Η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Σερρών για το πρόγραμμα ενίσχυσης των Σερραϊκών επιχειρήσεων (video)Να αφήσουμε τη μιζέρια ήταν η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Σερρών κου Παναγιώτη Σπυρόπουλου στα παράπονα που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες από επιχειρηματίες που έμειναν εκτός του προγράμματος ενίσχυσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

 

Η βαθμολογία είναι κρυστάλλινη είπε ο κος Σπυρόπουλος για τις 991 αιτήσεις που κατατέθηκαν στις Σέρρες και αυτό το διάστημα αξιολογούνται για να λάβουν τα χρήματα.

 

Η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρωτοπορώντας στην προσπάθεια στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, εξασφάλισε πρώτη από όλες τις Περιφέρειας της χώρας την έγκριση του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης.

Επειδή, όμως, τελευταίως γίνεται πολύς λόγος και διασπείρονται ανακρίβειες, θέλω να πιστεύω όχι εσκεμμένα, περί δήθεν δυσμενούς διάκρισης των Σερραίων επιχειρηματιών από το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνω, για πολλοστή φορά, τα ακόλουθα:
1) Το πρόγραμμα είναι ευρωπαϊκό, συνεπώς ακολουθούνται οι ορισμοί του ευρωπαϊκού δικαίου περί του τι συνιστά μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση.-
2) Δικαιούχοι είναι οι πληττόμενοι Κ.Α.Δ., όπως αυτοί ορίζονται στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, οι δε επιχειρήσεις που έχουν τους συγκεκριμένους Κ.Α.Δ., ανεξαρτήτως της νομικής μορφής τους, πρέπει να απασχολούν μέχρι πενήντα (50) εργαζομένους, συνεπώς εξ ορισμού αποκλείονται οι λεγόμενες μεγάλες επιχειρήσεις.-
3) Πρέπει η δικαιούχος επιχείρηση να διατηρεί τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, σε σχέση με την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.
4) Τα κριτήρια επιλογής είναι κρυστάλλινα, διαυγή και αντικειμενικά και ουδεμία δυνατότητα παρέμβασης υφίσταται.-
5) Εξ όλων των ανωτέρω ευχερώς συνάγεται το συμπέρασμα ότι ουδεμία δυνατότητα δυσμενούς διάκρισης υφίσταται με κριτήριο την έδρα της επιχείρησης. Όσοι, δε, ισχυρίζονται το αντίθετο, καλό θα ήταν να διαβάσουν προσεκτικότερα την πρόσκληση του προγράμματος.


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *