Η Κατερίνα Στεφανίδη υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕΗ Κατερίνα Στεφανίδη θα διεκδικήσει την είσοδό της Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις εκλογές που θα γίνουν κατα την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο

 

Με κάθε επισημότητα, η Κατερίνα Στεφανίδη μπήκε στη λίστα των υποψήφιων για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με τις εκλογές να έχουν προγραμματιστεί για το ερχόμενο καλοκαίρι, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, που έλαβε χώρα στη Λωζάνη, ήταν αυτή που ενέκρινε την υποψηφιότητά της, μετά την εξέταση όλων των υποψηφιοτήτων που είχαν προτείνει οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Μέσω των εκλογών, στις οποίες έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες, θα αναδειχθούν τα τέσσερα νέα μέλη της επιτροπή.

Η θητεία τους θα έχει διάρκεια οκτώ ετών (μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 2028) και ακολούθως θα προταθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή και στη Σύνοδο της ΔΟΕ προκειμένου να γίνουν μέλη της.


Στην τοποθέτησή της, με αφορμή την υποψηφιότητά της, η Κατερίνα Στεφανίδη ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που αποτελώ μέρος της ομάδας των αθλητών που θα είναι υποψήφιοι για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ και θα έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω και να παλέψω για τα δικαιώματα των Οlympians και των μελλοντικών Οlympians.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που με πρότεινε και μου έδωσε αυτή την καταπληκτική ευκαιρία. Θέλω να πιστεύω ότι περισσότεροι αθλητές από ποτέ, θα ψηφίσουν και θα επιλέξουν αυτούς που πιστεύουν ότι θα τους εκπροσωπήσουν καλύτερα.

Είμαστε όλοι μάρτυρες μίας πρωτοφανούς προσπάθειας από τους αθλητές σε όλο τον κόσμο, να προστατέψουν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.

Είμαι ευγνώμων που ίσως θα έχω την ευκαιρία να το πράξω κι εγώ γι’ αυτούς, μέσω της Επιτροπής Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής».

 

Πηγή ethnos.gr

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *