Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, όπου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, βάζει “ πλώρη” η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.   Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση στο χώρο της γαστρονομίας,   ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, όπου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, βάζει “ πλώρη” η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

 

Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση στο χώρο της γαστρονομίας,

 

που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια στη Γερμανία, όπως είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” ο Χρήστος Γκότσης, αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

 

“ Για εμάς αποτελεί μεγάλη τιμή το γεγονός ότι θα συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση που θα γίνει 14 με 20 Φεβρουαρίου στη Στουτγάρδη και θα είμαστε ανάμεσα στους 2000 σεφ που θα λάβουν μέρος, από 59 χώρες του κόσμου. Συγχρόνως είναι και μια μεγάλη πρόκληση, καθώς θα μας δοθεί η ευκαιρία να προβάλουμε την τοπική γαστρονομία, τα προϊόντα και την κουζίνα της μακεδονικής γης σε χιλιάδες άτομα”, σημείωσε ο κ.Γκότσης. “ Είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις γεύσεις και τον πολιτισμό μας σε μια διοργάνωση που δέχεται περισσότερους από 30.000 επισκέπτες”, πρόσθεσε.

Advertisement
ΔΕΗ

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τον τουρισμό της πόλης,

σύμφωνα με τον κ.Γκότση, όπως και η μακεδονική κουζίνα, την οποία η λέσχη θέλει να συνεχίζει να αναδεικνύει και να προβάλει με κάθε ευκαιρία. Μια από αυτές ήταν και το ετήσιο συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με τον κ.Γκότση, οι συμμετέχοντες είχαν την χαρά να απολαύσουν ένα μενού 7 πιάτων, όλα εμπνευσμένα από τη γη της Μακεδονίας.

 

“ Έχουμε εξαιρετικά προϊόντα, ελαιόλαδο, ελιές, μύδια, κρασί και αυτό θέλουμε με κάθε τρόπο να το προβάλουμε. Γι΄ αυτό και κάθε χρόνο στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης Detrop (που διεξάγεται τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη) διοργανώνουμε διαγωνισμό, όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να μαγειρέψουν χρησιμοποιώντας έξι παραδοσιακά προϊόντα της μακεδονικής γης, τα οποία τους τα παρέχουμε εμείς. Και οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι από το εξωτερικό”, τόνισε ο κ.Γκότσης.

Σημαντική στιγμή για τη δράση της λέσχης ήταν, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων που έγινε στη Θεσσαλονίκη το 2016, με τη συμμετοχή 1000 αρχιμαγείρων από όλον τον κόσμο. “ Για τον αντίκτυπο αυτού του συνεδρίου, θα σας δώσω μόνο ένα παράδειγμα: Τον Ιούνιο θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, αυτήν την φορά ως απλοί τουρίστες, περίπου 30 άτομα από μια κλειστή λέσχη για το χαβιάρι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη χάρη σε αυτό το συνέδριο και τους άρεσε. Αυτό για εμάς ως φορέα, είναι πολύ τιμητικό”.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος αριθμεί 350 άτομα. Τα μέλη της δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φραγκόσυκα- Κατά χοληστερίνης, αρθρίτιδας, πονοκέφαλου, διαβήτη, παχυσαρκίας

11/09/25 1:11 πμ

Φραγκόσυκα – Κατά χοληστερίνης, αρθρίτιδας, πονοκέφαλου, διαβήτη, παχυσαρκίας

7 συνήθειες για να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο όλο τον χρόνο

11/09/25 1:05 πμ

7 συνήθειες για να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο όλο τον χρόνο

Τρεις εκπληκτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας

11/09/25 1:02 πμ

Τρεις εκπληκτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας

Πατατόπιτες με τυρί στο τηγάνι

11/09/25 12:59 πμ

Πατατόπιτες με τυρί στο τηγάνι

Πίτσα έτοιμη σε λιγότερο από 6 λεπτά

11/09/25 12:56 πμ

Πίτσα έτοιμη σε λιγότερο από 6 λεπτά

11/09/25 12:53 πμ

Εκλογές στη Μολδαβία: Εκλογικό τμήμα στο Επίτιμο Προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης για Final-4 στο ΟΑΚΑ: «Ελπίζουμε να δούμε και τις δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό»

11/09/25 12:20 πμ

Κυριάκος Μητσοτάκης για Final-4 στο ΟΑΚΑ: «Ελπίζουμε να δούμε και τις δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό»

ΟΠΕΚΑ: Έως 600 ευρώ ετησίως για οικογένειες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές

11/09/25 12:15 πμ

ΟΠΕΚΑ: Έως 600 ευρώ ετησίως για οικογένειες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές

Προσωπικός Αριθμός: Δεν εγείρονται θεολογικές επιφυλάξεις σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη

11/09/25 12:08 πμ

Προσωπικός Αριθμός: Δεν εγείρονται θεολογικές επιφυλάξεις σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη

Λυδία Κονιόρδου: Είχα άγνοια κινδύνου, δεν ήξερα όλες τις τρικλοποδιές

10/09/25 11:58 μμ

Λυδία Κονιόρδου: Είχα άγνοια κινδύνου, δεν ήξερα όλες τις τρικλοποδιές

11η Σεπτεμβρίου: Η ημέρα των επιθέσεων που συγκλόνισαν την Αμερική και όλο τον κόσμο

10/09/25 11:52 μμ

11η Σεπτεμβρίου: Η ημέρα των επιθέσεων που συγκλόνισαν την Αμερική και όλο τον κόσμο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 11 Σεπτεμβρίου

10/09/25 11:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 11 Σεπτεμβρίου