Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ: Ένας (3ετής) απολογισμός πριν τη νέα (μεγάλη) αρχή!Είναι γεγονός ότι η ιστορική ομάδα του Πανσερραϊκού επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής! Η νέα διοίκηση του Τμήματος Μπάσκετ Ανδρών των «λιονταριών» που ανέλαβε καθήκοντα το 2017, με όραμα και τεχνογνωσία δούλεψε μεθοδικά και υπομονετικά, οπότε, λίγο πριν από μια καινούρια αρχή, κάνει σήμερα περήφανη τον απολογισμό της:

● Αντρική ομάδα:

2018-2019: Πρωταθλήτρια Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. και άνοδος στη Γ’ Εθνική Κατηγορία έπειτα από 10 χρόνια.
2018-2019: Κυπελλούχος Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. και νταμπλούχος για πρώτη φορά στην 56χρονη ιστορία της.
2019-2020: Άνοδος στη Β’ Εθνική Κατηγορία μετά από 40 ολόκληρα χρόνια!

● Εφηβική ομάδα

2017-2019: Συμμετοχή στο Final-4 της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. 2 συνεχόμενες χρονιές.

● Παιδική ομάδα

2018-2019: Χάλκινο μετάλλιο Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ..
2019-2020: Πρωταθλήτρια Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. και 2η θέση στο Πανεπαρχιακό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος, μία μόλις νίκη μακριά από τις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας!

● Lions Basketball Academy

Το πολυτιμότερο «περιουσιακό στοιχείο» της ομάδας είναι οι μικροί αθλητές της. Η σύγχρονη ακαδημία των «λιονταριών» που το 2017 ξεκίνησε από το μηδέν, αριθμεί σήμερα 150 αθλητές στο δυναμικό της και με τον πρότυπο τρόπο λειτουργίας της εντάχτηκε το 2019 ανάμεσα στις 50 καλύτερες ακαδημίες πανελληνίως υπό την αιγίδα του Ο.Π.Α.Π!

● Δομή λειτουργίας και ανάπτυξης

Αγωνιστική αξιοποίηση όλων των αθλητών και προώθηση των ικανότερων ταλέντων στο ανώτερο αγωνιστικό επίπεδο μέσω της πρωτοποριακής συμπόρευσης με την Α.Ε.ΣΕΡΡΩΝ.
Τα στελέχη του προπονητικού επιτελείου και οι ειδικοί συνεργάτες (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγος κ.α.) επιλέγονται με βάση την επιστημονική τους κατάρτιση, την παιδαγωγική τους συμπεριφορά, την εμπειρία και το πάθος για το αντικείμενό τους, λειτουργώντας συντονισμένα προς όφελος της ομάδας και την εξέλιξη του κάθε αθλητή.


● Αθλητικές δράσεις

Σε συνεργασία με τις Αρχές και Φορείς της πόλης, του νομού και του μπάσκετ (Π.Κ. Μακεδονίας, Δ. Σερρών, Δ. Βισαλτίας, Δ. Ηράκλειας, Δ. Σιντικής, Ιατρικός, Φαρμακευτικός και Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών) πραγματοποιούνται κάθε χρόνο δράσεις που προάγουν τον τόπο μας και ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό:
Πανελλήνιο Τουρνουά Μπάσκετ Παίδων τα Χριστούγεννα υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ. Σ.Α.ΜΑ.Θ.
Φιλοξενία Εθνικής Ομάδας Εφήβων για την προετοιμασία της στα Ελευθέρια.

● Φιλανθρωπικές δράσεις

2018-2019: Τακτική συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας για τη στήριξη αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας την περίοδο των Εορτών.
2018-2019: Οικονομική ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου και της ομάδας Μπάσκετ με αμαξίδιο, αντίστοιχα.
2020: Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Υφυπουργείου Αθλητισμού για το πρόγραμμα “Ζήσε Αθλητικά” με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Νοσοκομείου Σερρών εν της πανδημίας του COVID-19.

● Κοινωνικές δράσεις

2019-2020: Συναυλίες του καλοκαιριού με καταξιωμένους καλλιτέχνες (Γ. Κότσιρας, Ε. Αρβανιτάκη, Σ. Μάλαμας, Ε. Ζουγανέλη, Monie & Monie Conniente).
2017-2019: Συμμετοχή σε θεσμούς της πόλης (Serrexpo, Γύρος των Σερρών).

● Φίλαθλο πνεύμα

Πολύ-επίπεδη συσπείρωση των Σερραίων φιλάθλων:
Κάρτες διαρκείας (>250 ετησίως) με ισχυρή «κόκκινη» κερκίδα στο γήπεδο.
Social media (>10.000) φίλοι και ακόλουθοι (συνολικά).
Χορηγοί και υποστηρικτές (>140) με ενεργό συμμετοχή.

Όταν οι ανιδιοτελείς άνθρωποι σε μια επαρχιακή πόλη ενώνουν τις δυνάμεις τους μπορούν να καταφέρουν πολλά. Η μεγάλη οικογένεια του Πανσερραϊκού Κρι Κρι ξεπερνά πλέον τα 500 μέλη! Η διοίκηση του τμήματος ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι διετέλεσαν μέλη της -ακόμη κι αν σήμερα έχουν αποχωρήσει-, τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, τους αθλητές που προσέφεραν και τους προπονητές που τίμησαν τη φανέλα της ομάδας στο γήπεδο, τους ειδικούς συνεργάτες που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις πολύτιμες επιστημονικές τους γνώσεις, τους υποστηρικτές για τις εθελοντικές τους υπηρεσίες, τους Σερραίους επιχειρηματίες για την οικονομική τους υποστήριξη, τα μέλη που αποχώρησαν και, φυσικά, τους πολυάριθμους πιστούς φιλάθλους μας που αγκαλιάζουν την ομάδα σε κάθε της δράση!

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *