«Ας συμβιβαστεί ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με την αλήθεια»     «Οι πολίτες και ο χώρος της Αυτοδιοίκησης γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια, ας συμβιβαστεί ο κ. Σκουρλέτης με ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Ας συμβιβαστεί ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με την αλήθεια»

 

 

«Οι πολίτες και ο χώρος της Αυτοδιοίκησης γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια, ας συμβιβαστεί ο κ. Σκουρλέτης με την αλήθεια», προτρέπει σε σχόλιό του το Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, απαντώντας σε δήλωση του τέως υπουργού και νυν γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης».

Στο σχόλιο κατηγορούνται η προηγούμενη κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σκουρλέτης ως πρώην υπουργός Εσωτερικών, ότι «μοίραζαν υποσχέσεις χωρίς διασφαλισμένη χρηματοδότηση», ενώ «η σημερινή κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών διασφάλισαν χρηματοδότηση και για τα προηγούμενα έργα, αλλά και για ολόκληρο το νέο πρόγραμμα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ».

«Οι πολίτες και ο χώρος της Αυτοδιοίκησης γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια. Ας εξοικειωθεί με την αλήθεια, έστω για μια φορά, και ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει στο σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Νωρίτερα ο κύριος Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του Τάκη Θεοδωρικάκου, δηλώνοντας συγκεκριμένα: «Μετά την ανακοίνωση του νέου ονόματος για το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», το οποίο πλέον θα ονομάζεται «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε χθες τον Πρωθυπουργό για τα 20 μεγαλύτερα έργα του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», αναφέροντας ψευδώς ότι η χρηματοδότησή τους εξασφαλίζεται, πλέον, με το νέο πρόγραμμα.

Η μεθοδική αποδόμηση του «ΦιλόΔημου» συνεχίζεται αλλά, αυτή τη φορά, το θράσος ξεπερνάει κάθε όριο: Πρόκειται για 20 έργα με υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις μεταξύ του κάθε δικαιούχου ΟΤΑ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Έργα που στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν δημοπρατηθεί και πολλά έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα πρέπει, λοιπόν, να εξηγήσει πως γίνεται να εγγράφονται έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να υπογράφονται δανειακές συμβάσεις μεταξύ ΟΤΑ και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, να δημοπρατούνται και να συμβασιοποιούνται έργα, αφού πρώτα έχουν περάσει από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χωρίς να υπάρχει χρηματοδότηση, όπως ισχυρίζεται».

 

Μετά την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών ο Κύριος Σκουρλέτης επανήλθε με νέα δήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Τα ψέματα έχουν «κοντά ποδάρια, κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Θεοδωρικάκο ότι η Πρωταπριλιά πέρασε και ότι μπορεί να σταματήσει να ψεύδεται για το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

 

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Θεοδωρικάκο ότι η Πρωταπριλιά πέρασε και ότι μπορεί να σταματήσει να ψεύδεται για το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».Πλησιάζει, εξάλλου, η ώρα που θα πρέπει να απαντήσει στη σχετική Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Μακάρι εκεί να είναι περισσότερο ειλικρινής, διότι η μέθοδος «Μαυρογιαλούρου» που ακολουθεί είναι αδιέξοδη για την χώρα και αργά ή γρήγορα θα στραφεί εναντίον του.

Και ναι, η Αυτοδιοίκηση γνωρίζει την αλήθεια. Γνωρίζει ότι τα μεγάλα έργα του «Φιλόδημου» δεν είχαν ανάγκη να τα «σώσει» ο κ. Θεοδωρικάκος για να τα παρουσιάσει ως δικά του έργα.

Ορίστε μερικά παραδείγματα για τη πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται μερικά από τα μεγάλα έργα που ανακοινώθηκαν στον Πρωθυπουργό χθες ως «διασωθέντα» από τον κ. Θεοδωρικάκο:

 

1. Αξιοποίηση Ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών Αμαρίου (Κρήτη): Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού, 18.100.000 ευρώ. Δημοπρατημένο.

2. Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Ερέτριας, 13.672.240,53 ευρώ. Δημοπρατημένο.

3. Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων σε περιοχές Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας στην Περιφέρεια Αττικής, 12.400.000 ευρώ. Συμβασιοποιημένο.

4. Εφαρμογή ζωνοποίησης και αντικατάσταση παλαιών αγωγών δικτύου πόλεως Τρικάλων, 12.050.000 ευρώ. Συμβασιοποιημένο.

5. Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη, 11.127.000 ευρώ. Δημοπρατημένο.

6. Έργα διευθέτησης- αντιπλημμυρικής προστασίας και υποστηρικτικές δράσεις στην Περιφέρεια Κρήτης, 10.285.000 ευρώ. Συμβασιοποιημένο.

7. Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών εντός λεκάνης απορροής της Λίμνης Ν. Πλαστήρα, 9.419.130,74 ευρώ. Συμβασιοποιημένο.

8. Αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Βορείου Άξονα Χανίων για ανάκτηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση, 8.500.000 ευρώ. Δημοπρατημένο.

9. Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού και σύνδεσή τους με την υφιστάμενη ΕΕΛ Λεχαινών, 6.233.000 ευρώ. Δημοπρατημένο.

10. Αναβάθμιση, Εκσυγχρονισμός υφιστάμενης μονάδας ΕΕΛ Δήμου Κομοτηνής, 5.650.245,64 ευρώ. Συμβασιοποιημένο.

11. Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Σιάτιστας Ν. Κοζάνης, 5.454.389,14 ευρώ. Δημοπρατημένο».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιερρακάκης: Tα χρήματα από τις φοροελαφρύνσεις θα φτάσουν κατευθείαν στους πολίτες

15/09/25 12:01 μμ

Πιερρακάκης: Tα χρήματα από τις φοροελαφρύνσεις θα φτάσουν κατευθείαν στους πολίτες

ΔΕΗ myHome Plan: Νέο προϊόν σχεδιασμένο για τις ανάγκες των οικογενειών

15/09/25 11:57 πμ

ΔΕΗ myHome Plan: Νέο προϊόν σχεδιασμένο για τις ανάγκες των οικογενειών

Ατομικά κέικ με σπανάκι και γιαούρτι

15/09/25 11:53 πμ

Ατομικά κέικ με σπανάκι και γιαούρτι

6 ιδέες για να δημιουργήσετε ένα γραφείο στο μικρό σας διαμέρισμα!

15/09/25 11:50 πμ

6 ιδέες για να δημιουργήσετε ένα γραφείο στο μικρό σας διαμέρισμα!

Θρεπτικό συστατικό στα λαχανικά μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να πολεμήσει τον καρκίνο

15/09/25 11:52 πμ

Θρεπτικό συστατικό στα λαχανικά μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να πολεμήσει τον καρκίνο

Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση έλυσε το γόρδιο δεσμό στο Σινά - Το Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκεται σε πρωτεύουσα θέση

15/09/25 11:28 πμ

Χατζηβασιλείου: Η κυβέρνηση έλυσε το γόρδιο δεσμό στο Σινά – Το Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκεται σε πρωτεύουσα θέση

Εικονικό φαρμακείο δίπλα στον Λευκό Πύργο για την Ημέρα Φαρμακοποιού

15/09/25 11:30 πμ

Εικονικό φαρμακείο δίπλα στον Λευκό Πύργο για την Ημέρα Φαρμακοποιού

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής στη Γάζα απέναντι στις αυταρχικές πρακτικές του Ισραήλ

15/09/25 11:29 πμ

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής στη Γάζα απέναντι στις αυταρχικές πρακτικές του Ισραήλ

Καλοκαιρινος καιρός με λίγες μπόρες σήμερα και μελτέμι στο Αιγαίο – Πρόγνωση από Π. Γιαννόπουλο

15/09/25 11:17 πμ

Καλοκαιρινος καιρός με λίγες μπόρες σήμερα και μελτέμι στο Αιγαίο – Πρόγνωση από Π. Γιαννόπουλο

Άγρια επίθεση σε οδηγό τρόλεϊ στον Πειραιά – Τρεις άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν μέσα στο όχημα

15/09/25 11:13 πμ

Άγρια επίθεση σε οδηγό τρόλεϊ στον Πειραιά – Τρεις άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν μέσα στο όχημα

Περίπατος μνήμης στα ιστορικά κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης - Τόπος πένθους και κοινωνικής ζωής

15/09/25 11:09 πμ

Περίπατος μνήμης στα ιστορικά κοιμητήρια Θεσσαλονίκης – Τόπος πένθους και κοινωνικής ζωής

Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα ελληνικών σε ομογενείς

15/09/25 11:01 πμ

Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα ελληνικών σε ομογενείς