Η γιορτή των Αγίων Θεοδώρων στην Ι.Μ. Σερρών- Μνημόσυνο για τον ήρωα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (video)

Η γιορτή των Αγίων Θεοδώρων στην Ι.Μ. Σερρών- Μνημόσυνο για τον ήρωα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Με τη δέουσα λαμπρότητα και τις ανάλογες τιμές και βέβαια τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού εορτάστηκε στις Σέρρες η μνήμη των Αγίων ενδόξων Μεγαλομαρτύρων Θεοδώρων, του Τήρωνος και του Στρατηλάτου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό (στην παλαιά Μητρόπολη). Στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

ΙΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΩΑ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ  

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μεγάλου Αρχιστράτηγου της Ελλάδας και μιας μεγάλης ηρωικής μορφής, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πελοποννησίων Νομού Σερρών.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Σερρών αναφέρθηκε στον ήρωα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Επίσης, στην ομιλία τους, ο Ποιμενάρχης των Σερρών ανέφερε ότι το Γένος των Ελλήνων σώθηκε χάρις στο έλεος και την πρόνοια του Θεού λέγοντας ότι η εκκλησία στάθηκε ως κιβωτός για τη σωτηρία του Γένους ενώ τόνισε ότι στην Επανάσταση του 1821 11 Πατριάρχες, 120 μητροπολίτες και πάνω από 1.000 ιερείς και μοναχοί θυσιάστηκαν για την Ελευθερία.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version