ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ πενθεί τον θάνατο της συναδέλφου Μουτσίκα Ευγενίας, εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει. Η εκλιπούσα διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και ανέπτυξε

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Advertisement
 

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ πενθεί τον θάνατο της συναδέλφου Μουτσίκα Ευγενίας, εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.

Η εκλιπούσα διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση, στηρίζοντας τις θέσεις και τις αποφάσεις του κλάδου. Ήταν μια εξαιρετική καθηγήτρια, ξεχώριζε για το ήθος της, την εργατικότητά της και ήταν αγαπητή στους μαθητές, τους συναδέλφους, τους γονείς και όσους τη γνώριζαν. Με πολλά ενδιαφέροντα και ανησυχίες έδειχνε έμπρακτο ενδιαφέρον και αγάπη για το δημόσιο σχολείο. Από πολύ νεαρή ηλικία εντάχθηκε ως αθλήτρια στο δυναμικό του Ναυτικού Ομίλου και κατάφερε να ξεχωρίσει με επιτυχίες σε πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, θήτευσε επί τριετία ως μέλος της Επιτροπής Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων συμβάλλοντας στην επιτυχημένη διεξαγωγή των αντίστοιχων πανελλήνιων πρωταθλημάτων κωπηλασίας στα Γιάννενα.

Το τελευταίο διάστημα η Ευγενία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, τα οποία είχε επικαλεστεί για να ικανοποιηθεί το αίτημα της για απόσπαση στα Ιωάννινα. Ήταν 53 χρονών και είχε τρία παιδιά. Ανήκε στην ομάδα των 14 αιρετών μελών Δ.Σ Ε.Λ.Μ.Ε των οποίων την απόσπαση αρνούνταν και εξακολουθεί να αρνείται να υπογράψει ο κ. Γαβρόγλου αδιαφορώντας για την απόφαση του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε και παρά τα προβλεπόμενα στο συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82 άρθ. 16, 17 και 18 και τον υπαλληλικό κώδικα. Ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη από την ανεξήγητη καθυστέρηση της υπογραφής της απόσπασής της που νόμιμα δικαιούνταν στα Ιωάννινα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν υπέγραφε την απόσπαση της, παρότι αυτή είχε εγκριθεί από το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε ήδη από τις 3 Νοεμβρίου.

Advertisement
Family Kitchen

Η συνάδελφος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία (ανεύρυσμα) και νοσηλευόταν στην εντατική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων από την Τρίτη 5/12 έως την Τετάρτη 13/12, όπου και κατέληξε.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την ανάλγητη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και του κ. Γαβρόγλου, ο οποίος, παρά τα εκατοντάδες κενά που υπήρχαν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αρνήθηκε πεισματικά να ικανοποιήσει αιτήσεις αποσπάσεων συναδέλφων που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, καθώς και άλλα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Η αναλγησία του Υπουργού Παιδείας οδήγησε τη συνάδελφο στη βιολογική εξόντωση.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι θα αντιπαλέψει με κάθε μέσο την πολιτική της απαξίωσης των εκπαιδευτικών από τον Υπουργό Παιδείας και το επιτελείο του. 
alfavita.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Παλαιστίνια υπουργό Εξωτερικών

15/10/25 12:26 πμ

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Παλαιστίνια υπουργό Εξωτερικών

Θρήνος στη Λαμία: Το τελευταίο «αντίο» στην εκπαιδευτικό που «έφυγε» πηγαίνοντας στο μάθημα

15/10/25 12:23 πμ

Θρήνος στη Λαμία: Το τελευταίο «αντίο» στην εκπαιδευτικό που «έφυγε» πηγαίνοντας στο μάθημα

Ο Νοέμβριος αναμένεται θερμότερος από τα κανονικά επίπεδα, δείχνουν 400 σενάρια – Δείτε χάρτες

15/10/25 12:16 πμ

Ο Νοέμβριος αναμένεται θερμότερος από τα κανονικά επίπεδα, δείχνουν 400 σενάρια – χάρτες

Εγκεφαλικά νεκρό το 3χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον πάτο πισίνας ξενοδοχείου στη Ρόδο

15/10/25 12:08 πμ

Εγκεφαλικά νεκρό το 3χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον πάτο πισίνας ξενοδοχείου στη Ρόδο

Πένθος στη Ροδόπη:  Έφυγε από τη ζωή ο ιατρός και ποδοσφαιρικός παράγοντας Στράτος Μυλωνάς σε ηλικία 49 ετών

15/10/25 12:00 πμ

Πένθος στη Ροδόπη:  Έφυγε από τη ζωή ο ιατρός και ποδοσφαιρικός παράγοντας Στράτος Μυλωνάς σε ηλικία 49 ετών

"Γυναίκες της Χρονιάς": Αποθεώθηκε η Άννα Βίσση και τραγούδησε στο φινάλε της βραδιάς

14/10/25 11:55 μμ

“Γυναίκες της Χρονιάς”: Αποθεώθηκε η Άννα Βίσση και τραγούδησε στο φινάλε της βραδιάς

Τα χειρότερα λάθη που μπορείτε να κάνετε με τον φούρνο σας

14/10/25 11:49 μμ

Τα χειρότερα λάθη που μπορείτε να κάνετε με τον φούρνο σας

Ύπνος: Τι να κάνεις εάν ξυπνάς στις 3 τα ξημερώματα και σε τι οφείλεται;

14/10/25 11:32 μμ

Ύπνος: Τι να κάνεις εάν ξυπνάς στις 3 τα ξημερώματα και σε τι οφείλεται;

Ατομικά κανταϊφάκια με γέμιση από καρύδια

14/10/25 11:34 μμ

Ατομικά κανταϊφάκια με γέμιση από καρύδια

Tι να κάνετε στο σπίτι τώρα που μπήκαν τα πρώτα κρύα

14/10/25 11:30 μμ

Ποιες εργασίες πρέπει να κάνετε στο σπίτι τώρα που μπήκαν τα πρώτα κρύα

Φοινικούντα: Στη ΓΑΔΑ ο ανιψιός του 68χρονου από το διπλό φονικό - Απολογείται ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός

14/10/25 11:28 μμ

Φοινικούντα: Στη ΓΑΔΑ ο ανιψιός του 68χρονου από το διπλό φονικό – Απολογείται ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός

Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει πως οι ΗΠΑ "θα αφοπλίσουν" τη Χαμάς εάν δεν το κάνει εκείνη

14/10/25 11:16 μμ

Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει πως οι ΗΠΑ “θα αφοπλίσουν” τη Χαμάς εάν δεν το κάνει εκείνη