Η Σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι 2η στην Ελλάδα στην αγορά του γιαουρτιούΣύμφωνα με την Καθημερινή οι διαφορές μεταξύ των εταιρειών στην υποκατηγορία του λευκού γάλακτος είναι μικρές, με τη FrieslandCampina Hellas να κλείνει το 2018 με μερίδιο (κατ’ όγκο) 23,5%,

 

ακολουθούμενη από τη ΔΕΛΤΑ με 21%, ενώ ένα στα πέντε προϊόντα της κατηγορίας που αγοράζουν οι καταναλωτές (20,3%) είναι γάλα ιδιωτικής ετικέτας.

 

Στο γιαούρτι, μια αγορά που βρίσκεται σε περίοδο ελαφράς ανάκαμψης από το 2017 και το 2018 αυξήθηκε κατά 2,3% σε όγκο), η ΦΑΓΕ έχει αρχίσει να δέχεται πιέσεις από τους λοιπούς παίκτες με πιο ασφυκτική την πίεση της Κρι Κρι.

 


 

 

 

 

Η γαλακτοβιομηχανία από τις Σέρρες τερμάτισε το 2018 στη δεύτερη θέση στην κατηγορία του γιαουρτιού με μερίδιο αγοράς 14,3%. Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας καταλαμβάνουν την τρίτη θέση με μερίδιο 12,9% και ακολουθεί η ΔΕΛΤΑ με 11,9%.

 

Ας σημειωθεί ότι ως προς την αξία η εν λόγω αγορά ενισχύθηκε το 2018 μόλις κατά 0,6%, καθώς οι συνεχιζόμενες προωθητικές ενέργειες καθηλώνουν την τιμή.

Παρά τις δυσκολίες, το μέγεθος της αγοράς εξακολουθεί να την καθιστά ιδιαιτέρως ελκυστική και κατά την επόμενη τριετία αναμένονται ανακατατάξεις μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *