Ανακοίνωση για τη φωτιά που ξέσπασε στην κλινική Covid 19, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ασθενή και τον τραυματισμό άλλων δύο εξέδωσε το νοσοκομείο Παπανικολάου.  Σύμφωνα με το νοσοκομείο, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 8:50 το πρωί σε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ανακοίνωση για τη φωτιά που ξέσπασε στην κλινική Covid 19, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ασθενή και τον τραυματισμό άλλων δύο εξέδωσε το νοσοκομείο Παπανικολάου.

 Σύμφωνα με το νοσοκομείο, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 8:50 το πρωί σε θάλαμο νοσηλείας, ενώ άμεσα ενημερώθηκαν οι αρχές. 

Αναλυτικά η ενημέρωση του νοσοκομείου Παπανικολάου

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 6 Απριλίου και περί ώρα 08.50 πρωινή εκδηλώθηκε αιφνιδίως φωτιά σε θάλαμο νοσηλείας της κλινικής COVID (Πέτρινο Κτίριο, 2ος όροφος) του Νοσοκομείου. Ενημερώθηκαν άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα Πυλαίας – Χορτιάτη και το ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδος. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με μεγάλη δύναμη και ειδικά οχήματα, και κατορθώθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο να τεθεί σε έλεγχο και να κατασβεστεί η πυρκαγιά. Επίσης, μονάδες του ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ προσήλθαν στο Νοσοκομείο για την διαχείριση τυχόν επειγόντων περιστατικών, ενώ από την Αστυνομική Αρχή λήφθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα τάξης.

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή ήταν άμεση η αντίδραση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής COVID και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του συμβάντος. Κατορθώθηκε να διασφαλιστεί σε ελάχιστο χρόνο η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ιατρικών αερίων στο χώρο της Κλινικής, και η μη περαιτέρω επέκταση της πυρκαγιάς. Επίσης, πραγματοποιήθηκε απολύτως ασφαλής μεταφορά όλων των νοσηλευόμενων ασθενών της Κλινικής COVID σε άλλους χώρους νοσηλείας με κατάλληλες συνθήκες αναπνευστικής υποστήριξης.

Κατά τον αρχικό χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς και πριν ακόμη καταφθάσει η Πυροσβεστική υπέστησαν εγκαύματα δύο νοσηλευόμενοι, οι οποίοι χάρη στην παρέμβαση ιατρών και νοσηλευτών απομακρύνθηκαν από τον χώρο. Η κατάσταση του ενός εξ αυτών είναι βαρύτερη και εισήχθη στο χειρουργείο. Δυστυχώς, στον ίδιο θάλαμο νοσηλευόταν και τρίτος ασθενής, ο οποίος εξαιτίας των απολύτως επικίνδυνων συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί (υψηλό θερμικό φορτίο, πυκνός καπνός κ.λπ.) δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί και να διασωθεί από το προσωπικό του Νοσοκομείου, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κίνδυνος για τη ζωή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής COVID, οι οποίοι εξετάστηκαν στην Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, ενώ εξ αυτών δύο νοσηλεύτριες παρέμειναν νοσηλευόμενες για προληπτικούς λόγους.

Διενεργείται έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου συντονίζονται οι αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργικότητα των χώρων της Κλινικής COVID και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακαδημίες: Η αγωνιστική του... παραλίγο

23/02/26 1:21 μμ

Ακαδημίες: Η αγωνιστική του… παραλίγο

«Στα βουνά τα ψέματα δεν χωράνε», τονίζει ο ορειβάτης Νίκος Κρούπης που έχει κάνει αναρρίχηση στις πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου

23/02/26 1:19 μμ

«Στα βουνά τα ψέματα δεν χωράνε», τονίζει ο ορειβάτης Νίκος Κρούπης που έχει κάνει αναρρίχηση στις πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου

Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης ανιψιάς του στην Ηλεία

23/02/26 12:47 μμ

Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης ανιψιάς του στην Ηλεία

DefencEduNet: Χέρι-χέρι με τα πανεπιστήμια της Β. Ελλάδος η αμυντική βιομηχανία

23/02/26 1:17 μμ

DefencEduNet: Χέρι-χέρι με τα πανεπιστήμια της Β. Ελλάδος η αμυντική βιομηχανία

Αυξημένη ζήτηση για νηστίσιμα προϊόντα και στρατηγική αναδιάταξη στην αγορά της εστίασης

23/02/26 1:15 μμ

Σαρακοστή: Αυξημένη ζήτηση για νηστίσιμα προϊόντα και στρατηγική αναδιάταξη στην αγορά της εστίασης

Μακρυπούλια: «Κλείστηκα για καιρό στο σπίτι, άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού»

23/02/26 12:16 μμ

Μακρυπούλια: «Κλείστηκα για καιρό στο σπίτι, άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού»

Τα Κούλουμα στους δήμους της Αττικής

23/02/26 12:38 μμ

Τα Κούλουμα στους δήμους της Αττικής

Brain Regain: Η επιστροφή «χθες» και «σήμερα» - Η διαδρομή επαναπατρισμού του δρ Γιαννού Κοντραφούρη

23/02/26 12:30 μμ

Brain Regain: Η επιστροφή «χθες» και «σήμερα» – Η διαδρομή επαναπατρισμού του δρ Γιαννού Κοντραφούρη

Σοκ στο καρναβάλι της Έδεσσας: 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο

23/02/26 11:54 πμ

Σοκ στο καρναβάλι της Έδεσσας: 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο

Τρίτη ημέρα επιχείρησης εντοπισμού του 74χρονου στο Βελούχι Ευρυτανίας

23/02/26 11:49 πμ

Τρίτη ημέρα επιχείρησης εντοπισμού του 74χρονου στο Βελούχι Ευρυτανίας

Επίδομα 70 ευρώ για Smartphone: Ποιοι το δικαιούνται

23/02/26 11:41 πμ

Επίδομα 70 ευρώ για Smartphone: Ποιοι το δικαιούνται

Πώς να φροντίσετε τη λεμονιά σας σε γλάστρα για να καρποφορεί όλο το χρόνο, πώς και πότε την κλαδεύετε

23/02/26 11:35 πμ

Πώς να φροντίσετε τη λεμονιά σας σε γλάστρα για να καρποφορεί όλο το χρόνο, πώς και πότε την κλαδεύετε