- Διαφήμιση -

Η απάντηση του Φασούλα στον Μαρτσουλιόνις: “Δεν πίστευα ότι υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή”

Την αντίδραση του Παναγιώτη Φασούλα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις περί απόπειρας δωροδοκίας από κάποιους Έλληνες προς την ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης πριν από τον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987.

Ο σπουδαίος σέντερ του παρελθόντος, που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδας, σύμφωνα με το enikos.gr, αποκάλεσε τον Λιθουανό «μικρόψυχο», θυμίζοντάς του τη νέα ήττα της Σοβιετικής Ένωσης από την Ελλάδα δύο χρόνια αργότερα στο Ευρωμπάσκετ του 1989.

 
 
Αναλυτικά η απάντηση του Παναγιώτη Φασούλα:


«Αγαπητέ Σαρούνας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ.

Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας το ’87 ακούγαμε ότι μας συκοφαντούσατε ως «ντοπαρισμένους». Άλλωστε είχε προηγηθεί ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός του προπονητή σας «Μαυριτανοί» για την Εθνική μας ομάδα.

Δεν πρέπει να λησμονείς ότι στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, η Εθνική Ελλάδος πέραν από την ΕΣΣΔ κέρδισε δυο φορές την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία που είχε στις τάξεις της τον ανθό του τότε παγκόσμιου Μπάσκετ. Επίσης καλά θα θυμάσαι ότι το ’89 στο Ζάγκρεμπ η ΕΣΣΔ ηττήθηκε ξανά από την Ελλάδα.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα, προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής υπερδύναμης.

Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ώστε 34 χρόνια μετά να ακούγονται τέτοια ανυπόστατα ψεύδη όπως αυτό περί απόπειρας χρηματισμού.

Φαντάζομαι ότι αυτή θα έγινε κάτω από την μύτη των αξιωματούχων της ΕΣΣΔ που συνόδευαν την αποστολή σας…Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή.

Δυστυχώς μας το χάλασες, έστω και 3,5 δεκαετίες μετά.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης Φασούλας».

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version