Σοβαρές καταγγελίες από την Ελληνική Εταιρία Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, οι οποίες αφορούν φαινόμενα εξαπάτησης πολιτών.   Μη γιατροί, όπως κομμωτές, αισθητικοί, μανικουρίστες, αλλά και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σοβαρές καταγγελίες από την Ελληνική Εταιρία Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, οι οποίες αφορούν φαινόμενα εξαπάτησης πολιτών.

Advertisement
 

 

Μη γιατροί, όπως κομμωτές, αισθητικοί, μανικουρίστες, αλλά και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, χωρίς εκπαίδευση και πιστοποίηση, προβαίνουν σε αισθητικές και επανορθωτικές επεμβάσεις, (ενέσεις botox και υαλουρονικού), προκαλώντας σε μερικές περιπτώσεις προβλήματα μη αναστρέψιμα στην υγεία του ασθενούς.

Παγκόσμια έχουν καταγραφεί προβλήματα όπως τύφλωση και εγκεφαλικά, μετάδοση νοσημάτων, όπως φυματίωσης και ηπατίτιδας C.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ τις σοβαρές καταγγελίες έκαναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, με αφορμή το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνει η Εταιρία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματοχειρουργικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας 16-18 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τους συναδέλφους τους να εκπαιδεύονται, τους πολίτες να ενημερώνονται και την Πολιτεία να λάβει μέτρα ελέγχου.

Για «τυχοδιώκτες» και «τσαρλατάνους» που κάνουν ιατρικές πράξεις μίλησε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, Τ. Ανθόπουλος. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ανύπαρκτοι, ανέφερε ο κ. Ανθόπουλος, φέρνοντας ως παράδειγμα καταγγελία που έκανε ο ίδιος τον Μάιο για μη νόμιμο ιατρείο και ακόμη η καταγγελία δεν έχει ελεγχθεί, με αποτέλεσμα το ιατρείο ακόμη να λειτουργεί.

Νομοθεσία, όπως είπε, υπάρχει που ρυθμίζει τα θέματα της αισθητικής ιατρικής και η αρμοδιότητα ανήκει στην αισθητική δερματολογία και πλαστική χειρουργική, ωστόσο δεν υπάρχει μηχανισμός για την τήρησή της, με αποτέλεσμα να επικρατεί «χάος» και η εξαπάτηση των πολιτών να είναι πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο.

Advertisement

Το πρόβλημα διογκώνεται και με τα μη πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου.

«Μερικοί γιατροί έχουν ξεχάσει και την δεοντολογία», τόνισε ο κ. Ανθόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θεραπεία ακμής στην πλάτη κόστισε 4.500 ευρώ, ενώ το πραγματικό κόστος ήταν γύρω στα 60 ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικά «εκπαίδευσης» από εταιρίες για να προωθούν τα προϊόντα τους.

Όσον αφορά τους πολίτες θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Ανθόπουλο, να ενημερώνονται και να επιλέγουν πιστοποιημένα ιατρεία για αισθητικές επεμβάσεις.

«Η αισθητική δερματολογία δεν είναι βελάκια», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, τονίζοντας ότι το δέρμα είναι όργανο και ο δερματολόγος γνωρίζει πως θα το αντιμετωπίσει.

Η δερματοχειρουργκή είναι ο τομέας της δερματολογίας που ασχολείται με τη διάγνωση, τη χειρουργική και αισθητική θεραπεία των νοσημάτων του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, πχ τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος ή την ανανέωση τη γηρασμένου δέρματος.

Η Εταιρία έχει σκοπό να προάγει και να υποστηρίξει την επιστημονική έρευνα στον τομέα της χειρουργικής και αισθητικής του δέρματος και προσφέρει διαρκή επιμόρφωση-μετεκπαίδευση των δερματολόγων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν από Έλληνες και ξένους επιστήμονες οι νεότερες θεραπευτικές τεχνικές σε ένα ευρύ φάσμα συναφών με τον κλάδο θεματικών (έκχυση της βοτουλινικής πρωτεΐνης και του υαλουρονικού οξέως, των ενέσιμων νημάτων, ήπιες επεμβατικές και χειρουργικές τεχνικές στο πρόσωπο που χρήζουν τοπικής αναισθησίας, κά).


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τίμησε τους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω» η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών - video

18/12/25 11:17 πμ

Τίμησε τους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω» η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών – video

Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Γυμνασίων μπροστά στο Διοικητήριο Σερρών - video

18/12/25 11:11 πμ

Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών μπροστά στο Διοικητήριο Σερρών – video

Τρακτέρ μπροστά από το Διοικητήριο Σερρών - video

18/12/25 10:56 πμ

Τρακτέρ το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το Διοικητήριο Σερρών – video

Δήμος Σερρών: Την Παρασκευή η διανομή των διατακτικών επιταγών - video

18/12/25 10:36 πμ

Δήμος Σερρών: Την Παρασκευή 19/12 η διανομή των διατακτικών επιταγών – video

Αλ. Χανλής: Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών είπε όχι στο μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων - video

18/12/25 10:29 πμ

Αλ. Χανλής: Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών είπε όχι στο μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων – video

Ολοκληρώνεται ο κύκλος του ευρωπαϊκού δικτύου ‘’BREAKING ISOLATION – Σπάζοντας την Απομόνωση’’ 

18/12/25 10:08 πμ

Ολοκληρώνεται ο κύκλος του ευρωπαϊκού δικτύου ‘’BREAKING ISOLATION – Σπάζοντας την Απομόνωση’’ 

Κέντρο ΚΠΚΜ : Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς στη Λέσχη Αξιωματικών

18/12/25 9:58 πμ

Κέντρο ΚΠΚΜ : Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς στη Λέσχη Αξιωματικών

Σε γιορτινό κλίμα η πόλη των Σερρών – Συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες δράσεις της «Πολιτείας των Ευχών»

18/12/25 9:53 πμ

Σέρρες: Σε γιορτινό κλίμα η πόλη – Συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες δράσεις της «Πολιτείας των Ευχών»

Η METLEN αναλαμβάνει την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου για την EDF power solutions UK

18/12/25 9:44 πμ

Η METLEN αναλαμβάνει την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου για την EDF power solutions UK

Forbes: Οι 25 πιο ακριβές γυναικείες ομάδες στον κόσμο έχουν αξία 5,6 δισ. δολάρια

18/12/25 12:27 πμ

Forbes: Οι 25 πιο ακριβές γυναικείες ομάδες στον κόσμο έχουν αξία 5,6 δισ. δολάρια

Δ. Παπαστεργίου: To AI Factory Pharos σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην εποχή της ΤΝ - Υπερψηφίστηκε η συνεποπτεία της ΗΔΥΚΑ με το υπουργείο Υγείας

18/12/25 12:26 πμ

Δ. Παπαστεργίου: To AI Factory Pharos σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην εποχή της ΤΝ

Δ. Μιχαηλίδου: Έξι νέα στεγαστικά προγράμματα και 3 + 1 καλές ειδήσεις από το ΥΚΟΙΣΟ

18/12/25 12:24 πμ

Δ. Μιχαηλίδου: Έξι νέα στεγαστικά προγράμματα και 3 + 1 καλές ειδήσεις από το ΥΚΟΙΣΟ