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου), Δρόσος Σκώτης (Κυριάκος Χατζής), Ειρήνη Λαφαζάνη (Δανάη), Βίκτωρας Πέτσας (Βασίλης), Όλγα Μιχαλοπούλου (Νεφέλη), Νεκτάρια Παναγιωτοπούλου (Σοφία), Εμμανουήλ Γεραπετρίτης (Περλεπές- Διευθυντής σχολείου), Άρης Αντωνόπουλος (υπαστυνόμος Μίμης), Νίκος Ιωαννίδης (Κωνσταντής), Χρήστος Γεωργαλής (Σεραφεντίνογλου), Ιφιγένεια Πιερίδου (Ουρανία), Αστέριος Κρικώνης (Φανούρης), Φανή Καταβέλη (Ελένη), Παύλος Κουρτίδης (Ορέστης Μίχος), Ελένη Κούστα (Μάρω), Αλκιβιάδης Μαγγόνας (Τέλης), Ευγενία Καραμπεσίνη (Φιλιώ), Αλέξανδρος Βάρθης (Δικηγόρος Νάσος Δημαράς), Μάκης Αρβανιτάκης (πρόεδρος δικαστηρίου), Βασίλειος-Κυριάκος Αφεντούλης (αστυνομικός Χάρης), Αιμιλιανός Σταματάκης (Σταύρος).

Νέοι χαρακτήρες στη σειρά «Ηλέκτρα»: Αλεξάνδρα Παντελάκη (Δέσπω Καραβά), Ηλιάνα Μαυρομάτη (Αγνή Ντούτση), Σπύρος Σταμούλης (Αλέξης Μπόγρης), Νίκος Μέλλος (Βλάσης Περλεπές, γιος του γυμνασιάρχη Περλεπέ), Νικόλας Βασιλειάδης (Λάζαρος Δεληγιάννης), Γιάννης Αθητάκης (Αλκης Χαριτίδης)

Σενάριο: Μαντώ Αρβανίτη, Θωμάς Τσαμπάνης
Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη
Σκηνοθέτες: Θανάσης Ιατρίδης, Λίνος Χριστοδούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Μάνος, Αντώνης Κουνέλας
Ενδυματολόγος: Έλενα Παύλου
Σκηνογράφος: Κική Πίττα
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Κόντος
Εκτέλεση παραγωγής: JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Παραγωγή: ΕΡΤ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρόγραμμα αναβάθμισης των δικαστηρίων της Αττικής παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

04/11/25 11:16 μμ

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των δικαστηρίων της Αττικής παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Άδοξος αποκλεισμός για τους Πέτρο και Παύλο Τσιτσιπά στο διπλό του Hellenic Championship

04/11/25 11:13 μμ

Άδοξος αποκλεισμός για τους Πέτρο και Παύλο Τσιτσιπά στο διπλό του Hellenic Championship

Έκλεισε προσωρινά το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αφού θεάθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή

04/11/25 11:12 μμ

Έκλεισε προσωρινά το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αφού θεάθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή

Μέρος της ψυχής της Θεσσαλονίκης η Ιζαμπέλ Ιπέρ-Βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο της πόλης

04/11/25 11:08 μμ

Μέρος της ψυχής της Θεσσαλονίκης η Ιζαμπέλ Ιπέρ – Βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο της πόλης

Γαλλία: Έρευνα για τον αλγόριθμο του TikTok που ενδέχεται να ωθεί ανηλίκους «προς την αυτοκτονία»

04/11/25 11:05 μμ

Γαλλία: Έρευνα για τον αλγόριθμο του TikTok που ενδέχεται να ωθεί ανηλίκους «προς την αυτοκτονία»

Χαλκίδα: Επτά άτομα συνελήφθησαν για την οπαδική συμπλοκή στην οποία έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος

04/11/25 11:02 μμ

Χαλκίδα: Επτά άτομα συνελήφθησαν για την οπαδική συμπλοκή στην οποία έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος

ΠΑΟΚ: Επιστροφή Πέλκα στις προπονήσεις

04/11/25 11:01 μμ

ΠΑΟΚ: Επιστροφή Πέλκα στις προπονήσεις

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το Διεθνές Συνέδριο «“Exercise is Medicine” 2025 - Physical activity for Health: Policies and best practices»

04/11/25 10:59 μμ

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το Διεθνές Συνέδριο «“Exercise is Medicine” 2025 – Physical activity for Health: Policies and best practices»

Παραδόθηκαν τα τρία αδέλφια για το μακελειό στα Βορίζια

04/11/25 9:20 μμ

Παραδόθηκαν τα τρία αδέλφια για το μακελειό στα Βορίζια

Οι θησαυροί του Τουταγχαμών παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο

04/11/25 10:57 μμ

Οι θησαυροί του Τουταγχαμών παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο

Νέος θάλαμος χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

04/11/25 10:40 μμ

Νέος θάλαμος χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Λ. Μενδώνη στη ΓΣ της UNESCO: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το εθνικό αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα»

04/11/25 10:39 μμ

Λ. Μενδώνη στη ΓΣ της UNESCO: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το εθνικό αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα»