H METLEN (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) ανακοινώνει ότι στις 23 Μαΐου 2025 ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση όλων των εν λειτουργία και υπό κατασκευή έργων της στην Αυστραλία με τις τράπεζες Deutsche Bank, Intesa Sanpaolo (IMI CIB Division) και Westpac ... Περισσότερα

Η METLEN ολοκληρώνει τη χρηματοδότηση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

METLEN (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) ανακοινώνει ότι στις 23 Μαΐου 2025 ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση όλων των εν λειτουργία και υπό κατασκευή έργων της στην Αυστραλία με τις τράπεζες Deutsche Bank, Intesa Sanpaolo (IMI CIB Division) και Westpac Banking Corporation.

Advertisement
 

Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά πάρκα σε λειτουργία στη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ:

  • Corowa 40MW
  • Junee 40MW
  • Wagga 64MW
  • Wyalong 75MW
  • Moura 110MW
  • Kingaroy 53MW

Παράλληλα, στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνεται και το φωτοβολταϊκό πάρκο Munna Creek, ισχύος 150MWP, το οποίο σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Τα έργα αποκτήθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια, στο πλαίσιο της στρατηγικής επένδυσης της Εταιρείας στην αυστραλιανή αγορά, μια ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται σε φάση μετάβασης. Όταν τεθούν πλήρως σε λειτουργία, τα έργα θα παράγουν σχεδόν 1 TWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως, συμβάλλοντας στην ηλεκτροδότηση της Αυστραλίας και στην αποφυγή περίπου 650.000 τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Η πλειονότητα της παραγόμενης ενέργειας και των Πιστοποιητικών Παραγωγής Μεγάλης Κλίμακας (LGCs) πωλείται μέσω 10ετών «πράσινων» Συμβάσεων Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPAs) σε διάφορους αγοραστές, όπως οι CS Energy, Coles, Telstra, National Broadband Network, Smartest Energy και Zen Energy. Η κατασκευή (EPC) και η λειτουργία και συντήρηση (O&M) των έργων αναλαμβάνονται από θυγατρική της METLEN.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει λειτουργική διευκόλυνση ύψους 269 εκατ. AUD, κατασκευαστική διευκόλυνση για το Munna Creek ύψους 158 εκατ. AUD, καθώς και 33 εκατ. AUD επικουρικές διευκολύνσεις.

Η Herbert Smith Freehills ενήργησε ως νομικός σύμβουλος, η White & Case ως νομικός σύμβουλος των δανειστών, οι RINA και DNV ως τεχνικοί σύμβουλοι, η Baringa ως σύμβουλος αγοράς, η WTW ως ασφαλιστικός σύμβουλος, η Deloitte ως φορολογικός σύμβουλος και η Mazars ως ελεγκτής του οικονομικού μοντέλου. Η Westpac ενήργησε ως διαχειριστής της διευκόλυνσης, θεματοφύλακας ασφαλειών, τράπεζα λογαριασμών, συντονιστής αντιστάθμισης κινδύνου και τράπεζα δομής.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ - Ξεκινάνε αύριο για Προμαχώνα - video

02/12/25 8:17 μμ

Σέρρες: Στις πλατείες των χωριών τα τρακτέρ – Ξεκινάνε αύριο για Προμαχώνα – video

Απομακρύνονται δυο δέντρα από την οδό Γ. Παπανδρέου - Θα ακολουθήσει αποκατάσταση του πεζοδρομίου

02/12/25 8:06 μμ

Απομακρύνονται δυο δέντρα από την οδό Γ. Παπανδρέου – Θα ακολουθήσει αποκατάσταση του πεζοδρομίου

Τα 30 χρόνια παροχής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος σε παιδιά και εφήβους, γιόρτασε η «Μέριμνα»

02/12/25 8:00 μμ

Τα 30 χρόνια παροχής ανακουφιστικής φροντίδας και στήριξης στο πένθος σε παιδιά και εφήβους, γιόρτασε η «Μέριμνα»

Επιστροφή στο γήπεδο χωρίς Περσίδη ο ΠΑΟΚ

02/12/25 7:57 μμ

Επιστροφή στο γήπεδο χωρίς Περσίδη ο ΠΑΟΚ

Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας

02/12/25 7:55 μμ

Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας

Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα

02/12/25 7:55 μμ

Ψηφιακή πλατφόρμα γυναικολογικής χειρουργικής αλλάζει το τοπίο στην Ελλάδα

Η μικροβιακή αντοχή είναι πιο εκτεταμένη από όσο γνωρίζουμε

02/12/25 7:54 μμ

Η μικροβιακή αντοχή είναι πιο εκτεταμένη από όσο γνωρίζουμε

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και ΟΠΕΚΑ - Κλείνει η πλατφόρμα Α21 - Επίδομα Παιδιού

02/12/25 7:54 μμ

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και ΟΠΕΚΑ – Κλείνει η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές της Αττικής αύριο Τετάρτη

02/12/25 7:53 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές της Αττικής αύριο Τετάρτη

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Νιγηρίας μετά τις μαζικές απαγωγές

02/12/25 7:51 μμ

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Νιγηρίας μετά τις μαζικές απαγωγές

Μπενφίκα: Κοντά σε συμφωνία με τον Γκερέιρο

02/12/25 7:50 μμ

Μπενφίκα: Κοντά σε συμφωνία με τον Γκερέιρο

Η τελετή απονομής των Βραβείων της Ακαδημίας Κάντρι Μουσικής επιστρέφει στο Λας Βέγκας

02/12/25 7:49 μμ

Η τελετή απονομής των Βραβείων της Ακαδημίας Κάντρι Μουσικής επιστρέφει στο Λας Βέγκας