ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ Σύμφωνα με την iefimerida.gr, μεγάλη συζήτηση γίνεται για μια διαφήμιση κατά του κορωνοϊού στην Σκωτία με πολλούς να την κατηγορούν πως διαδίδει τον φόβο.Advertisement ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ

Σύμφωνα με την iefimerida.gr, μεγάλη συζήτηση γίνεται για μια διαφήμιση κατά του κορωνοϊού στην Σκωτία με πολλούς να την κατηγορούν πως διαδίδει τον φόβο.

Advertisement
 

Η σκληρή διαφήμιση, που ολοκληρώνεται με ένα soundtrack ταινίας τρόμου, δείχνει μια νεαρή γυναίκα να μολύνει την κουζίνα του παππού της με πράσινη γλίτσα καθώς του ετοιμάζει μια κούπα τσάι.

Το ψυχρό βίντεο στοχεύει να προειδοποιήσει τους θεατές πόσο εύκολα μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός χρησιμοποιώντας την βρώμικη πράσινη γλίτσα ως γραφικό οπτικό βοήθημα και κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση της Σκωτίας σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει το κοινό για την τήρηση των περιορισμών. Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία του βίντεο, οι θεατές κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κριτικάρουν την διαφήμιση, με κάποιον να την αποκαλεί «φρικτή και αναποτελεσματική».

 

 

Κατά την διάρκεια του βίντεο, το slime απλώνεται από το πρόσωπο και τα χέρια της γυναίκας στον βραστήρα, τα ντουλάπια και τις επιφάνειες της κουζίνας. Αφού παρακολουθεί ένα βίντεο στο κινητό της από την χθεσινοβραδινή της έξοδο με φίλους, δίνει στον παππού της το μολυσμένο από κορωνοϊό φλιτζάνι τσάι.

Η πράσινη γλίτσα καταλήγει στο πρόσωπο του παππού αφού πίνει μια γουλιά και της λέει «υπέροχο τσάι». Στο τέλος του βίντεο, βγαίνει το προειδοποιητικό μήνυμα: «Μην περνάτε τον κορωνοϊό σε αυτού που αγαπάτε. 2 νοικοκυριά, 6 άτομα, 2 μέτρα απόσταση».

Advertisement
ΔΕΗ

Η περιγραφή του βίντεο στο YouTube αναφέρει επίσης: «Θυμηθείτε ότι εάν συναντάτε φίλους, θα πρέπει να είναι το πολύ μέχρι 6 άτομα από δύο νοικοκυριά κάθε φορά. Διατηρείται αποστάσεις 2 μέτρων ακόμη και από τους φίλους σας».

 

Advertisement
Family Kitchen
Η κυβέρνηση της Σκωτίας ήθελε να διαδώσει – με σκληρό τρόπο – πόσο εύκολα διαδίδεται ο κορωνοϊός

 

Για τρομοκρατία κάνουν λόγο οι θεατές

Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία της διαφήμισης, ένας θεατής έγραψε: «Μοιάζει σαν να έπαιξαν τα παιδιά μου μόλις 10 λεπτά με τις μπογιές» ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Έχετε ιδέα την ζημιά που θα μπορούσε να κάνει εάν το δει αυτό ένα παιδί, ένα παιδί που ακολουθεί τις οδηγίες σας και δεν χρειάζεται να τρομοκρατηθεί για συμμόρφωση. Καταλαβαίνω ότι θέλετε να καταλάβει ο κόσμος τις οδηγίες, αλλά αυτό θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό».

Ένας τρίτος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Μπράβο σας που καταφέρατε να μετατρέψετε την αγάπη για την οικογένεια σε κάτι τρομακτικό και αηδιαστικό» ενώ ένας ακόμη ανέφερε: «Δεν είναι αυτό το τρομερό άγχος του φόβου;».

Τι απαντά η κυβέρνηση της Σκωτίας

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σκωτίας δήλωσε: «Αυτή η σκληρή εκστρατεία, που στοχεύει συγκεκριμένα σε άτομα ηλικίας 18-44 ετών, αποδείχθηκε αποτελεσματική στην έρευνα και υπογραμμίζει τους κινδύνους της απροσδόκητης εξάπλωσης του κορωνοϊού σε αυτούς που αγαπάμε. Η σημασία αυτού του μηνύματος απαιτούσε μια πιο τολμηρή προσέγγιση και δοκιμάστηκε από επαγγελματίες για να είναι αποτελεσματική σε όλη την δημιουργία της».

Κι όλα αυτά, μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που δήλωσε ότι φταίει το βρετανικό κοινό για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού κατά το τηλεοπτικό του διάγγελμα αυτή την εβδομάδα. Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγόρησε την αύξηση των κρουσμάτων σε άτομα που παραβιάζουν τους κανόνες και ανακοίνωσε την εφαρμογή νέων περιορισμών σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση.

Η Βρετανία κατέγραψε 6.178 νέα κρούσματα κορωνοϊού χθες, με τα κυβερνητικά στοιχεία να δείχνουν ότι το ξέσπασμα έχει αυξηθεί κατά 37% σε διάστημα μιας εβδομάδας ενώ και η Γαλλία αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας με δεκάδες εκατοντάδες κρούσματα να ανακοινώνονται καθημερινά.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας