Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
13.7 C
Serres

Η καραντίνα έκανε πιο μελαγχολικούς και μοναχικούς τους νέους κάτω των 35 ετών

Οι νέοι κάτω των 35 ετών έγιναν πιο μελαγχολικοί και μοναχικοί σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας, σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή έρευνα που συμπεραίνει ότι το άγχος του αποχωρισμού από τους φίλους και την οικογένεια είχε βαρύτερες επιπτώσεις στους νέους.

 

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή δημοσκόπηση σε 85.000 ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη, την οποία οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Eurofound), όλες οι ηλικιακές ομάδες ανέφεραν μια οξεία επιδείνωση της ποιότητας ζωής τους.

Καθώς οι περισσότεροι Ευρωπαίοι κλείστηκαν στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας, το 16% απάντησε ότι ήταν μόνοι τους “συνέχεια ή κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα” τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Πριν ξεσπάσει η κρίση, μόνο το 6% αυτοχαρακτηριζόταν “μοναχικό” στις δημοσκοπήσεις.

Μεταξύ των νέων κάτω των 35 ετών, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 20%, από 4% που ήταν προηγουμένως.

“Αυτό προφανώς υποδηλώνει ότι οι νέοι αισθάνονται ότι επηρεάστηκαν περισσότερο από τους περιορισμένους σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς ακυρώθηκαν διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και αδυνατούσαν να συναντηθούν με φίλους και συγγενείς έξω από το σπίτι τους”, σύμφωνα με το Eurofound.

Οι νεότεροι ενήλικες ανέφεραν επίσης χαμηλότερα επίπεδα χαράς και ικανοποίησης σε σχέση με τους μεγαλύτερους, αν και εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για το μέλλον.

Στην έρευνα διαπιστώθηκαν και διαφορές μεταξύ των χωρών που μπορεί να αντικατοπτρίζουν το πόσο μεγάλο διάστημα έμειναν οι πολίτες σε καραντίνα ή πόσο σοβαρή ήταν η κρίση.



Babis

Οι Έλληνες και οι Βούλγαροι είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους ενώ η μοναξιά είναι συνηθισμένο φαινόμενο στους Γάλλους.

Μόλις το 46% των πολιτών δήλωσαν αισιόδοξοι για το μέλλον τους, ποσοστό μειωμένο κατά 18% σε σύγκριση με μια αντίστοιχη έρευνα του 2016. Ο βαθμός αισιοδοξίας έχει πέσει κάτω από τον μέσο όρο στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον νέο κορονοϊό, όπως τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ισπανία.

Ένας στους τέσσερις είπαν ότι έχασαν τη δουλειά τους, προσωρινά ή μόνιμα, με τους νέους άνδρες να πλήττονται περισσότεροι. Οι μισοί είπαν ότι μειώθηκαν οι ώρες εργασίας τους.

Σχεδόν τέσσερις στους δέκα (40%) χαρακτήρισαν “χειρότερη” την οικονομική κατάστασή τους τώρα σε σύγκριση με την εποχή πριν από την πανδημία.

Περίπου οι μισοί ανέφεραν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και πάνω από τους μισούς ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν το επίπεδο διαβίωσής τους χωρίς εισόδημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΥγείαΗ καραντίνα έκανε πιο μελαγχολικούς και μοναχικούς τους νέους κάτω των 35...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το γρήγορο περπάτημα είναι ιδανική άσκηση για γυναίκες για να προστατεύσουν την καρδιά τους

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ένα σύντομο γρήγορο περπάτημα...

Ακμή: Ποιος κίνδυνος αυξάνεται όταν εμφανίζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες

Τα άτομα με ακμή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν...

Χημική ουσία στα πλαστικά συνδέεται με εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους από καρδιοπάθεια

Τα ευρήματα νέας, παγκόσμιας ανάλυσης. Τι ποσοστό της καρδιαγγειακής...

Τελευταία Νέα