Για τον επίκαιρο ρόλο του φυσικού αερίου ως καυσίμου-γέφυρα στην πορεία προς την καθαρή ενέργεια αλλά και την στρατηγική τοποθέτηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο σημερινό ενεργειακό τοπίο μίλησε από το ... Περισσότερα

Ι. Παπαδόπουλος: «Το φυσικό αέριο αποτελεί κρίσιμο συμπλήρωμα των ΑΠΕ στην πορεία προς την απανθρακοποίηση»

Epiloges Press

Epiloges Press

Για τον επίκαιρο ρόλο του φυσικού αερίου ως καυσίμου-γέφυρα στην πορεία προς την καθαρή ενέργεια αλλά και την στρατηγική τοποθέτηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο σημερινό ενεργειακό τοπίο μίλησε από το βήμα του 9ου Delphi Forum ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι το φυσικό αέριο αποτελεί κρίσιμο συμπλήρωμα των ΑΠΕ στην παρούσα φάση προσθέτοντας ότι «θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία προς την απανθρακοποίηση των ενεργειακών συστημάτων της χώρας». Ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας έφερε ως παράδειγμα της θερμικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο, όπως η σχεδιαζόμενη μονάδα στην οποία συμμετέχει η ΔΕΠΑ, οι οποίες ακόμη καλύπτουν το κενό το οποίο δημιουργεί η διαδικασία απολιγνιτοποίησης.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας, που συμπεριλαμβάνει τη συμμετοχή της σε μεγάλα διεθνή έργα υποδομής, όπως ο IGB και ο FSRU στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία θωρακίζουν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και ενισχύουν τον ρόλο της ως ενεργειακού κόμβου στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, η ΔΕΠΑ επιδεικνύει επιχειρησιακή εξωστρέφεια, με παρουσία σε πολλές ευρωπαϊκές και κυρίως βαλκανικές χώρες, διπλασιάζοντας τις εξαγωγές της.

Advertisement
Family Kitchen

Την ίδια στιγμή, όμως, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ, η εταιρεία επενδύει στην καθαρή ενέργεια, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις εθνικές και τις ευρωπαϊκές επιδιώξεις, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης με όρους βιωσιμότητας. «Η ΔΕΠΑ αναπτύσσει συστηματικά ένα πράσινο χαρτοφυλάκιό σε όλη τη χώρα, αλλά πρωτίστως στις περιοχές μετάβασης, στη Δ. Μακεδονία, το οποίο σήμερα ξεπερνά τα 700 MW σε φωτοβολταϊκά πάρκα, με άμεσο στόχο την υπέρβαση του 1 GW. Αρκετά μάλιστα από αυτά τα έργα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ωριμότητας έχοντας εξασφαλίσει ήδη τις σχετικές άδειες σύνδεσης με το ΕΣΜΗΕ» εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα η ΔΕΠΑ προετοιμάζεται ήδη για την αξιοποίηση των «πράσινων» καυσίμων, δηλαδή του υδρογόνου και του βιομρθανίου, που θα λειτουργούν συμπληρωματικά και θα έχουν κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση του ενεργειακού μείγματος μελλοντικά. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

17/03/26 12:00 πμ

Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού-

16/03/26 11:59 μμ

Θεσσαλονίκη: Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού

"Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας"

16/03/26 11:55 μμ

“Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας”

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

16/03/26 11:54 μμ

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

16/03/26 8:32 μμ

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε.: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης - Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

16/03/26 8:18 μμ

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης – Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

16/03/26 8:12 μμ

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

16/03/26 8:06 μμ

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

16/03/26 11:53 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών - video

16/03/26 7:57 μμ

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών – video

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

16/03/26 11:52 μμ

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ - video

16/03/26 7:42 μμ

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ – video