25.9 C
Serres

«Ημέρα των Αστεροειδών» στην Πλατεία Ελευθέριας Σερρών

Date:

Με παρατήρηση της Σελήνης και του νυχτερινού ουρανού μέσα από τα τηλεσκόπια μας

Ο Όμιλος UNESCO Σερρων, η ΠΡΑΞΙΣ και η Αστροπύλη Σερρών, σας καλούν την Κυριακή 16 Ιουνίου , στις 8¨30’ μμ, στην Πλατεία Ελευθερίας των Σερρων για να γιορτάσουμε την «Διεθνή Ημέρα Αστεροειδών» .

Σας περιμένουμε στην εκδήλωση μας, όπου μαζί με φίλους σας, να κοιτάξτε τον νυχτερινό ουρανό μέσα από τα τηλεσκόπια μας.

Ελάτε να παρατηρήστε τους κρατήρες του φεγγαριού και να συζητήσουμε για τις συντριβές αστεροειδών, τόσο στο φεγγάρι, αλλά κυρίως στη γη και το ιστορικό τους αποτύπωμα.

Ο στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να προσφερθεί μια θετική και ενημερωτική εμπειρία, με την ελπίδα να αφήσει μια μόνιμη εντύπωση, να διαδώσει περαιτέρω την γνώση και να βοηθήσει στη μελλοντική έρευνα και το δημόσιο ενδιαφέρον για αυτά τα ουράνια αντικείμενα.

Η «Ημέρα Αστεροειδών» ξεκίνησε το 2014 με σκοπό να ενθαρρύνει ανθρώπους από διαφορετικές χώρες να συνεργαστούν για να βρουν, να παρακολουθήσουν και να μειώσουν τους κινδύνους πρόσκρουσης αστεροειδών.«Ημέρα των Αστεροειδών» στην Πλατεία Ελευθέριας Σερρών

Στις 16 Ιουνίου, στην Πλατεία Ελευθερίας, οι εθελοντές της ΠΡΑΧΙΣ και της Αστροπύλης συνεργάζονται και διοργανώσουν εκδήλωση με παρατήρηση της Σελήνης για την ημέρα των αστεροειδών, ελπίζοντας να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου και να ενημερώσουν αυτούς που θα συμμετέχουν, καθώς και να τους δώσουν μια μοναδική εμπειρία να κοιτάξουν το φεγγάρι από πολύ κοντά.

Η ΠΡΑΧΙΣ/PRAXIS, με έδρα τις Σερρες από το 1995 , δραστηριοποιείται στους τομείς της Πολιτικής για τη Νεολαία, των Μέσων Ενημέρωσης, της Μετανάστευσης, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Δια Βίου Μάθησης. Προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της ελληνικής κοινωνίας, προωθεί την Ανάπτυξη της Συμμετοχής Νέων σε Τοπικό Επίπεδο, με σκοπό την ενίσχυση της δυνατότητας των νέων να είναι οι ενεργοί πολίτες , να επιφέρουν θετική κοινωνική αλλαγή τόσο σε τις τοπικές τους κοινότητες όσο και στην διεθνή πραγματικότητα.

Οι δραστηριότητες αλληλεγγύης της PRAXIS καλύπτουν διάφορους τομείς, όπως η Ενεργός πολιτικότητα, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Εθελοντισμός, ο Διαπολιτισμικός Διάλογος, η Δια Βίου Μάθηση και η Αποφυγή της Περιθωριοποίησης & Ενίσχυση της Κοινωνικής Ένταξης.

Η Αστροπύλη Σερρών, είναι μια ομάδα ερασιτεχνικής αστρονομίας, ιδρύθηκε το 2007 με βάση την πόλη και τον Νομό των Σερρών. Έχει συμβάλλει στην δημιουργία του μοναδικού Αστρονομικού κέντρου σε ύψος 1.100 μ στην Άνω Βρόντου Σερρών, που προσδοκούμε να αξιοποιήσει στο μέγιστο τον ελεύθερο χρόνο των ανθρώπων που αγαπούν την ερασιτεχνική αστρονομία σε μια περιοχή με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα της Ελλάδος! Η κύρια ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει είναι αυτή της Αστροβραδιάς από το 2007 μέχρι και σήμερα στην Άνω Βροντού Σερρών. Συμμετέχει ωστόσο και σε άλλες πανελλήνιες εκδηλώσεις αστρονομίας και αστροφυσικής. Η ομάδα θα αποκτήσει το δικό της σημείο αναφοράς το οποίο είναι το Αστρονομικό πάρκο/πλανητάριο στην Άνω Βροντού Σερρών.

Σέρρες«Ημέρα των Αστεροειδών» στην Πλατεία Ελευθέριας Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με εγκατάλειψη και έναν τραυματία στην Εγνατία

Τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου...

Τώρα: Κλειστή η Ε.Ο. Σερρών- Θεσσαλονίκης λόγω της φωτιάς στον Λαγκαδά

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο...

Δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καύσωνας μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου- Πού θα έχει 43άρια

Το νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της...

1ο Amphipolis Forum: Οι μεγάλες προκλήσεις ανάπτυξης του Στρυμονικού Κόλπου

Οι πολλές και μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που έχει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα