Με απόφαση των αρμοδίων οργάνων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνστανίνος Μίχαλος, διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.   Υπενθυμίζεται ότι ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Με απόφαση των αρμοδίων οργάνων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνστανίνος Μίχαλος, διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είχε πρόσφατα ταχθεί υπέρ της συμφωνίας στο Eurogroup την οποία είχε χαρακτηρίσει ιστορική, ενώ μια ημέρα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.  Μίχαλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει αισιόδοξος για την επίδραση που θα έχει στην ελληνική οικονομία η συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ.

 

Για τη  διαγραφή του κυρίου Μίχαλου ενημέρωσε και μέσω Twitter o Λευτέρης Αυγενάκης, αναρτώντας την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

 

«Με βάση τον καταστατικά αυτονόητο σεβασμό στις αρχές, τις αξίες &τις βασικές θέσεις της ΝΔ,ο κ.Μίχαλος τέθηκε από σήμερα εκτός κόμματος.Στη ΝΔ δεν χωρούν”Δούρειοι Ίπποι”.Την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε πολλά σε συνάντηση με όλα τα στελέχη των Επιμελητηρίων μελών της Παράταξης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Ο Κωσταντίνος Μίχαλος ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

 

Mίχαλος: Αψυχολόγητη απόφαση

 

Για αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση έκανε σε απάντησή του λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, με την οποία συνιστά «ψυχραιμία» στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ο κ. Μίχαλος αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

«Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ συμμετέχω ex officio, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην Πολιτική Επιτροπή, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

 

Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

 

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει, αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.

 

Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου, είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα «ατοπήματα» όπως:

 

1. Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!

 

2. Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!

 

3. Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.

 

4. Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!

 

5. Και το κυριότερο, «κατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν, ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!

 

Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του, έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

 

Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου, αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.

 

 

Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία».

 

[thetoc.gr]

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

13/09/25 7:23 μμ

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

13/09/25 7:19 μμ

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

13/09/25 7:13 μμ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

13/09/25 7:05 μμ

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

13/09/25 6:57 μμ

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

13/09/25 6:51 μμ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις του

13/09/25 6:44 μμ

Θεσσαλονίκη: Ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου – Τον επανέφεραν διασώστες του ΕΚΑΒ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

13/09/25 12:59 μμ

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news