Το 40ο δημοτικό σχολείο στον Πειραιά επισκέφτηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου, για την πρώτη ημέρα διανομής των σχολικών γευμάτων.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο 40ο δημοτικό του Πειραιά για το πρώτο σχολικό γεύμα της χρονιάς

Epilogestv

Epilogestv

Το 40ο δημοτικό σχολείο στον Πειραιά επισκέφτηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, για την πρώτη ημέρα διανομής των σχολικών γευμάτων.

«Από σήμερα, όλα τα παιδιά κάθονται μαζί για το μεσημεριανό γεύμα στο ίδιο τραπέζι. Το 40ο δημοτικό σχολείο του Πειραιά εντάσσεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και, κάθε μέρα, οι μαθητές θα λαμβάνουν ένα ζεστό και θρεπτικό γεύμα. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εξέλιξη αυτή. Η αλληλεγγύη και η συνοχή ξεκινούν από τη σχολική κοινότητα και “ βγαίνουν” στην κοινωνία με πρεσβευτές τα παιδιά μας», δήλωσε η υπουργός.

«Στηριζόμαστε στη συνεργασία σας για να φροντίσουμε ώστε η ποιότητα των σχολικών γευμάτων να είναι σταθερά υψηλή από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα διανομής τους. Δεν θα ανεχθούμε καμία έκπτωση στην ποιότητα, καμία έκπτωση στην θρεπτική αξία, καμία έκπτωση στις πρώτες ύλες ή στις συνθήκες παρασκευής, συσκευασίας και διανομής. Η μεταξύ μας καθημερινή επικοινωνία είναι κρίσιμη και αν παρατηρήσετε οτιδήποτε δεν ανταποκρίνεται στα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος θα ήθελα να μας ενημερώσετε χωρίς καθυστέρηση», σημείωσε η κα Μιχαηλίδου απευθυνόμενη στη στη Διευθύντρια κα Ιωάννα Πελεκανάκη, καθώς την αρμοδιότητα για την παραλαβή των γευμάτων έχει Τριμελής Επιτροπή Παραλαβής με Πρόεδρο τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας και μέλη εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Στη συνέχεια, η Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε στο χώρο που παραλαμβάνονται τα σχολικά γεύματα και διαπίστωσε την άρτια συσκευασία βάσει των προδιαγραφών που έχουν τεθεί στους προμηθευτές. Επίσης, μπήκε σε τάξεις του 40ου δημοτικού Πειραιά και συνομίλησε με μαθήτριες και μαθητές για τη σχολική ζωή, τα μαθήματα, τις εκδρομές και τις δραστηριότητές τους εκτός σχολείου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου συνάντησε, επίσης, εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, που παραβρέθηκαν στην έναρξη διανομής σχολικών γευμάτων.«Χαίρομαι πολύ που είμαι παρούσα ως Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στην έναρξη αυτή. Είναι δέσμευση της Κυβέρνησης, του Υπουργείου μας και δική μου, προσωπικά, η ένταξη ακόμα περισσότερων Δήμων, σχολείων και μαθητών στα σχολικά γεύματα», επεσήμανε η Υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη σχολική χρονιά 2025-2026 ζεστά γεύματα θα διανέμονται καθημερινά σε 231.062 μαθητές από 1.918 σχολεία σε 153 Δήμους της χώρας.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

Σχολιάστε

11 − 1 =