Η πανδημία δεν έχει φύγει, εξακολουθεί να υπάρχει και συνεχίζει να μας απασχολεί, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, συστήνοντας προσοχή, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η πανδημία δεν έχει φύγει, εξακολουθεί να υπάρχει και συνεχίζει να μας απασχολεί, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, συστήνοντας προσοχή, τήρηση των μέτρων προστασίας και φυσικά τον εμβολιασμό.

Advertisement
 

Οι περισσότεροι, όπως είπε, το περνούν ήπια στο σπίτι, καταγράφεται μια μικρή αύξηση των εισαγωγών , αλλά “δεν παύουμε να έχουμε πάνω από 20.000 κρούσματα την ημέρα που συνεχίζει να μας απασχολεί”.

Όπως είπε η κ. Γκάγκα, αφενός πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή τη νέα πραγματικότητα και κάθε μέρα πρέπει να προσέχουμε, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και από εκεί και πέρα να βγούμε σε μια κανονικότητα σιγά σιγά προσέχοντας .

“Η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει γύρω μας, δεν έχει φύγει, πρέπει να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία αλλά παράλληλα με προσοχή”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα παραλάβαμε τα χάπια της Pfizer και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης της ταινίας, ώστε να ξεκινήσει η χορήγησή τους. Παράλληλα συνεχίζεται η χορήγηση των χαπιών της Merck με καλά αποτελέσματα, τουλάχιστον οι πρώτες αναλύσεις είναι πάρα πολύ θετικές, είπε η κ. Γκάγκα.

Τέλος, έδωσε συνοπτικά στοιχεία νοσηλειών για τα δύο χρόνια πανδημίας. Από την αρχή της πανδημίας έχουμε περίπου 170.000 νοσηλείες με covid-19 και παράλληλα έχουμε 2.600.000 νοσηλείες για άλλα νοσήματα, που σημαίνει, όπως είπε η κ. Γκάγκα, ότι η covid μας ταλαιπώρησε πάρα πολύ , αύξησε πάρα πολύ τις ανάγκες σε προσωπικό, αλλά τα πολλά περιστατικά ήταν μη covid.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25/10/25 10:28 πμ

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Μουλάρια και κορμοί δέντρων - Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

25/10/25 10:20 πμ

Μουλάρια και κορμοί δέντρων – Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

"Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι": Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την "βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου"

25/10/25 10:12 πμ

“Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι”: Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την “βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου”